Premjeras žada, kad PVM lengvatos liks vaistams ir šildymui

Ekspertams siūlant mokesčių reformos idėjas, premjeras Algirdas Butkevičius patikino, kad pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatos išliks vaistams ir šildymui.

Interviu LRT radijui ministras pirmininkas teigė, kad apie naujas PVM lengvatas galėtų būti kalbama nebent viešbučiams, taip pat atšaldytai ir šviežiai mėsai.

„Lengvatos nei vaistams, nei šildymui tikrai nebus naikinamos. Apie papildomas lengvatas, manau, kad šiuo metu galima kalbėti apie dvi pozicijas - PVM lengvata viešbučiams ir dar grįšime prie maisto produktų. Tai gali būti atšaldyta ir šviežia mėsa“, - teigė A. Butkevičius.

Pasak jo, buvo pateiktas pasiūlymas naikinti PVM lengvatas, nes prieš mokesčių lengvatas pasisako Europos Komisija, tačiau premjeras garantavo, kad lengvatos šildymui ir vaistams turi likti.

Dabar galioja 9 proc. PVM tarifai šilumai, keleivių ir bagažo vežimui, taip pat laikraščiams, žurnalams ir kitiems periodiniams leidiniams ir 5 proc. - kompensuojamiems vaistams bei neįgaliųjų techninės pagalbos priemonėms.

Įprastas PVM tarifas šiuo metu yra 21 proc., jis galioja nuo 2009 metų rudens.


Šiame straipsnyje: lengvataPVMvaistaišildymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ema

Ema portretas
oi, koks gerutis tas Butkevičius, pirma leidžia viešai darbo grupei kalbėti, kad reikia naikinti PVM lengvatas vaistams ir šildymui, o paskui pats viešai pasako, kad nenaikinsiu. Matot, koks aš geras, tiesiog "auksinis". Būsiu ir toliau populiarus, sudarysiu darbo grupes, bet nieko nekeisiu.

na

na portretas
kie dar Butkevičius mėtys pinigus visokiom darbo grupėms,nors pats jau iš anksto turi savo nuomone ,ne bent dėl savireklamos"KOKS AŠ GERUTIS" ,bet tai jau atrodo pakankamai kvailai juokinga....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių