Bistrampolio festivalis pretenduoja tapti vienu ilgiausių

Panevėžio rajone šiemet vykstantis Bistrampolio festivalis tęsis pusmetį ir pretenduoja tapti vienu ilgiausių iš šalyje vykstančių festivalių.

Per aštuonerius metus garsas apie atstatytame Bistrampolio dvare vykstantį festivalį pasklido taip plačiai, kad į koncertus žiūrovai renkasi iš visos Lietuvos.

„Bistrampolį lankau nuo pat atidarymo dienos, nes Panevėžys „biednas“ tokių dalykų, o čia turime dvasinio peno“, – sakė LTV naujienų tarnybos kalbinta moteris.

„Tokia tradicija – atvažiuoti bent kartą per metus, o be to, sentimentai Jeseninui, sentimentai Meškėlai“, – sakė kitas festivalio lankytojas.

Povilas Meškėla su roko grupe „Rojaus tūzai“ atliko romansus spektaklyje „Mano sielos netylančios stygos“ pagal rusų poeto Sergejaus Jesenino eiles, kurias jas skaitė aktorius Algirdas Latėnas.

„Aš pirmą kartą čia, bet matosi, kad yra didelis festivalio įdirbis, pilna salė žmonių ir toks įspūdis, kad jie žino, ko atvažiuoja. Dirbti tokiai publikai yra didelis malonumas“, – sakė A. Latėnas.

Įsiliejus „Ramygalos – kultūros sostinės“ renginiams šiųmetis Bistrampolio festivalis vyks pusmetį ir pretenduoja tapti vienu ilgiausių bei gausiausių žanrų įvairove – čia koncertuoja žinomi ir pradedantieji atlikėjai, chorai, ansambliai, vaidinami spektakliai suaugusiems ir vaikams.

„Šiemet dvaras plačiai atvėrė duris, žirgynas jau iki galo įrengtas, turime prabangią salę. Teritorija irgi sutvarkyta, įvairių pramogų stengiamės pasiūlyti“, – sakė Bistrampolio festivalio organizatorė Jūratė Kavaliauskienė.

Festivalis baigsis spalio 3-iąją koncertu „Auksiniai Brodvėjaus miuziklai“.


Šiame straipsnyje: Bistrampolio festivalis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių