Atsinaujinusi ledo arena laukia čiuožėjų


2004-08-31
Dainoras LUKAS
Atsinaujinusi ledo arena laukia čiuožėjų

Po rekonstrukcijos ir etatų sumažinimo čiuožyklos išlaidos sumažėjo per pusę

Rugsėjo 1-ąją Savivaldybės įmonėje “Ledo arena” prasidės naujasis sezonas, kurį vienintelė Kauno čiuožykla pasitinka su nauja šaldymo įranga ir geresne ledo kokybe.

Anksti pradėjo sezoną

Pernai rugsėjo mėnesį miesto Taryba pritarė, kad šiai įmonei būtų suteikta 900 tūkstančių litų paskola rekonstrukcijai. Arenos direktorius Jonas Gulbinas sakė, kad po jos eksploatacijos išlaidos sumažėjo dvigubai.

“Už gautus pinigus pakeistas vamzdynas, įsigyta freoninė šaldymo mašina, aušinimo sistema, įrengta nauja patalpa. Iki šiol mes vergavome įrangai, dabar ji dirba mums. Anksčiau šaldymo įranga užėmė pusės aikštelės dydžio plotą, o dabar viskas telpa į 40 kv. m. patalpą. Remontą pradėjome pernai spalio mėnesį, gruodžio pabaigoje baigėme. Sezoną pradėjome rugpjūčio 1 dieną, anksčiau to niekaip negalėjome padaryti”, - sakė J.Gulbinas.

Trys senos šaldymo mašinos 1987 metais buvo parvežtos iš Charkovo. Jos užėmė beveik 500 kvadratinių metrų plotą. Šiuolaikiniai šaldymo mašinai įsigyti iš gauto kredito skirta 480 tūkst. litų. Iš Anglijos atgabentas agregatas ne tik pagreitino ledo išliejimą, bet ir sumažino elektros energijos suvartojimą.

“Seną šaldymo įrangą anksčiau prižiūrėjo šeši darbuotojai. Dabar užteks tik vieno. Teko atleisti ir nemažai darbuotojų. Anksčiau čia dirbo 35, dabar liko tik 17 žmonių”, - sakė J.Gulbinas.

Norėtų dar vienos aikštelės

Vakar atsinaujinusią “Ledo areną” apžiūrėjo Kauno miesto meras Arvydas Garbaravičius. Jis norėtų, kad ledo aikštelė būtų įrengta ir lauke. “Juk ne visi gali leisti sau čiuožinėti arenoje, todėl būtų puiku turėti dar vieną aikštelę. Prie jau įdėtų pinigų reikėtų dar kelių šimtų tūkstančių ir ledu galėtų pasidžiaugti visi vaikai”, - mano A.Garbaravičius.

Anot J.Gulbino, tam reikia dar vienos ledo valymo mašinos, kuri kainuoja 50 tūkstančių litų. “Dar apie 150 tūkstančių reikėtų vamzdžiams, bortams, apšvietimui”, - skaičiavo direktorius. Meras teigė, kad tai įmanoma padaryti.

Kainos nepadidėjo

Nauja šaldymo mašina pagamina ir daug šilumos. “Būtų gerai ją panaudoti pastato apšildymui. Bet tam vėl reikia apie 50 tūkstančių litų”, - teigė J.Gulbinas. Išmetus senąją įrangą, atsirado daug laisvos vietos. Ketinama šį plotą išnuomoti. “Manau, kad čia galėtų įsikurti treniruoklių salė”, - sakė J.Gulbinas.

Anot direktoriaus, arenos paslaugų kokybė kol kas nepasikeitė, bet atsirado sąlygos jas gerinti. “Kol kas dar turime likviduoti skolas, kurios siekia 90 tūkstančių. Per metus tai padarysime”, - teigė J.Gulbinas. Tačiau čiuožykloje dar yra problemų. Reikėtų keisti bortus, nėra vėdinimo sistemos.

Valanda čiuožimo “Ledo arenos” lankytojams kainuos, kaip ir pernai, 9 litus, vaikams - 5 , pačiūžų nuoma - 5 litai. Pernai per savaitę čia pačiuožinėti ateidavo apie du tūkstančius kauniečių.