Ekonomiškiausių, A++ klasės buitinių prietaisų dar neįperkame

ES direktyvos skatina eikvoti mažiau energijos ir tausoti gamtą, tačiau ekonomiški buities prietaisai reikalauja didesnių pradinių investicijų. Pačių ekonomiškiausiųjų žmonės neįperka.

ES šalių senbuvių gyventojai jau septyniolika metų daugiausiai elektros energijos sunaudojančius buities prietaisus galėjo rinktis atsižvelgdami į jų ekonomiškumą. Masyvios standartinės etiketės, į kurias žvilgtelėjęs gali sužinoti, kiek atsieis buitinio prietaiso naudojimas, nuo 2004 m. sausio 1 d. tapo privalomos ir Lietuvoje.

Energijos taupymo srityje bene sparčiausiai vystosi šaldytuvų technologijos. Kadaise buvusi aukščiausia A klasė nusirito į trečią vietą, nes atsirado šaldytuvai, žymimi A+ ir A++ ženklais. Dviejų pliusų kol kas neturi nei skalbyklės, nei elektrinės viryklės, nei kita buitinė technika. Tačiau kuo daugiau pliusų prie raidės A, tuo gaminys brangesnis.

Lietuvos prekybos centruose vyrauja A ir A+ klasės šaldytuvai, užsilikęs vienas kitas su B raide,  gaminių su ženklu A++ rasime ne kiekvienoje parduotuvėje.

Prekybininkai aiškina, kad A++ klasė tik atsiranda rinkoje. Tai nauja technologija, todėl brangi ir neužkariauja parduotuvių.

Plačiau apie tai skaitykite pirmadienio dienraštyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

marazas

marazas portretas
Lietuviai pripratę pirkt visokį šlamštą visose srityse. Nelabai žmonės supranta, kad investuoja į ateitį. Geras pavyzdys yra plastikiniai langai. Prisiperka pigių, o po 5 metų keičia, nes senieji jau švilpia. Su buitine technika tas pats. Perka visokį šlamštą, kuris garantinį laikotarpį tik pratempia ir po to tampa nepataisomu.

uz nano

uz nano portretas
akcijos ir nuolaidos budas supermarketam atsikratyti B grupes technika

Sigutis

Sigutis portretas
As parduodu savo saldytuva su Z raide.. Niekam nereikia?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių