Rusijos prezidento Žmogaus teisių taryba aiškinsis M. Karbauskio situaciją

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidento Žmogaus teisių taryba antradienį svarstys incidentą dėl Maskvos akademinio V.Majakovskio teatro meno vadovo Mindaugo Karbauskio, kuriam nebuvo leista įvažiuoti į Rusiją, informavo tarybos vadovas Michailas Fedotovas.

„Aptarsime šį klausimą tarp kitų panašių klausimų per posėdį, nes jis bus skirtas būtent migracijos politikos klausimams“, - sakė posėdžiui pirmininkausiantis M.Fedotovas.

Pasak jo, kol kas neaišku, kodėl M.Karbauskiui nebuvo leista įvažiuoti į Rusiją. „Tai galėjo būti kompiuterio programos klaida arba tai galėjo būti įstatymų leidimo trūkumas, arba ... teisėsaugos sistemos trūkumas“, - nurodė M. Fedotovas.

„Šis atvejis verčia mus galvoti apie tai, ar viskas normalu dėl šios migracijos įstatymų dalies, - sakė jis. - Bet kuriuo atveju šis atvejis verčia mus atkreipti dėmesį į šią problemą. Šiandien tai - garsus teatro režisierius, o rytoj - paprastas inžinierius. Visus turėtume vertinti vienodai. Reikia suprasti, ką reiktų padaryti, kad žmonėms būtų patogu – viena vertus, nedaryti administracinių pažeidimų, bet, kita vertus, (padaryti taip), kad mažos klaidos netrukdytų žmonėms tęsti savo profesinės veiklos“.

Vasario 1 dieną M.Karbauskiui Maskvos Vnukovo oro uoste buvo pasakyta, kad jam iki 2015 metų lapkričio 13 dienos uždrausta įvažiuoti į Rusijos teritoriją.

Federalinė migracijos tarnyba nurodė, kad draudimas M.Karbauskiui įvažiuoti į Rusiją buvo panaikintas, kai su ja susisiekė teatro administracija, tačiau grįžęs į Maskvą režisierius turi ateiti į tarnybos sostinės skyrių.

Kaip sakė Federalinė migracijos tarnyba, M.Karbauskiui įvažiuoti į Rusiją buvo neleista dėl jo padarytų pažeidimų. „Metų laikotarpyje jis padarė du teisės pažeidimus, tarp jų - migracinio pobūdžio. Dabar jam įvažiavimas leistas, aiškinsimės“, - sakė Tarnybos atstovai spaudai.

Sekmadienį M.Fedotovas dalyvavo sprendžiant situaciją dėl M.Karbauskio. „Pasikalbėjau su Federalinės migracijos tarnybos vadovu Konstantinu Romodanovskiu ir Majakovskio teatro direktoriumi Leonidu Ošarinu. Sujungiau juos ... Tokiu būdu klausimas sureguliuotas“, - sekmadienį sakė M.Fedotovas.

„Duotos garantijos, kad visos problemos bus išspręstos, - nurodė jis. - Deja, negalėjau prisiskambinti Karbauskiui. Jis jau sėdėjo lėktuve ir jo telefonas buvo išjungtas. Jeigu būčiau spėjęs jam prisiskambinti, jam nebūtų reikėję išskristi į Lietuvą“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ggg

Ggg portretas
Įdiotas tas režis.M.Karbauskis. Ruskių pakalikas. Prieš išvykdamas į maskoliją bjauriausiais žodžiais apšmeižė Lietuvą!Šūdų šūdas!!! Pfu! Ne vieta jo Lietuvoje!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių