A. Blinkenas: JAV rems Ukrainą, kol bus užtikrintas jos saugumas

  • Teksto dydis:

Jungtinės Valstijos rems Ukrainą tol, kol bus užtikrintas šalies saugumas, antradienį Kyjive sakydamas kalbą pareiškė JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas).

„Šiandien esame su jumis. Ir liksime su jumis tol, kol bus užtikrintas Ukrainos saugumas, suverenitetas ir galimybė pasirinkti savo kelią“, – kalbėjo jis.

A. Blinkenas teigė, kad tarptautinė bendruomenė turi priversti Rusiją sumokėti už per daugiau nei dvejus metus trunkantį karą Ukrainoje sukeltą destrukciją.

„Tai, ką (Rusijos prezidentas Vladimiras) Putinas sugriovė, Rusija turėtų – privalo – sumokėti, kad atstatytų“, – kalboje sakė amerikiečių diplomatijos vadovas ir pridūrė: „Mūsų Kongresas suteikė mums įgaliojimus konfiskuoti Rusijos turtą JAV ir mes ketiname jais pasinaudoti.“

Pasak jo, Ukrainos mobilizacijos įstatymo pataisa, kuria sumažinamas šaukimo į karinę tarnybą amžius ir sugriežtinamos bausmės tiems, kas vengia atlikti karinę tarnybą, yra sunkus, bet būtinas žingsnis.

„[Tai] buvo sunkus, bet būtinas sprendimas. Daugiau nei dvejus metus drąsiai besilaikantiems fronte gynėjams reikia pagalbos – ir jiems reikia poilsio“, – Kyjive sakė A. Blinkenas.


Šiame straipsnyje: JAVUkrainaAntony Blinkenaskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Tikrai ne amerikietis

Tikrai ne amerikietis portretas
O kokia A Blineno Tautybe?????

jankiu pazaduk ....o nax....j reikalingas

jankiu pazaduk ....o nax....j reikalingas portretas
siltas kompresas--lavonuj ???

...

... portretas
Ukraina nera NATO nare tai isvis jie neturi jos remti
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių