Pasaulio šokių čempionate triumfavo „Žuvėdra“

Lotynų Amerikos sportinių šokių ansamblių čempionatą Vilniuje laimėjo Klaipėdos universiteto „Žuvėdros“ pirmoji šokėjų komanda.

Šokusi pagal vienos garsiausių vokiečių roko grupės dainų popuri Lietuvos pirmoji komanda nuo parketi nupūtė dvi Vokietijos komandas ir pagrindinį savo varžovą iš Rusijos, kolektyvą „Vera“.

Būtent pastarieji pasipuošė sidabro medaliais. Bronza atiteko Vokietijos komandai iš Diuseldorfo „FG TSZ Aachen“. Kita vokiečių komanda iš Bremeno „Gruen-Gold-Club“ užėmė ketvirtą vietą, antroji „Žuvėdros“ komanda liko penkta, austrai „HSV Zwolfaxing“ – šešti.

Padėjo sirgaliai

Aukso medaliu pasipuošęs televizijos šou projektuose kiek išgarsėjęs Tadas Rimgaila paprašytas trim žodžiais pasakyti, ką jam reiškia šis medalis, pasakė: „Tobulybės viršūnė. Visam tam apibūdinti užtenka dviejų žodžių“.

„Žinoma, tai, kas vyksta ant šio parketo negalima lyginti su tuo, kas vyksta televizijoje. Čia yra pati aukščiausia klasė, - sakė karjerą „Žuvėdroje“ baigiantis šokėjas. – Kol kas neturiu jokių planų, savo studiją jau turiu, norėčiau išlaikyti panašų lygį, kuriame esu dabar. Treneris – mano specialybė, tikiuosi visas savo žinias perduoti jaunimui“.

Paklaustas, kokią įtaką turėjo namų sienos, šokėjas prisipažino, kad namų sienos ne visada padeda. „Tam tikra prasme jos suteikia papildosmos įtampos, kadangi matai, kad iš tavęs visi labai daug tikisi, - kalbėjo T. Rimgaila. – Tokiu atveju tiesiog bijai padaryti klaidų, suklysti, ant parketo išeini visas drebantis. Tačiau tokiu atveju gelbsti publika, kuri pradeda šaukti ir tave palaikyti. Tada supranti, kad klaidų daryti negali“.

„Graži kolekcija“

„Žuvėdros“ trenerė Skaistė Idzelevičienė po čempionato prisipažino, kad šis titulas buvo labai reikalingas kolektyvui. „Dėl įvairių priežasčių. Dabar turime labai gražią kolekciją – 7 pasaulio ir 7 Europos aukso medalius, - kalbėjo trenerė. – Atrodo, kad jau viskas yra padaryta“.

Paklausta, ar turi kokių nors priekaištų savo auklėtiniams, trenrė nukirto: „Kol kas ne“.

„Po paskutinio turo tikrai neturiu jokių priekaištų, dabar tikrai negalvojame, kas ketina palikti kolektyvą, nemanau, kad dabar yra pats geriausias laikas apie tai galvoti, o pamainą šiandien pamatė visas pasaulis – antroji komanda juk užėmė penktą vietą. Dabar tik galvoju, kad noriu padėkoti savo komandai, kita treniruotė laukia jau pirmadinį, kadangi dar gruodį turime naują dviejų dalių koncertą Klaipėdoje", - kalbėjo trenerė.

Džiaugėsi ir prezidentė

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė įteikė medalius Lotynų Amerikos sportinių šokių ansamblių čempionato nugalėtojams - Lietuvos komandai, užėmusiai pirmą vietą, bei Rusijos ir Vokietijos atstovams, užėmusiems antrą ir trečią vietas.

„Atkaklioji „Žuvėdra„ - vėl geriausia pasaulyje. Didelė laimė teikti apdovanojimus savo šalies komandai. Didžiuokimės kolektyvu, atnešusiu Lietuvai tiek daug pergalių“, - apdovanodama nugalėtojus sakė Prezidentė.

Pasak šalies vadovės, visa Lietuva vertina šokėjų pastangas ir sunkų darbą. „Jūs esate ir visada būsite mūsų žuvėdros", - sveikindama Lietuvos komandą ir dėkodama tiems šokėjams, kuriems šis čempionatas paskutinis, sakė šalies vadovė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

jolanta

jolanta portretas
SUPER.

Super

Super portretas
Šaunuoliai,didžiausi sveikinimai

Wica

Wica portretas
Super! Šaunuoliai! Sveikiname! Valio valio valio ir 1 lietuviškas valioooooooooooooooo!!! Ačiū!
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių