Pažeidimais Garliavos gimnazijoje susidomėjo ministerija

Kauno rajono savivaldybė po ketverių metų gilaus miego pradėjo judinti Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos rekonstrukcijos baigimo dokumentus. Tai įvyko po to, kai "Kauno diena" atskleidė, kad pamokos vyksta pastate, kurio būklės nėra įvertinę specialistai.

Mokykloje saugu?

Garliavos J.Lukšos gimnazijoje bendrovė "Avona" renovaciją baigė prieš ketverius metus, tačiau iki šiol nėra pasirašytas Statybos užbaigimo aktas. Šis dokumentas turėjo būti suderintas ir priduotas Valstybinei teritorijų planavimo ir statybos inspekcijai (VTPSI), o darbai įregistruoti Nekilnojamojo turto registre. Apie tai sužinojusi inspekcija pradėjo patikrinimą, kurio rezultatai dar nėra žinomi, tačiau pažeidimai akivaizdūs. VTPSI pranešė, kad bus surašytas pažeidimų protokolas.

Regis, kad prieš penkerius metus turėjusio įvykti ekspertų patikrinimo nė neketinta organizuoti – procesas pajudėjo tik tada, kai rekonstrukcija susidomėjo "Kauno diena". Šią savaitę savivaldybė išplatino pranešimą, kad rekonstrukcijos istoriją nagrinės speciali darbo grupė, kuri išvadas pateiks iki gruodžio 14 d. Po jos išvadų bus sprendžiama, ar inicijuoti "Avonos" įtraukimą į Nepatikimų tiekėjų sąrašą. Tai reikštų, kad bendrovė net iki trejų metų negalės dalyvauti viešuosiuose pirkimuose.

Savivaldybės atstovų teigimu, tuo pačiu metu stengiamas kuo greičiau suburti Valstybinę komisiją, kuri vertins pastato tinkamumą naudoti. Nepaisant to, kad Statybos užbaigimo aktas nepasirašytas, savivaldybė mokinių iš gimnazijos iškeldinti neketina.

"Mokykla dirba, nes jie turi higienos leidimą. Naujų statybviečių ten nebuvo, o vyko patalpų rekonstrukcija. Dabar nėra sutvarkyti tik popieriai, o darbai jau nevyksta, nėra statybos aikštelių, todėl mokykloje yra saugu", – bandė aiškinti rajono savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja Irena Marcinkevičienė.

Statybos nematė

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Kauno departamentas (NVSC Kauno departamentas) yra viena iš daugybės institucijų, kurios reguliariai rengia patikrinimus švietimo įstaigose, tačiau centro specialistai sugebėjo nepastebėti, kad objektas iki šiol nėra pripažintas tinkamu naudoti.

"Nei gimnazija, nei Kauno rajono Kultūros, švietimo ir sporto skyrius neinformavo NVSC Kauno departamento apie vykdomą gimnazijos rekonstrukciją ir neužbaigtą statybą. Vykdomos valstybinės visuomenės sveikatos saugos kontrolės metu yra vertinama mokyklos veiklos atitiktis Lietuvos higienos normos reikalavimams. Požymių, kad mokykloje vykdomi rekonstrukcijos darbai, patikrinimo metu nebuvo nustatyta", – tikino NVSC Vidaus administravimo skyriaus vyriausioji specialistė Kristina Mikalauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Elena

Elena portretas
Žinoma, žodis gėda - moralinė sąvoka, o moralė dabar - ne itin visuomenėje puoselėjamas ir ugdomas reiškinys, tad belieka atkreipti dėmesį, kad Kauno dienos žurnalistės dirba prastai - prastai rašo užsakomuosius straipsnius, nemoka sudėlioti taip, kad užsakymo parašyti šią rašliavą nesimatytų. Nors, antra vertus, tokius rašinius verta rodyti kaip blogos žurnalistikos pavyzdžius žurnalistikos studentams - blogas pavyzdys irgi pavyzdys. Tačiau kaip turėtų jaustis po tokių išpuolių J.Lukšos gimnazijos bendruomenė? Gimnaziją baigę mokiniai? Dabar gimnazijoje besimokančių mokinių tėvai? Ar tos jau dvi išpuolius prieš gimnaziją skelbiančios moterys nepamąsto apie tai, kaip jų "sensacingi"rašymai kenkia daugybei įvairaus amžiaus žmonių, gerai žinančių situaciją, kurios šios dvi moterys nė nepasistengė panagrinėti iš arčiau: neatvyko į mokyklą, nepakalbėjo nei su vadovais, nei su gimnazijoje esančiais mokytojais ar mokiniais?

Stebėtojas to Burbulas

Stebėtojas to Burbulas portretas
Romanov'o neliko, bet kas gali paneigti, kad Czesna neprisidėjo?

Renovuotojai

Renovuotojai portretas
Tai ne koks atsitiktinumas ,tai pastovus Kauno raj. veiksmai pries silpsnesnius . Smeizimas, savivaliavimas ,naudojimasis tarnybine padetimi , jiems nelojaliu imoniu zlugdimu,LR istatymu paminimu, teismo sprendimu nevykdimu ir akivazdziu melu Kauno raj valdininkai ir jiems pavaldziu imoniu vadovai megaujasi iki siol.Gal duos Dievas kad kokiaValstybine kontroliuojanti institucija susidomes tokia VALDININKU savivaliavimo AKCIJA. Aciu uz palaikima.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių