Šešiose Zarasų rajono mokyklose dėl streiko nevyksta pamokos

Trečiadienį šešių Zarasų rajono mokyklų pedagogai pradėjo neterminuotą streiką, kurio metu nevyksta pamokos.

Kaip sakė Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS) Zarasų rajono susivienijimo pirmininkas Andrius Navickas, keli mokiniai buvo atėję, jie buvo užimti skaitykloje.

„Streikas vyksta, kaip ir planuota, šešiose didžiosiose rajono mokyklose, nors savivaldybė labai bandė jį sugriauti, bet nė vienoje mokykloje nesugriuvo. Dėl jo sutrikdytas apie 80 proc. rajono vaikų ugdymo procesas“, – trečiadienio rytą sakė A.Navickas.

Pasak jo, streikas truks „tiek, kiek reikės“.

„Atsilaikysime tiek, kiek reikės - mes turime tokį bendruomenės palaikymą, ir tėvai vakar plojo, pilna salė tėvų plojo mums už drąsą, kurią parodėme“, - sakė profsąjungos pirmininkas.

A.Navicko teigimu, pagrindinė streiką išprovokavusi priežastis - nevykstantis dialogas su savivaldybe švietimo klausimais. Antradienį savivaldybės atstovai kvietė profsąjungų atstovus į susitikimą, bet pasikalbėti jiems nepavyko. Anot savivaldybės, profesinių organizacijų pirmininkai atsisakė dalyvauti diskusijoje jai net neprasidėjus.

„Kvietė vakar susitikti, mes buvome nuėję. Atėjo savivaldybės departamentų atstovai - Teisės, Švietimo skyriaus. Mes pasakėme, kai jei yra iš Teisės skyriaus, dalyvaus ir profesinės sąjungos teisininkas, nes mes mokytojai, ne teisininkai - mes galime kalbėti apie problemas, bet jeigu teisiniai dalykai... Jie pasakė “Mes čia vadovaujame„, ir kai jie tai pasakė, mes apsirengėme švarkus ir išėjome“, - kalbėjo profsąjungos pirmininkas.

„Toks ir bendravimas - jie pateikė visuomenei, kad mes nebendraujame. Sakau, mes neisime į tokias derybas, kur jie pasakys “Mes čia vadovaujame„. Taip nebus. Jeigu bus teisininkai - jų, mūsų pusė, abi šalys bendrą protokolą rašysime, kas nutarta, su abiejų šalių parašais“, - dėstė jis.

A.Navickas sako neabejojantis, kad su savivaldybe susitarti bus sunku: „Jeigu įsikiš tarpininkas, gal ministerija, galbūt yra tikimybė tada susitarti“.

Zarasų pedagogai taip pat prieštarauja ketinimams privatizuoti mokyklų valgyklas, mokyklinių autobusų pardavimui. Mokytojus streikuoti paskatino ir techninių darbuotojų atleidimas.

„Taip pat žlugdomos meno, sporto mokyklos, trūksta finansavimo po kelis mėnesius, darbuotojai verčiami eiti nemokamų atostogų“, - aiškino A.Navickas.


Šiame straipsnyje: mokyklamokyklosstreikas

NAUJAUSI KOMENTARAI

1

1 portretas
:)

Šaunuoliai

Šaunuoliai portretas
laikas pasekti ir kitiems pedagogams, nes joks dialogas nevyksta ir su ŠMM, jis tiki imituojamas o ŠMM priima sprendimus vienašališkai, atmesdama visus pasiūlymus arba motyvuodama savo apsisprendimą irašu " nėra pinigų". Mūsų vaikai ministerijai virto vertelgiškais nuasmenintais krepšeliais

viktoras

viktoras portretas
SAUNUOLIAI....nebuciau as toks bailys irgi prie JUSU prisijungciau.....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių