Kauno rajono savivaldybė - 11-ta

Kauno rajono savivaldybės reitingas, palyginti su praėjusiais metais, pakilo šešiais punktais. 2007 metais tarp šešiasdešimties šalies savivaldybių Kauno rajonas buvo 17, o šiemet - 11.

Savivaldybių reitingus paskelbė savaitraštis ,,Veidas". ,,Tai džiugina. Manau, kad privalome pasitempti ir turime galimybių kitais metais patekti į pirmąjį dešimtuką", - sakė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Savivaldybės buvo vertinamos pagal 18 kriterijų: gyventojų skaičių, jo pokytį, gyventojų sergamumą, nesuteiktų sveikatos paslaugų procentą, gydytojų trūkumą, investicijų į ligonines, poliklinikas pokyčius, nusikaltimus, bedarbių skaičių, individualių įmonių pokytį, tiesiogines užsienio investicijas, naujų butų ir namų pokytį, nerenovuotų mokyklų procentą, mokytojų trūkumą, neasfaltuotų kelių procentą, biudžeto bei Europos Sąjungos lėšas vienam gyventojui, aukštąsias mokyklas, kultūros įstaigas.

Pirmąją vietą reitingų lentelėje užėmusi Neringos savivaldybė pagal minėtus kriterijus surinko 42,84 balo, paskutinėje atsidūręs Skuodas  - 23,9, Kauno rajono savivaldybė  - 37,18 balo.

86 tūkst. 701 gyventoją turinčioje Kauno rajono savivaldybėje, palyginti su 2007 metais,  gyventojų skaičius padidėjo 1,1 procento. Tai trečiasis rodiklis šalyje po Neringos ir Klaipėdos rajono savivaldybių. Gyventojų skaičius 2008 metais didėjo tik šešiose savivaldybėse.

Kauno rajone, kaip ir dar 26 šalies savivaldybėse, netrūksta gydytojų, o gyventojų sergamumas nėra didelis. Žemiausias rodiklis užfiksuotas Lazdijų rajone - 2 tūkst. 95,1 ligos atvejo vienam gyventojui, aukščiausias  - Panevėžyje - 5 tūkst. 576,6, o Kauno rajone - 3 tūkst. 636,8. Palyginti su praėjusiais metais, sumažėjo investicijų į poliklinikas ir ligonines procentas.

Kauno rajone palyginti nedidelis nusikaltimų skaičius ir bedarbių procentas. Palyginti su praėjusiais metais, čia sumažėjo individualių įmonių, tačiau tai - bendra šalies tendencija. Gana aukštas naujų butų ir namų pokytis - 57,9 procento, o nerenovuotų mokyklų procentas, lyginant su kitomis šalies savivalybėmis, nėra aukštas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių