Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Obuolių pyragas – bene labiausiai lietuvių pamėgtas klasikinis desertas, kepamas užderėjus gausiam vasaros derliui. Obuolių pyrago receptų yra šimtai, tad atrasti gardžiausią – nelengvas iššūkis.
Šį šeštadienį televizijos žiūrovus iš lovų vėl vers vasaros ritualu tapusi kulinarinių kelionių laida „Maisto kelias“. Vedėjų trijulė Ilona, Bilas ir Dilanas leisis jau į septintąją kelionę – šįkart po Vilniaus apskritį. Tačiau laidos vedėjai – ne tik profesionalūs ragautojai ir gero maisto mėgėjai, bet ir puikūs kulinarai, tad kelionės metu jie sumanė kepsninėje iškepti gardų šokoladinį pyragą su vienu slaptu ir netradiciniu ingredientu – majonezu.
Desertas – neatsiejamas šventės atributas, tačiau prekybininkų duomenys rodo, kad įvairius desertus lietuviai skanauja ne tik per šventes. Įvairių „Meistro kokybės“ tortų, pyragaičių, plokštainių, vyniotinių bei kitų desertų vien nuo metų pradžios pirkėjai įsigijo jau daugiau nei 3 mln. kartų – vidutiniškai apie 24 tūkst. kartų per dieną.
Ji mėgsta keliauti ir nepraleidžia progos išbandyti svečios šalies virtuvės, pasimokyti gaminti tradicinius patiekalus, tačiau namų virtuvėje daug laiko negaišta, o darbe retai kada spėja papietauti. "Sunkiausias metas – 13–14 val., kai kiaušinis ar morkos nebetenkina", – juokiasi LNK žinių tarnybos žurnalistė Asta Dudurytė ir pasakoja apie savo darbo virtuvę ir mitybos įpročius.
Kauno valstybinio muzikinio teatro solistės Akvilės Garbenčiūtės-Bučienės su niekuo nesupainiosi: ryškūs raudoni plaukai, laisvai trykštančios emocijos, žodžiai liejasi melodingai lyg dainuotų scenoje. "Pastaruoju metu didžiausia mano scena – namai: turime jau ūgtelėjusią dukrą Liepą, o prieš pusmetį susilaukėme sūnaus Lauro. Virtuvėje dabar mano gyvenimas, čia susipina ir mano aistros, ir nuodėmės", – juokiasi solistė.
Apdovanojo ši vasara uogomis: tik spėk šaldyti, virti uogienes ir kitas žiemos atsargas ruošti. Tačiau savaitgalį – šiukštu tokių darbų. Nebent keptumėte pyragą su šviežiomis uogomis! Ramus bendravimas mėgaujantis naujo skonio gardėsiu – ar gali būti tobulesnis šeimos savaitgalis?
Nuolatinis skubėjimas apvagia mus: tiek daug turime darbų ir tiek mažai laiko šeimai. Paprastai drauge sėdame prie jau padengto stalo, tačiau kodėl neišnaudojus galimybės smagiai pabendrauti gaminant drauge? Aš dažnai į maisto ruošimo darbus įtraukiu ne tik savo dukrytes, bet ir į svečius atėjusius jų draugus. Siūlau keletą nesudėtingų receptų, kuriuos jau esame išbandę.
Šiuokart nesileiskime į gurmaniškąjį detektyvą bandydami atkurti 1990-ųjų kovo 11-osios signatarų meniu. Tiesiog pasižvalgykime po ano meto kulinarinių receptų lobyną.
„Man šventės visų pirma – patikrinti, pažįstami ir daug kartų ragauti dalykai“, – sako LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson ir siūlo švediškų bandelių su cinamonu vainiko receptą.