Prancūzijos kunigo žudikai – ištikimybę prisiekę džihadistai

  • Teksto dydis:

Du džihadistai, atakavę bažnyčią šiaurės Prancūzijoje ir nužudę jos kunigą, buvo prisiekę ištikimybę grupuotei „Islamo valstybė“ (IS), rodo trečiadienį paskelbtas vaizdo įrašas, tyrėjams stengiantis nustatyti antrojo užpuoliko tapatybę.

Šis išpuolis buvo trečias iš surengtų per pastarąsias dvi savaites Prancūzijoje ir Vokietijoje, kurių užpuolikai tvirtino esantys ištikimi „Islamo valstybei“. Šis faktas kelia didelį nerimą Europai dėl jaunų, dažnai nestabilios psichikos žmonių, įtikinčių IS propaganda ir raginimais rengti atakas savo šalyse.

IS taip pat tvirtino, kad Mohamedas Lahouaiejas Bouhlelis (Mohamedas Lahvaježas Biuhlelis), nužudęs 84 žmones, kai liepos 14 dieną nukreipė sunkvežimį į minią Prancūzijos pietiniame Nicos mieste, buvo vienas iš jos karių, nors nebuvo nustatyta jokių tiesioginių užpuoliko ryšių su šia grupuote.

Prancūzija gedi dėl incidento, kai du jaunuoliai antradienį įsiveržė į bažnyčią šiauriniame Sent Etjen diu Ruvrė miestelyje per rytines mišias ir prie altoriaus perrėžė gerklę 86 metų kunigui, sunkiai sužalojo dar vieną žmogų. Užpuolikai buvo nušauti policijos.

Per šią įkaitų dramą buvo pagrobtos dar trys vienuolės ir maldininkas, bet jie nenukentėjo.

Pareigūnai paskelbė, kad vienas iš užpuolikų buvo 19-metis prancūzas džihadistas Adelis Kermiche'as (Adelis Kermišas), laukęs teismo dėl kaltinimų terorizmu, laikytas namų arešto sąlygomis ir įpareigotas devėti elektroninę apyrankę, nors prokurorai ragino nepaleisti jo iš kalėjimo.

Tyrimui artimi šaltiniai sakė, kad A. Kermiche'o namuose rado tapatybės kortelę, priklausančią 19-mečiui Abdel Malikui P., kuris galimai buvo antrasis užpuolikas.

Pasak jų, Abdel Malikas „labai panašus“ į vyrą, ieškotą kovos su terorizmu policijos kelios dienos prieš pastarąją ataką, baiminantis, kad jis gali įvykdyti kokį nors išpuolį.

Vaizdo pranešime, kurį paskelbė IS naujienų agentūra „Amaq“, matomi du barzdoti vyrai, vadinantys save Abu Omaro ir Abu Jalilo al Hanafi (Abu Džalilo Hanafio) slapyvardžiais. Susikibę rankomis jis prisiekia „paklusnumą“ IS vadovui Abu Bakrui al Baghdadi (Abu Bakrui Bagdadžiui).

Paryžiaus prokuroras Francois Molinsas (Fransua Molensas) sakė, kad A. Kermiche'as dukart mėgino nuvykti į Siriją, apsimesdamas kitu žmogumi.

Po paskutinio jo arešto Turkijoje pernai gegužę jaunuolis buvo suimtas Prancūzijoje iki šių metų kovo, kol teismas nusprendė skirti jam namų areštą ir įpareigojo dėvėti elektroninę apyrankę.

Annie Geslin (Ani Geslen), daug metų dirbusi su A. Kermiche'o motina, sakė naujienų agentūrai AFP, kad „jis buvo jauniausias vaikas ir turėjo psichologinių problemų“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

anot popieziaus ir merkel ..tai joki ne dzichadistai

anot  popieziaus   ir  merkel  ..tai  joki  ne  dzichadistai portretas
tai vargsai pabegeliai nuo karo ,maro ir bado.....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių