Ko gero niekas nedrįs ginčytis, kad maistas yra daug daugiau nei elementarus fiziologinis poreikis. Valgydami skanų maistą patiriame malonumą, o valgymas prie vieno stalo yra savotiškas žmonių bendravimo ritualas.
Įsivaizduokite, kad užlipate į šiltnamį, esantį ant jūsų namo stogo, pasigaunate žuvį vakarienei, salotoms prisirenkate šviežių, sultingų daržovių, augančių vandenyje, be jokios žemės.
Kai kurie žmonės valgo tokius patiekalus, kad kitiems pasidarytų bloga vos išgirdus jų pavadinimus. Didžiosios Britanijos laikraštis "The Times" pristato neįprastų pasaulio patiekalų dešimtuką.
1. Aligatoriaus varškės pyragas (JAV)
Pasaulyje turbūt nėra labiau nesuderinamų dalykų, negu grėsmingas aligatorius ir saldus gabaliukas varškės pyrago.
Tačiau Naujojo Orleano kavinės „Jacque-Imo’s Café” virėjams pavyko pagaminti pikantišką varškės pyragą, kurio pagrindinis ingredientas yra dantuotas pelkių baisūnas.
Luizianoje aligatoriaus mėsa dažnai vartojama v