Prezidentė Norvegijoje aptars energetikos klausimus

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį vyks darbo vizito į Norvegiją, kur su šios šalies karaliumi Haraldu V ir premjeru Jensu Stoltenbergu aptars dvišalius politinius ryšius ir bendradarbiavimą energetikos srityje.

Pasak prezidentės spaudos tarnybos pranešimo, su Norvegijos karaliumi Haraldu V aptars Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimą sprendžiant visam regionui svarbius klausimus, aktualias NATO temas, Lietuvos pasirengimą pirmininkavimui Europos Sąjungai.

„Osle taip pat įvyks dvišalis prezidentės Dalios Grybauskaitės susitikimas su Norvegijos premjeru Jensu Stoltenbergu, kuriame didžiausias dėmesys bus skirtas dvišaliams ekonominiams ryšiams ir bendradarbiavimui energetikos srityje“, - teigiama pranešime.

Prezidentūros pranešime teigiama, kad „Norvegija yra mūsų šalies strateginė partnerė, kuri padeda Lietuvai siekti nacionalinio tikslo - užsitikrinti energetinį savarankiškumą“.

Norvegijos įmonė „Hoegh LNG“  stato specialų laivą suskystintųjų gamtinių dujų terminalui Klaipėdoje, Lietuva taip pat domisi galimybėmis importuoti norvegiškas dujas.

D. Grybauskaitė vizito metu taipa pat Tarptautinės darbo organizacijos susitikime, kuriame bus diskutuojama kaip kovoti su nedarbu, kaip paskatinti ekonominį augimą ir mažinti socialinę atskirtį. Lietuvos prezidentė ir Norvegijos premjerai yra pagrindiniai pranešėjai diskusijoje „Kaip įveikti finansinės krizės pasekmes“.

Osle šalies vadovė susitiks su Tarptautinės ekonominio bendradrabiavimo ir plėtros organizacijos (TEBIPO) generaliniu sekretoriumi Angelu Guria, su kuriuo kalbės apie Lietuvos ketinimą tapti šios organizacijos nare.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aptarejas

Aptarejas portretas
Jau eile metu lietuvos valdininkai, susitinka ,derasi ,bet naudos tai neturime.Statysime ar ne A E niekas nezino ,o laikas bega .kainos kyla,euras sminga zemyn ,tik dirbtinai palaikomas jo kursas ,kuo toliau temsime tuo brangiau kainuos ir vis vazinesime aptarti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių