M. Liutvinskas: reikia diskutuoti dėl viso įšaldyto Rusijos turto skyrimo Ukrainai

Finansų viceministras Mindaugas Liutvinskas sako, kad Europos Sąjungai (ES) būtina diskutuoti ne tik dėl pelno iš įšaldyto Rusijos turto, bet ir viso turto skyrimo Ukrainai. 

Tai jis sakė Bendrijos finansų ministrų tarybai (ECOFIN) antradienį patvirtinus planą, pagal kurį iš įšaldyto Rusijos centrinio banko turto gautas pelnas būtų panaudotas Ukrainai apginkluoti.

„Turime nebijoti diskutuoti ir apie platesnius siūlymus, ir galbūt ateityje sprendimus, kurie lemtų ne tik pačio pelno paėmimą ir nukreipimą Ukrainos poreikiams, bet ir užšaldyto turto nukreipimą vienokiu ar kitokiu modeliu Ukrainai“, – LRT radijui antradienį sakė Briuselyje posėdžiaujantis M. Liutvinskas.

ES tikisi, kad iš įšaldyto Rusijos turto Ukrainai galėtų būti skirta maždaug 3 mlrd. eurų pajamų per metus.

„Trys milijardai yra didelė suma, tačiau lyginant su esančiais Ukrainos finansavimo poreikiais, atstatymo poreikiais ir bendrai biudžetinio finansavimo poreikiais, matome, kad tas neuždengtas finansavimo poreikis išlieka“, – teigė M. Liutvinskas. 

Jo teigimu, Vakarų valstybėse yra apie 300 mlrd. eurų vertės įšaldyto Rusijos turto. Patvirtinus vien tik pelno panaudojimo planą, Ukrainai bus išmokėtas dar 1,9 mlrd. eurų vertės avansas.

Iš viso šiais metais Ukrainai numatoma išmokėti apie 16 mlrd. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Faktas

Faktas portretas
Kas daro žalą, tas turi ir atlyginti - nesvarbu ar savo noru, ar prievarta.

kas per šiknaskylė tas liutvinskas

kas per šiknaskylė tas liutvinskas portretas
gal jau be jo tas reikalas bus išspręstas

Ar patemps kiška?

Ar patemps kiška? portretas
Pasaulinis ant slenksčio Rusija prieš likusi pasauli?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių