Ąžuolyną drebino bėgikų kojos

  • Teksto dydis:

Sekmadienį šimtai kauniečių – pavieniui, poromis, būreliais, su šeimomis – dalyvavo tradiciniame, jau penktajame "Ąžuolyno bėgime".

Oras neišgąsdino

Vėjas ir netikėtai pasirodžiusios snaigės neatbaidė pabėgioti norinčių kauniečių bei miesto svečių. Penktojo „Ąžuolyno bėgimo“ organizatoriai buvo maloniai nustebinti dalyvių antplūdžiu.

„Iš vakaro kiek nerimavome, kad penktąją pavasario bėgimo šventę gali aptemdyti lietaus debesys, bet šiandien su keliomis pertraukomis švietė saulė. Tik prieš 5 kilometrų startą nukrito kelios snaigės. Buvome maloniai nustebinti norinčiųjų dalyvauti skaičiumi, teko ankščiau uždaryti registraciją. Tiesiog neturėjome galimybės visiems išmatuoti laikus“, – pasakojo renginį organizuojančio S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro vadovas Giedrius Bielskus.

Visgi dalyviams kiek labiau teko paprakaituoti kovojant su žvarbiu vėju. Tai patvirtino ir 10 kilometrų distancijos nugalėtoja Loreta Kančytė.

„Tikrai buvo vietų, kai teko pakovoti su vėju ir savimi. Dėl to rezultatas gal mažiau džiuginantis, bet visiems sąlygos buvo vienodos ir su oru kovojome kartu“, – sakė rudens „Ąžuolyno bėgimo“ 5 km distancijos nugalėtoja.

Skaičiuojama, kad ilgąsias, „BRUM BRUM“ 15 km, „Activus“ 10 km ir „hummel“ 5 km distancijas rinkosi per tūkstantį bėgikų. Dar tiek pat susirinko į vaikų ir šeimų bėgimą. Dalyvius nepasiduoti ragino ir renginį vedė olimpietė, „Judėk sveikai“ projekto bėgimo trenerė Inga Juodeškienė.

Tapo gražia tradicija

Tarp profesionalių ir mėgėjų bėgikų netrūko ir renginį pamėgusių pramogų bei sporto pasaulio žvaigždžių. 15 kilometrų įveikė Rolandas Kazlas. Savo praėjusių metų 5 km rezultato pagerinti atvyko ir ralio lenktynininkas Vytautas Švedas, „Mis Lietuva 2013“ Rūta-Elžbieta Mazūrevičiūtė su draugu Mantu Pitkausku, šokėjas Nerijus Juška bei dainininkė Karina Krysko. Jie neslepia, kad dalyvavimas „Ąžuolyno bėgime“ tapo tradicija ir galimybe pabūti tarp teisingų žmonių.

Vaikas labai laukia šio renginio. Sudalyvavome rudenį, tai iš pradžių vis klausinėjo, kada vėl galėsime bėgti Ąžuolyne.

„Šio renginio laukiu kaip malonios tradicijos. Du kartus per metus dalyvauju su draugais „Ąžuolyno bėgime“. Man patinka, kad čia susirenka tiek besišypsančių, sveikata besirūpinančių gyventojų. Dauguma bėga tik dėl bėgimo malonumo ir savęs. O tai puiki ir išskirtinė atmosfera, kurioje norisi būti“, – pasakojo pirmoji iš draugų kompanijos atbėgusi Rūta-Elžbieta Mazurevičiūtė.

Finišą kartu pasiekė K. Krysko bei V. Švedas. Šie dalyviai tikino, kad bėgo sau patogiu greičiu, besimėgaudami pavasario gamta ir kitų bėgikų apsuptimi.

Šeimos ir profesionalai

Penktą kartą organizuojamas renginys kaip niekad daug pritraukė šeimų. Vaikai su tėvais bėgo tiek savo jėgomis, tiek buvo stumiami vežimėliuose ar visą distanciją nunešami ant rankų.

Kauniečiai Mantas ir Jolita su sūnumi trasą įveikė savo jėgomis. Jauna šeima tikina, kad renginyje dalyvauja jau ne pirmą kartą ir į jį itin noriai atvykti kalbina sūnus.

„Vaikas labai laukia šio renginio. Sudalyvavome rudenį, tai iš pradžių vis klausinėjo, kada vėl galėsime bėgti Ąžuolyne. Visgi vaikui šis renginys suteikia nemažai įspūdžių ir nesvarbu, kad neatbėgame pirmi“, – pasakojo Mantas.

Vaikus prieš startą apšildė „Linksmas lagaminas“ pasakų personažai. Visgi daugiausia dalyvių priviliojo ilgosios, „BRUM BRUM“ 15 km , „Activus“ 10 bei „hummel“ 5 km distancijos.

Pirmasis ilgiausią distanciją įveikė vilnietis Darius Sadeckas. Sportininkas „Ąžuolyno bėgime“ dalyvavo pirmą kartą.

„Smagus bėgimas. Gera trasa, nors tiesiojoje užpūsdavo vėjas ir buvo keletas aštrių posūkių. Smagu ir pačiame stadione startuoti ir finišuoti. Tai nemenkas išskirtinumas. Manau, kad sugrįšiu ir rudenį“, – sakė bėgikas.

Dalyviai buvo apdovanoti išskirtiniais medaliais, rėmėjų dovanomis. Greičiausiųjų laukė ir dėmesio verti prizai. Vien pasaulyje gerai žinomas sportinės aprangos gamintojas „hummel“ įsteigė daugiau nei 4 tūkst. eurų prizinį fondą.

Kviečia sportuoti ir toliau

„Norime, kad kauniečiai būtų kuo aktyvesni ir kuo daugiau sportuotų. Matome, kad į „Ąžuolyno bėgimą“ šeimos, mėgėjai vis sugrįžta, pasikviečia draugus. Kviečiame juos sportuoti visus metus. Ir ruoštis ne tik „Ąžuolyno bėgimui“, – sakė organizatorius G. Bielskus.

S. Dariaus ir S. Girėno stadionas kartu su miesto savivaldybe organizuoja ir nemokamų treniruočių projektą „Judėk sveikai“. Šiuo metu per savaitę vyksta šešios nemokamos treniruotės, į kurias kviečiami visi norintys pasportuoti.

2016 m. buvo surengtos net 386 nemokamos treniruotės. Šiemet tikimasi palaikyti šį skaičių ir artėjant vasarai dar praplėsti siūlomų treniruočių pasirinkimą bei suteikti visas galimybes kauniečiams pasiruošti rudens „Ąžuolyno bėgimui“.


„Ąžuolyno bėgimas. Pavasaris 2017" nugalėtojai:

15 km vyrai: 

1. Darius Sadeckas (49:31,2)

2. Evaldas Nausėda (51:53,2)

3. Tomas Bizimavičius (53:15,2)

15 km moterys:

1. Vytautė Pabiržytė (58:11,5)

2. Gitana Akmanavičiūtė (1:03:21,7)

3. Sada Bukšnienė (1:05:31,1)

10 km vyrai:

1. Šarūnas Mockus (33:08,4)

2. Darius Petkevičius (33:38,5)

3. Paulius Bieliūnas (34:30,6)

10 km moterys:

1. Loreta Kančytė (37:39,8)

2. Eglė Sakalaitė (43:44,3)

3. Dalia Lukošienė (44:08,3)

5 km vyrai:

1. Egidijus Adomkaitis (15:47,5)

2. Lukas Tarasevičius (16:12,2)

3. Strazdas Jaunius (16:26,3)

5 km moterys:

1. Marija Žemaitytė (20:46,7)

2. Rūta Praleikaitė (21:29,2)

3. Gabrielė Brusokaitė (22:04,8)

Daugiau informacijos - azuolynobegimas.lt.

Visi rezultatai skelbiami čia.


Šiame straipsnyje: Ąžuolyno bėgimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

netikslu

netikslu portretas
gal kas ten ir drebėjo tai kompanijai bėgant, bet TAI TIKRAI NEBUVO ĄŽUOLYNAS...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių