UAB „Diena Media News“ slapukų politika

UAB ,,Diena Media News” itin atidžiai rūpinasi Jūsų duomenų saugumu. Esame įsipareigoję saugoti bei atsakingai tvarkyti Jūsų asmens duomenis.

Šiame dokumente pateikiame informaciją, kaip tvarkome asmens duomenis naudodami slapukus.

Slapukas - kas tai?

Slapukas – tai nedidelis failas, atsiųstas į Jūsų kompiuterį ar kitą įrenginį (pvz. mobilųjį telefoną) Jums besilankant interneto svetainėje, naudojantis mobiliąja programėle ir išsaugomas Jūsų naršyklėje. Slapukas yra atsiunčiamas į Jūsų kompiuterį ar kitą įrenginį tam, kad išsaugotų duomenis, o bendrovė, atsakinga už šio slapuko diegimą, galėtų juos atkurti ir atnaujinti. Mūsų naudojami slapukai negali identifikuoti asmens, todėl Jūsų tapatybė yra apsaugota.

Slapukų funkcijos

Skirtingų tipų slapukai atlieka skirtingas funkcijasi. Slapukus galima suskirstyti į kategorijas pagal jų paskirtį, saugojimo laiką ir jų vietą svetainėje. Žemiau pateikiame mūsų svetainėje naudojamus slapukus.

UAB ,,Diena Media News”  interneto svetainėje naudojamų slapukų aprašymai

Slapuko pavadinimas Naudojimo vieta Slapuko Paskirtis Galioja
Sess# Kaunodiena.lt Sesijos palikymui, naršant svetainėje Sesijos metu
PHPSESSID
Pavadinimas kinta, keičiantis sesijos algoritmui
Ziniuradijas.lt Sesijos palaikymui, naršant svetainėje Sesijos metu
Has_js Kaunodiena.lt Išsaugoma informacija apie vartotojo turimą aktyvią JavaScrip programą Sesijos metu
cfduid Paysera.com Skirta tam tikroms paslaugoms, kad būtų suteikta duomenų apsauga vartotojui, naršant svetainėje 1 metus
cfduid Tawk.to Skirta tam tikroms paslaugosm, kad būtų suteikta duomenų apsauga vartotojui, naršant svetainėje 1 metus
Statistikos slapukai      
_ga , _gat, _gid, collect   Renka vartotojo nuasmenintą informaciją, kad būtų galima pasiūlyti vartotoui priimtiną turinį; naudojamas Google Analytics programos, kad būtų gaunami lankytojų skaičiaus srauto duomenys, pasirinktos vietos svetainėje, naršymo laikas, naršyklė. Sesijos metu (_gat _gid) ;

2 metus (_ga)

sesijos metu: Collect

@@History/@@Scroll/# Gemius.pl
Kaunodiena.lt
Twitter.com
Straipsnių, nuotraukų ir reklamų skaitymo, peržiūrėjimo įrankiams pateikti Nuolatiniai
Gdyn
Gtest
Gemius.pl Vartotojų srauto stebėjimas 1758 dienas
Marketingo slapukai      
_atuvc
_atuvs
Kaunodiena.lt ,,Dalinantis” patikusiu straipsniu, nuotrauka, įjungiamas skaitliukas, kiek kartų ir koks turinys vartotojams yra patinkantis, įdomus _atuvc :1 m.

_atuvs : Sesijos metu

_gfp_64b Diena.lt Sukuria vartotojams reklamas, pagal jų pomėgius, demografinius rodiklius 999 dienas
_anj Adnxs.com Įsimenamas naršančiojo įrenginio IP, kad būtų galima sukurti priimtiną ir dominantį reklamų turinį 3 mėn.
At_lojson_catche# Kaunodiena.lt Naudojamas socialinėje platformoje duomenims kauoti AddThis Nuolatinis
Bkdc
bku
Bluekai.com Renka visą informaciją apie vartotoją. Duomenys nuasmeninami. Bkdc:179 dienas
Bku: 1 metus
bku Addthis.com Renka visą informaciją apie vartotoją. Informacija nuasmeninama. 179 dienas
C Adform.net Patikrinama ar vartotojo įrenginys priima slapukus 2 mėn.
Di2 Addthis.com Patikrinama ar nėra pasenusio galiojimo slapukų, kuriuos reikia priverstinai ištrinti 1 metus
Dotomiuser Dotomi.com Pagal naršytas svetainės vietas, renkama informacija ir pateikiamos dominančios reklamos vartotojui 1 metus
fr Facebook.com Pateikiamos reklamos iš trečiųjų šalių, susietos su facebook.com puslapiu 3 mėn.
Loc
Mus
oud
Addthis.com Daromos analizės apie vartotojų sąsajas, demografiją, geografines vietas kai dalinamasi patikusiais straipsniais ar kita medžiaga 1 metai
SEUNCY Semasio.com Identifikuojamas grįžtantis įrenginys, pagal unikalų vartotojo numerį 179 dienos
Tapad_DID
Tapad_TS
Tapad.com Nustatoma kokio tipo įrenginį vartotojas naudoja 2 mėnesius
uid Addthis.com Automatinėmis priemonėmis sukuriamas unikalus vartotojo ID, kuris leidžia dalintis tam tikra informacija bei statistiniai tikslais renka tokią informaciją ir perduoda trečiosioms šalims 1 metai
uid Adform.net Sukuria automatinį vartotojo ID, kad būtų galima susieti panašaus turinio reklamas ir pateikti vartotojui 2 mėn.
uuid Mathtag.com Renkama informacija apie aplankytas puslapio vietas, kad būtų sukurta dominanti reklama 1 metai
Uuid2 Adnxs.com Identifikuojamas grįžtantis vartotojas, reklamoms pateikti 3 mėn.
uuidc Mathtag.com Dominančių reklamų pateikimui kurti 1 metai
uvc Addthis.com Skaičiuojamas grįžtančių vartotojų kiekis 1 metai
vc Addthis.com Naudojojamas socialinėje dalinimosi platformoje 1 metai
xtc Addthis.com Registruojamas tam tikros medžiagos, pasidalintos per socialinius tinklus, skaičius 1 metai
Papildomi slapukai      
_tawkuuid Kaunodiena.lt Akcijoms kurti 179 dienos
ss Va.taw.ko Akcijos laikmačiui kurti Sesijos metu
TawkConnectionTime Kaunodiena.lt Akcijų laikui fiksuoti Sesijos metu
tawkUUID Va.taw.ko Akcijoms kurti 179 dienos

 

Kaip galite atsisakyti slapukų naudojimo?

Pasirinkti , kuriuos slapukus naudosite ar atsisakyti tam tikrų slapukų galite bet kada pakeitę savo naršyklės nustatymus. Žemiau pateikiame instrukcijas, kaip tai atliekama :

Internetinių svetainių visiškas užblokavimas

    1. Savo naršyklėje pasirinkite komandą Tools » Internet options.

    2. Interneto naršyklės parinktyse spustelėkite skiltį Privacy.

    3. Paspauskite mygtuką Site.

    4. Pridėkite domeną, kurį norite užblokuoti, ir paspauskite mygtuką Block.

Atskirų slapukų ištrynimas

    1. Savo naršyklėje pasirinkite komandą Tools » Internet options.

    2. Interneto naršyklės parinktyse spustelėkite skiltį General.

    3. Paspauskite mygtuką Settings, esantį po naršymo istorija (Browsing history).

    4. Paspauskite mygtuką View files.

    5. Pasirinkite slapukus, kuriuos norite ištrinti.

    6. Paspauskite mygtuką Delete, esantį failų meniu (File menu).

    7. Paspauskite OK.

Ištrinti visus slapukus

    1. Savo naršyklėje pasirinkite komandą Tools » Internet options.

    2. Interneto naršyklės parinktyse spustelėkite skiltį General.

    3. Paspauskite mygtuką Delete, esantį po naršymo istorija (Browsing history).

    4. Pažymėkite varnele langelį Cookies.

    5. Galite pasirinkti išsaugoti mėgstamų interneto svetainių slapukus ir laikinuosius interneto failus: pažymėkite paukščiuku langelį Preserve Favorites website data.

Mobilieji įrenginiai, naudojantis mobiliąja programėle

Apple iOS 5 arba naujesnės versijos  (iPhone, iPad telefonai ir planšetės )

Pagrindiniame ekrane spauskite  'Settings'  aba  ,,Nustatymai” programą , tada pasirinkite 'Safari' arba ,,internetas Safari” . Keliaukite į  puslapio apačią ir paspauskite nuorodą 'Advanced'. Paspauskite  'Website Data' , kad pamatytumėte sukauptų ir naudojamų slapukų sąrašą ‘ list of cookies’ arba ,,slapukai”. Jums bus pateikta galimybė juos ištrinti arba valdyti.

Android įrenginiai

Android įrenginiai dažniausiai neleidžia vartotojams matyti visų arba atskirų slapukų. Bet Jūs galite juos ištrinti: delete all cookies, arba apriboti jų naudojimą:  enable/disable them. Pateiktose nuorodose, aiškiai matoma kaip tai atlikti.

Windows Phone 7-10 telefono aparatas

Windows telefono aparatas dažniausiai neleidžia vartotojams matyti visų arba atskirų slapukų. Bet Jūs galite juos ištrinti: delete all cookies, arba valdyti jų naudojimą: enable/disable them.  Pateiktose nuorodose, aiškiai matoma kaip tai atlikti.

Blackberry telefono aparatas

Blackberry telefono aparatas dažniausiai neleidžia vartotojams matyti visų arba atskirų slapukų. Bet Jūs galite juos ištrinti: delete all cookies, arba valdyti jų naudojimą: enable/disable them. Pateiktose nuorodose, aiškiai matoma kaip tai atlikti.

Jeigu norite, kad Jūsų kompiuteryje ar kitame įrenginyje nebūtų išsaugomi slapukai, galite savo naršyklės nustatymuose pasirinkti gauti pranešimą prieš įrašant bet kokį slapuką.

Taip pat galite nustatyti, kad naršyklė iš karto atmestų visus arba kai kuriuos slapukus. Taip pat galite pašalint slapukus, kurie jau buvo išsaugoti Jūsų kompiuteryje ar kitame įrenginyje.

Atkreipkite dėmesį, kad tokiu atveju turėsite atskirai pasirinkti nustatymus kiekvienai naudojamai naršyklei bei įrenginiui.

Kiekviena naršyklė ir mobilusis įrenginys turi skirtingą nustatymų pritaikymo metodą.

Jeigu reikia, pasinaudokite savo naršyklės žinyno funkcija, kad tinkamai pasirinktumėte nustatymus.

Turime perspėti, kad atsisakius tam tikrų slapukų naudojimo daugelis svetainės funkcijų gali neveikti, išsitrinti prieš tai suvesta informacija.

 

Duomenų saugumo užtikrinimas , naudojant slapukus

Slapukų surinkti Jūsų asmens duomenys tvarkomi vadovaujantis Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo, Lietuvos Respublikos elektroninių ryšių įstatymo, Bendrojo asmens duomenų apsaugos reglameno 2016/679  bei kitų duomenų apsaugą reglamentuojančių teisės aktų nuostatomis.

Vadovaudamiesi teisės aktų reikalavimais mes taikome saugumo priemones, kurios užkirstų kelią neteisėtam Jūsų asmens duomenų atskleidimui, kopijavimui, praradimui, bei kitam neteisėtam jų panaudojimui.

Įskiepių naudojimas internetinėje svetainėje ( mygtukas ,,pamėgti “, Facebook ikona ir paskyra Facebook.com puslapyje, Pinterest, Youtube, Instagram, LinkedIn, Google Analytics ir kitos Google programos )

Facebook įskiepis ir Facebook.com Klinikos anketa

Įmonės ,,Diena  Media New” internetiniame puslapyje ir Facebook puslapyje, yra integruotas Facebook ikonos ženklas. ( Facebook Inc. , 1601 Willow Road, Menlo Park, California, 94025, United States). Apie Facebook įskiepius, plačiau galite paskaityti čia: https://developers.facebook.com/docs/plugins/

Kai apsilankote puslapyje ,,Diena Media News” puslapiuose , arba naršote Facebook.com esančiose anketose, Facebook įskiepis prijungia jūsų naršyklę prie Facebook puslapio serverio. Tai, Facebook serveriui leidžia nustatyti, kad Jūsų IP adresas apsilankė ,,Diena Media News” puslapyje arba Facebook.com puslapyje esančiose anketose ir tokiu būdu gali rinkti informaciją apie Jūsų pomėgius, kitus lankomus kanalus, svetaines, puslapius. ,,Diena Media News” negauna jokios kliento asmeninės informacijos surinkots per Facebook.com kompanijos slapukus ar darbuotojus, nors ir turi įsidiegusi Facebook įskiepio nuorodą internetiniame puslapyje. Daugiau informacijos kam ir kaip naudojami lankytojų asmeniniai duomenys būtent Facebook kompanijoje, galima rasti čia:  https://www.facebook.com/policy.php

Jeigu norite išvengti savo Facebook profilio susiejimo su lankomais puslapiais, junkitės į puslapius, atsijungę iš savo asmeninės Facebook paskyros.

Google Analytics naudojimas

,,Diena Media News” naudojasi Google Analytics, internetinio klientu srauto analizavimo, programa, kurią sukūrė ir valdo Google korporacija. Google Analytics naudoja slapukus, kurie yra teksto failo pavidalo (PIXELS)  ir yra patalpinami į vartotojo kompiuterį, kad būtų išanalizuota, kaip vartotojas naudojasi puslapiu. Informacija, kurią gauna Google korporacija iš slapukų yra renkama ir saugoma serveryje USA teritorijoje. Google, laikydamasi ES Duomenų apsaugos reglamento, naudoja ,,_anonymizeIP()” funkciją, kui leidžia IP adresą sutrumpinti iki ES šalims priskirto numerio, taip nuslėpdama IP adresą ir nuasmenindama vartotoją Tokiu būdu jų serverius pasiekia tik nuasmeninta informacija.

Galima išjungti slapukų naudojimą, kaip aprašyta ankstesniuose punktuose, tik gali būti, kad tada vartotojas negalės naudotis visomis puslapio funkcijomis.

Sąsajos su rinkodara

,,Diena Media News” , paskelbdama reklamą Google svetainėje, arba per trečiąsias šalis, susijusias su reklamos paslaugų teikimu, naudojasi marketingo paslauga iš Google AdWords programos, kurios savininkė yra Google korporacija. Šiam tikslui , Google naudojasi slapukais, kurie leidžia analizuoti vartotojo įpročius, vietą, laiką praleistą svetainėse, pomėgius, IP adresus ir kita reikalingą informaciją paslaugoms siūyti.

Norint atsisakyti tokios slapukų renkamos informacijos, vartotojui nurodoma, kad galima apsilankyti svetainėje, kurioje galėtumėte atsisakyti teikti tokio pob9džio informaciją Google korporacijai. Tai paprasčiausia atlikti Google.lt arba Google.com laukelyje suvedus : Google’s Ads Preferences Manager, taip pat prisijungus prie asmeninės el. Pašto paskyros gmail, arba Google Disk disko, G Suite programos ir pasikeisti ,,Google privatumo politikos’’ pateikiamus nustatymus, arba surinkti Google.lt paieškos laukelyje ,,Google opt-out management” frazę ir atlikus kelis žingsnius, nebedalyvauti duomenų kaupimo politikoje, kuria inicijuoja Google korporacija.

Sąsajų stebėjimas

Facebook programos sąsajų stebėjimas

,,Diena Medi News” Facebook.com puslapyje, reklamuodama savo paslaugas, ar kitus pasiūlymus perkamomis reklamos paslaugomis, naudojasi Facebook.com kompanijos programa ,,Custom Audience Pixel”. Ši programa yra naudojama , kad būtų stebimi vartotojų veiksmai, kai vartotojas paspaudžia ant tam tikros Facebook reklamos. Tai leidžia efektyviai įvertinti reklamų nąšumą marketingo tikslais, lėšų paskirstymą ir tinkamų paslaugų suformavimą klientui. Renkama informacija yra anoniminė, todėl jokia asmeninė informacija apie asmenį, atlikusį tam tikrus veiksmus, nėra viešinama. Deja, kitaip nei ,,Diena Media News”, Facebook.com tokio tipo informaciją renka ir saugo, todėl gali ją susieti su asmens profiliu. Daugiau apie tai galima rasti ,,Faceook data policy” apraše, Facebook.com puslapyje, arba google paieškos laukelyje suvedus ,,Facebook data policy” frazę.

Google Adwords programos sąsajų stebėjimas

,,Diena Media News” naudojasi Google AdWords programa, ir tokiu būdu gauna informaciją apie vartotojų elgseną. Google vartotojų sąsajų kūrimo programa yra analizavimo įrankis, kuris tiesiogiai priklauso ir yra naudojamas Google korporacijos ( 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA , “Google” ). Jeigu vartotojas paspaudžia patikusios reklamos nuorodą, sąsajos kūrimo programa sukuria slapuko failą kompiuteryje. Šie slapukai lieka veiksnūs kompiuteryje apie 30 dienų. Šie slapukai negauna ir nerenka jokios informacijos apie konkretų asmenį ir nėra naudojami asmeniui identifikuoti. Kiekvienas vartotojas gauna skirtingus slapukus, taigi ,  nėra įmanoma tarpusavyj susieti slapukų, kuriuos pateikia Google korporacija. Šie slapukai dažniausiai renka tokio tipo informaciją : kiek vartotojų paspaudė tam tikros suformuotos ir užsakytos reklamos nuorodą ir kiek laiko praleido reklamos nuorodoje pateiktame puslapyje.

Norint išvengti Google AdWords renkamos informacijos, vartotojas turėtų deaktyvuoti sapukų naudojimą, kaip nurodyta slapukų išjungimo skiltyje.

Daugiau informacijos apie Google kompanijos Duomenų apsaugą, galima rasti čia:

https://www.google.com/policies/technologies/ads/

arba 

https://www.google.de/policies/privacy/

Visais atvejais, turėdami klausimų, galite susisiekti su mumis : info@kaunodiena.lt