Pradedamas bankrutuojančio banko „Snoras“ likvidavimas

Bankrutuojančios AB banko SNORAS bankroto administratorius Neilas Cooperis informuoja, kad pradedama banko likvidavimo procedūra. Taip pat pranešama, kadteismui pateiktas prašymas patvirtinti atsiskaitymo su darbuotojais planą.

2012 m. rugpjūčio 6 d. Vilniaus apygardos teismui buvo pateiktas prašymas taikyti banko likvidavimo procedūrą, kurį 2012 m. rugpjūčio 22 d. nutartimi teismas tenkino. Kadangi teismo nutartis neapskųsta, ji įsiteisėjo ir yra vykdoma.

Bankroto administratorius N.Cooperis, komentuodamas tai nurodė: „Nuo šiol pradėta svarbi šio itin sudėtingo tarptautinio bankroto proceso stadija.Paskelbus banko likvidavimą, siekiant užtikrinti kreditorių interesus, bus pradedamas banko materialaus turto, įskaitant transporto priemones ir kitą turtą, realizavimas.“

Taip pat BAB banko „Snoras“ administratorius Vilniaus apygardos teismui pateikė prašymą patvirtinti atsiskaitymo su banko pirmosios eilės kreditoriais planą. 
Pirmosios eilės kreditoriais yra esami ir buvę banko darbuotojai, kurių bendra teismo patvirtintų reikalavimų suma yra apie 9,2 milijonai litų.

Su šiais kreditoriais bus atsiskaitoma nedelsiant, kai teismas nutartimi patvirtins atsiskaitymo planą ir pasibaigs šios nutarties apskundimo terminas.

Bankroto administratorius Neil Cooper, komentuodamas tai nurodė: „Atsiskaitymas su pirmosios eilės kreditoriais yra svarbus bankroto proceso etapas. Tikimės, kad netrukus galima bus atlikti mokėjimus, patenkinant teismo patvirtintus esamų ir buvusių banko darbuotojų reikalavimus. “


Šiame straipsnyje: Snoraslikvidavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių