Kodėl Kaunas lieka be tankų?

Miesto savivaldybės vadovus nustebino iš Krašto apsaugos ministerijos prieš kelias dienas gautas raštas, kuriame teigiama, jog „nesulaukus Kauno miesto savivaldybės sprendimo dėl Vytauto Didžiojo karo muziejaus Karo technikos ir transporto skyriaus steigimo buvusios Kauno tvirtovės VI forte, Vytauto Didžiojo karo muziejaus Karo technikos ir transporto skyrių įsteigė Vilniuje".

Savivaldybės išplatintame pranešime Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas atkreipia dėmesį, jog Vytauto Didžiojo karo muziejaus Karo technikos skyriaus steigimo Kaune klausimas tampa politizuotas.

„Tai akivaizdus LSDP jėgų bandymas iš paskutiniųjų apsiginti nuo dešiniųjų laimėjimo artėjančiame Seimo rinkimų fronte. Bet vienas ar kitas tankas neapsaugos Vyriausybės nuo rinkėjų - pėstininkų antpuolio sekmadienį", - sakė Andrius Kupčinskas.

Kauno miesto savivaldybės pastangos, kartu su Krašto apsaugos ministerija įkurti Karo technikos muziejų Kauno VI forte, atrodo eina perniek.

Karo technikos muziejaus steigimo darbo grupės vadovas mero pavaduotojas Rimantas Mikaitis patvirtino, jog įkurti Karo technikos muziejų Kaune pasiūlė pati Krašto apsaugos ministerija.

„Pernai gegužę Kauno miesto tarybos kolegija nusprendė muziejų įkurdinti ne S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome, kaip buvo siūlyta, o šeštajame forte. Kadangi ši teritorija priklauso ne savivaldybei, o Turto fondui, savivaldybei teko rašyti ne vieną raštą, kad fortas būtų perduotas jos nuosavybėn", - sakė R.Mikaitis.

Kauno miesto savivaldybė parengė nutarimo projektą ir pateikė derinti Aplinkos ministerijai.

„Sprendimą dėl šeštojo forto pripažinimo nereikalingu turėjo priimti turto valdytojas, tai yra Turto fondas, tačiau jokio atsakymo nesulaukėme daugiau nei pusmetį", - aiškino R.Mikaitis. 

Daugiau šia tema:

Sostinė pasiėmė tanką


Šiame straipsnyje: tankaspolitikamero pasisakymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių