Kaune sušaudytas D. Bugavičius – buvęs Agurko apsaugininkas

Portalo šaltinių teigimu, prie nuomojamo kotedžo automobilyje naktį iš penktadienio į šeštadienį sušaudytas Deimantas Bugavičius pastaruoju metu kivirčijosi su kitais nusikalstamo pasaulio atstovais.

Pasižymėjo didele jėga

Prieš keletą metų D.Bugavičius dažnai buvo matomas šiuo metu dienas nelaisvėje leidžiančio Kauno nusikalstamos "Agurkinių" gaujos lyderio Sauliaus Velečkos, pravardžiuojamo Agurku, aplinkoje. "D.Bugavičius pasižymėjo nežmoniška jėga. Jis buvo Agurko apsaugininkas", – sakė "Kauno dienos" šaltinis.

Už turto prievartavimą D.Bugavičiui Kauno apygardos teismas 2011-ųjų gruodį skyrė trejų metų laisvės atėmimo bausmę.

Dienraščio šaltinis pasakojo, kad kalėdamas Pravieniškių pataisos namuose D.Bugavičius bandė įvesti savąją tvarką. Tai daryti vyrui sekėsi, tačiau kalėjime jis surado ne tik savo šalininkų, bet ir priešų.

Žinoma, kad su kitais nusikalstamo pasaulio atstovais D.Bugavičius konfliktavo ir išėjęs į laisvę.

Draugavo su dainininke

Policija neatskleidžia tąnakt su D.Bugavičiumi kartu buvusios draugės asmenybės. Žinoma, kad kaunietis bendravo su grupės "Naujos pupytės" nare Vita Jakutiene.

Šeštadienį trijų merginų grupė turėjo koncertuoti Panevėžio "Cido" arenoje, tačiau ant scenos pasirodė tik Neringa Šiaudikytė ir Skaistė  Steikūnaitė – V.Jakutienė į koncertą neatvyko.

Įkaltį sudegino

Šūvių kruša į kaunietį paleista kotedžų kvartale, kur, vietinių gyventojų pasakojimu, D.Bugavičius nuomojosi būstą. Prie namų auka atvažiavo su mergina, tačiau šiai pavyko išvengti kulkų – jos pasipylė merginai išlipus atidaryti užtvaro, kad galėtų įvažiuoti į teritoriją.

Šis pasikelia paspaudus specialaus pultelio mygtuką, tačiau teigiama, kad pora pultelį buvo palikusi namuose.

Spėjama, kad išpuolio metu iššaudyta visa turėto ginklo apkaba – dar nemiegoję Šėtos gatvės gyventojai suskaičiavo, kad šūvių galėjo būti 8–10. Tikslą pasiekė ne visi. Tai liudija skardinėje tvoroje likusi skylė. Mirtinos kulkos smigo į D.Bugavičiaus krūtinę ir kaklą.

Žudikas iš įvykio vietos paspruko automobiliu, kurį galėjo vairuoti bendrininkas. Netrukus pasigirdo merginos klyksmas. Į įvykio vietą atskubėjo policijos pareigūnai ir medikai, tačiau šie auką jau rado nebegyvą.

Už penkių minučių po pranešimo apie šūvius viename netoli esančios Vėtrungės gatvės kiemų užsiliepsnojo automobilis "Renault Megane" su užsienietiškais valstybiniais numeriais. Policija iškart neatmetė versijos, kad gaisras susijęs su nužudymu – tokiu būdu žudikas bei jo bendrininkai galėjo atsikratė nusikaltimo įkalčių.

Dienraščio žurnalistų kalbinti Šėtos gatvės gyventojai sakė šia versija neabejojantys – vienas iš kaimynų teigė matęs, kad žudikų automobilis buvo su prancūziškais numeriais. Vėliau pranešta, kad sudegęs "Renault" prieš pusmetį pavogtas Prancūzijoje.

Policijai gerai žinomas

1988 m. gimęs D.Bugavičius buvo gerai žinomas policijai, priskiriamas prie jaunosios organizuotų nusikaltėlių kartos. Jis ne kartą teistas už savavaldžiavimą bei turto prievartavimą. Už savavaldžiavimą D.Bugavičiui į teisiamųjų suolą yra tekę sėsti kartu su prieš šešerius metus nušauto mafijos veterano Algirdo Žemaičio, geriau žinomo Kuko pravarde, sūnumi Mindaugu Žemaičiu, pravardžiuojamu Kukiuku.

Už turto prievartavimą D.Bugavičiui Kauno apygardos teismas 2011-ųjų gruodį skyrė trejų metų laisvės atėmimo bausmę.

Kaimynai D.Bugavičių apibūdino, kaip "normalų žmogų, nekėlusį jokių problemų bei nedariusį nesąmonių".

Įtariamieji nesulaikyti

Šėtos gatvės gyventojai pasakojo, kad policijos pareigūnai nusikaltimo vietoje darbavosi iki paryčių: detaliai tirta nužudymo vieta, apklausti visi galimi liudytojai.

Pastariesiems užkliuvo, kad įvykio vieton atvykusi policija nusitempė mersedesą su nušautojo kūnu į laukus ir dirbo ten.

Netoli nužudymo vietos esantis užrašas skelbia, kad teritorija yra stebima vaizdo stebėjimo kameromis, tačiau tai kol kas apčiuopiamų rezultatų nedavė – įtariamieji iki sekmadienio vakaro dar nebuvo sulaikyti.

Išpuolį tiria Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdyba. Turinčiuosius vertingos informacijos, kuri galėtų padėti šio sunkaus nusikaltimo tyrimui, pareigūnai prašo paskambinti tel. 112 arba (8-37) 303 450.



NAUJAUSI KOMENTARAI

R.

R. portretas
Jei ne tu kazkam snegenis istaskai,tai tau patasko,ir visai gerai,kad viens kita istasko....bet vat,o tas tokias,gydyt reikia,ne vien del silikonu,bet ir,kad mastyt pradetu,ne del musu,bet del savo vaiku.....

R.

R. portretas
Jei ne tu kazkam snegenis istaskai,tai tau patasko,ir visai gerai,kad viens kita istasko....bet vat,o tas tokias,gydyt reikia,ne vien del silikonu,bet ir,kad mastyt pradetu,ne del musu,bet del savo vaiku.....

zioma

zioma portretas
prasilenke su zakonais , bahuro merga nenaudoja kitas kol legalus sedi , nu bezpridelas , o sako savo zakonus bande vest ir sekesi
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių