M.Jacksono atminimą pagerbė ir Filipinų kaliniai

Turistai šeštadienį užplūdo vieną Filipinų kalėjimą, norėdami pasižiūrėti, kaip 1500 kalinių sušoks nepaprastą šokį, pagerbdami mirusį legendinį popmuzikos atlikėją Michaelą Jacksoną.

Kaliniai apimti sielvarto

Prieš dvejus metus milžiniško populiarumo sulaukė internete paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame matoma, kaip kaliniai per rytinę mankštą sinchroniškai atlieka šokio judesius, atkartodami pagarsėjusį 1982 m. išleistą M.Jacksono dainos „Thriller“ vaizdo klipą.

Šis kalinių šokis buvo paskelbtas vaizdo įrašų galerijoje „YouTube“ ir pritraukė daugybę gerbėjų: nuoroda į keturių minučių trukmės įrašą iki šiol buvo spragtelėta daugiau nei 23 mln. kartų.

Oranžines uniformas vilkintys kaliniai taip pat traukia turistų dėmesį, o po kiekvieno jų pasirodymo lankytojams leidžiama nusifotografuoti su šokėjais.

Choreografas Byronas Garcia, kuris yra šio projekto sumanytojas ir kalėjimo konsultantas, sakė buvęs sukrėstas žinios apie M.Jacksono mirtį. Jis pridūrė, kad daugelis kalinių taip pat apimti sielvarto.

Siūlo pervadinti gatvę

Išskirtinę pagarbą JAV popmuzikos karaliui demonstruoja ir lenkai. Didelis būrys M.Jacksono gerbėjų kreipėsi į Varšuvos miesto vadovus su prašymu įamžinti ketvirtadienį nuo širdies smūgio mirusio dainininko atminimą vieną iš sostinės gatvių pavadinant jo vardu.

Šiai minčiai pritaria ir Lenkijos sostinės Bemovo rajono burmistras Jaroslawas Dabrowskis. Dienraščiui „Zycie Warszawy“ jis sakė, kad šį prašymą paremtų, nes popmuzikos karaliaus koncertas Bemovo oro uoste buvo pats didžiausias įvykis rajono gyvenime per pastaruosius 15 metų ir gyventojai vis dar prisimena 1996 m. rugsėjo 20 d. įvykusį renginį.

Kiek santūresnė yra Varšuvos miesto tarybos narė Mariola Rabczon, atsakinga už miesto gatvių pavadinimus. Jos nuomone, savo vardo gatvės Varšuvoje laukia daug įžymių žmonių.

Kalinių šokis pagal dainą „Thriller“


Šiame straipsnyje: Michaelas Jacksonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių