Korupcijos skandalas Kauno rajono savivaldybėje: R.Pudževelis suimtas dviem savaitėms

Pirmadienį Spe­cia­lių­jų ty­ri­mų tar­ny­ba (STT) su­lai­kė Kau­no ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­rių Ri­čar­dą Pu­dže­ve­lį ir dar ke­tu­ris as­me­nis. Pra­dė­tas iki­teis­mi­nis ty­ri­mas dėl ga­li­mo ky­ši­nin­ka­vi­mo, pa­pir­ki­mo ir pikt­nau­džia­vi­mo. Šiandien du iš jų teismas leido suimti dviem savaitėms.

Žmoną nuspręsta paleisti

Trečiadienio rytą į Kauno apylinkės teismą policijos konvojus pristatė tik du iš penkių pirmadienį sulaikytų įtariamųjų dėl galimo kyšininkavimo Kauno rajono savivaldybės administracijoje.

Į teismą atvežtas tik pats Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius R. Pudževelis bei bendrovės „Roalsa“ vadovas Saulius Bartašiūnas, galimai atsidėkojęs valdininkui už sudarytas šiltnamio sąlygas jo verslui statybinėmis medžiagomis, iš kurių R.Pudževelis su sutuoktine pasistatė namą Kulautuvoje, kuris dar įrenginėjamas. 

R.Pudževelio sutuoktinė, Kulautuvos vaikų sanatorinės mokyklos direktorė, taip pat buvo sulaikyta. Tačiau dėl Ritos Pudževelienės suėmimo į teismą nuspręsta nesikreipti, nors ir jai pareikšti tokie patys įtarimai, kaip ir sutuoktiniui - dėl kyšininkavimo, piktnaudžiavimo ir nusikalstamu būdu įgyto turto legalizavimo. R.Pudževelienė įtariama bendrininkavus sutuoktiniui galimai darant šias nusikalstamas veikas. Trečiadienį ji darbe nepasirodė. Anot kolegių, bus tik rytoj. Portalo kauno.diena.lt duomenimis, iš areštinės, kurioje praleido dvi naktis, R.Pudževelienė paleista tik trečiadienio ryte. Kaip ir sutuoktinis, ji pareikštų įtarimų nepripažįsta. R.Pudževelienei skirtos švelnesnės kardomosios priemonės - rašytinis pasižadėjimas neišvykti bei draudimai bendrauti su asmenimis, susijusiais su ikiteisminiu tyrimu, bei lankytis tam tikrose vietose.

Mįslingi bendrininkai

Pasiteiravus ikiteisminį tyrimą dėl galimo kyšininkavimo, papirkimo ir piktnaudžiavimo, Kauno rajono savivaldybei vykdant viešuosius pirkimus, kuruojančio Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro Valentino Aleknos, kas lėmė, kad teismo prašoma suimti tik du įtariamuosius, jis atsakė: „Bylos aplinkybės, galimai padarytų veikų pavojingumas bei vaidmuo jas darant“.

Oficialiai nepatvirtintais duomenimis, kiti du įtariamieji - ne UAB "Roalsa" darbuotojai. Tačiau apie juos jokia informacija neteikiama - esą jie privatūs ne vieši asmenys. Ir, anot prokuroro, jų identifikavimas gali pakenkti ikiteisminio tyrimo sėkmei. Pasakyta tik tiek, kad jie turėtų būti paleisti iš areštinės trečiadienį iki 17 val., nes tada baigiasi jų laikino sulaikymo terminas. Jiems taip pat bus skirtos švelnesnės kardomosios priemonės už suėmimą, nes jie, kaip ir R Pudževelienė, įtariami tik bendrininkavimu R.Pudževeliui ir S.Bartašiūnui galimai darant nusikaltimus. 

Atvežti atskirai

S.Bartašiūnas ir R.Pudževelis atvežti į teismą atskirai – maždaug pusvalandžio skirtumu ir su skirtingais bendrakeleiviais. Greičiausiai dėl to, kad nesuderintų parodymų. Yra pagrindo įtarti, kad nė vienas iš jų neprisipažįsta, dėl to ir prašoma leisti juos suimti.

Pirmasis prieš devintą valandą policijos konvojaus automobiliu kartu su dar dviem žaliūkais atvežtas S.Bartašiūnas. Nepaisant to, kad automobilis privažiavo prie pat „Stop“ juosta aptverto specialus įėjimo, skirto sulaikytųjų bei suimtųjų pristatymui, S.Bartašiūnas slėpė veidą po striukės gobtuvu.

R.Pudževelis taip pat buvo atvežtas su dar dviem asmenimis, savo išvaizda primenančiais gatvės plėšikus. Tačiau korupcija įtariamas valdininkas elgėsi solidžiai – išlipo iš automobilio paskutinis, veido neslėpė ir vizualiai atrodė ramus.

R. Pudževelį kurstė S. Bartašiūnas?

Prokuroras prašė teismo suimti R.Pudževelį ir S.Bartašiūną vienam mėnesiui. Posėdis dėl pastarojo užtruko, kaip ir planuota, pusvalandį. Tačiau prašymo leisti suimti R.Pudževelį nagrinėjimas – net pusantros valandos. Pastarąjį bei jo sutuoktinę gina advokatas Nerijus Strazdas, neseniai teikęs tokias pačias paslaugas Enriko Daktaro laisvės atėmimu kaltintam Arūnui Pukeliui, pravarde Švinius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Baznycia

Baznycia portretas
Dabar jau viskas aisku, kodel Kulautuva dar neturi baznycios. Tie patys architektai suprojektavo pono direktoriaus nama! Kiek intrigu, kokia painiava!

Povilas

Povilas portretas
Taip ir baigsis šita istorija.Pamažu tyliai ir ramiai...

Anonimas

Anonimas portretas
tai, kad aš košes su ta šutve neviriau, juk ne visus kviečia, tik labai patikimus...
VISI KOMENTARAI 54

Galerijos

Daugiau straipsnių