Izraelis vėl daug kartų atakavo Gazos Ruožą

Izraelio karo lėktuvai surengė daug naujų smūgių Gazos Ruože, įskaitant kelis antskrydžius Gazos mieste penktadienį paryčiais, praneša naujienų agentūros AFP žurnalistais ir islamistų judėjimo „Hamas“ saugumo šaltiniai.

„Praeitą naktį iki šiol įvykdyta 130 smūgių“, - nurodė „Hamas“ VRM atstovas Islamas Shahwanas (Islamas Šahvanas), pridūręs, kad penktadienį paryčiais palestiniečių anklavas patyrė „dešimtis smūgių“.

Gazos mieste esantys AFP korespondentai taip pat pranešė apie daugelį antskrydžių.

Pasak I.Shahwano, šie smūgiai sunaikino viena VRM priklausantį pastatą Gazos miesto Tel al Havos rajone, kuriame buvo vykdoma administracinė veikla - pavyzdžiui, pasų išdavimas.

Liudininkai pasakojo, kad per naujausias atakas taip pat smogta mokymo stovykloms, kuriomis naudojosi įvairios palestiniečių kovotojų grupuotės.

„Hamas“ greitosios pagalbos tarnybų atstovas Adhamas Abu Selmiya sakė, kad iki šiol žuvo bent 19 palestiniečių, iš jų keli vaikai, o dar apie 235 žmonės buvo sužeisti.

Izraelio armija nurodė surengusi 466 aviacijos smūgius nuo operacijos „Gynybos stulpas“ pradžios trečiadienio popietę, kurios viena iš pirmųjų aukų tapo aukštas „Hamas“ kovotojų vadas Ahmedas Jaabari.

Armija patvirtino, kad šie antskrydžiai tęsiasi, ir nurodė, kad praeitą naktį iš Gazos Ruožo į Izraelį buvo paleista apie 11 palestiniečių raketų.

Kariškiai teigė, kad nuo trečiadienio popietės į žydų valstybę buvo paleista iš viso 280 raketų, o ketvirtadienį per vieną iš tokių atakų žuvo trys izraeliečiai.

Izraelio oro erdvės gynybos sistema „Geležinis kupolas“ sunaikino 131 iš tų raketų, sakė vienas kariškių atstovas.


Šiame straipsnyje: IzraelisHamasGazos ruožas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Fredis

Fredis portretas
Kiek galima kartoti, kad žydai yra žmonijos nelaimė. Jie ten niekada neturėjo savo valstybės. Sumauti okupantai-ekstremistai. Jeigu musu valdžia turi kiek nors proto, turėtu nutraukti bet kokius santykius su Izraeliu. Nebent esame tokie patys fašistai. Ir nusispjauti i visokius amerikosus valdomus tu pačiu žydu. Vistiek visiems i mus nusispjauti. Ypač po to, kai senmergės dėka neturime jokios užsienio politikos.

fedis

fedis  portretas
eik na...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių