Kaunietė valstybės tarnautojams davė 50 tūkst. litų kyšių (papildyta)

Kauno apygardos prokuratūra Kauno miesto apylinkės teismui perdavė STT Kauno valdybos pareigūnų tirtą baudžiamąją bylą, kurioje vienos Kaune registruotos uždarosios akcinės bendrovės vadovė kaltinama valstybės tarnautojų papirkimu (LR Baudžiamojo kodekso 227 straipsnio 1 ir 2 dalys).

Taip pat šioje baudžiamojoje byloje kaltinimai dėl kyšininkavimo (LRBK 225 str. 1 ir 2 d.) pareikšti trims valstybės tarnautojams ir vienam valstybės tarnautojui prilyginamam asmeniui.

Šioje baudžiamojoje byloje, be minėtų kaltinamųjų, buvo pareikšti įtarimai dar keturiems asmenims dėl kyšininkavimo ir papirkimo, tačiau jie atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Tyrimo metu buvo atskleista užslėpta korupcinė sistema, kuri sudarė sąlygas Kauno mieste ir Kauno rajone įteisinti statinius pažeidžiant įstatymų nustatytą tvarką, taip pat buvo užkirstas kelias kitiems tokio pobūdžio pažeidimams.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad bendrovės vadovė 2009 metų pradžioje sistemingai duodavo kyšius buvusiems Kauno apskrities viršininko administracijos (KAVA) Teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros departamento Statybų valstybinės priežiūros skyriaus tarnautojams ir kitų valstybinių institucijų atstovams – statinių pripažinimo tinkamais naudoti komisijos nariams.

Šioje nustatytoje kyšininkavimo sistemoje pareigūnai atskleidė ir „Kauno energijos“ Turto valdymo skyriaus darbuotojo (valstybės tarnautojui prilyginto asmens) galimus kyšininkavimo atvejus.

Ikiteisminio tyrimo metu surinkta duomenų, kad bendrovės vadovė minėtu laikotarpiu šiems valstybės tarnautojams kaip kyšius perdavė iš viso apie 50 tūkst. litų.

Taip pat pareigūnai atskleidė bendrovės vadovės apgaulingą apskaitos tvarkymą. Ši baudžiamoji byla šiuo metu nagrinėjama teisme.


Šiame straipsnyje: kyšiaikyšiskorupcija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių