Po ŪB griūties „Sodra“ prašo nurodyti sąskaitas kituose bankuose

„Sodra“ informuoja, kad gyventojai, kurie iki šiol socialinio draudimo pašalpas ar pensijas gaudavo į sąskaitas, esančias Ūkio banke, turėtų nurodyti sąskaitas kitose kredito įstaigose. Tokiu būdu bus užtikrinta, kad Ūkio banko klientams bus išmokėtos visos jiems priklausančios socialinio draudimo išmokos, kurių pervedimas buvo sustabdytas nuo vasario 13 dienos dėl apribotos banko veiklos.

„Sodros“ pranešime teigiama, kad gyventojai apie sąskaitas, į kurias nuo šiol turėtų būti pervedamos socialinio draudimo išmokos, „Sodrą“ gali informuoti trimis būdais:

-          tie, kas neturi sąskaitos, turėtų kreiptis į pasirinktą banką ar kredito uniją ir atsidaryti sąskaitą. Pensininkai ir kompensacijų gavėjai atsidarę sąskaitą kredito įstaigoje ten pat gali užpildyti prašymus „Sodrai“ dėl išmokos pervedimo į naują sąskaitą. Šiuos prašymus kredito įstaigos pačios pateikia „Sodrai“. Didžioji dalis kredito įstaigų šiuos prašymus priima ir iš pašalpų gavėjų;

-          prašymą dėl išmokos pervedimo į naują sąskaitą galima pateikti prisijungus prie „Sodros“ Elektroninės gyventojų aptarnavimo sistemos. Prisijungti galima su elektroninės bankininkystės ar elektroninio parašo priemonėmis;

-          atvykus į teritorinį „Sodros“ skyrių. Teikiant prašymą „Sodros“ skyriuje su savimi reikia turėti tikslų sąskaitos numerį, asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, o pensijų gavėjams – dar ir pensininko pažymėjimą.

Kaip pateikti prašymą dėl sąskaitos keitimo internetu galima sužinoti šiuo adresu: http://www.sodra.lt/del_saskaitos_keitimo.

Primename, kad Lietuvos banko valdyba Ūkio banką pripažino nemokiu ir visam laikui atšaukė jo veiklos licenciją. Taip pat nutarta šio banko turtą, teises, sandorius ir įsipareigojimus perduoti kitam Lietuvoje veikiančiam bankui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių