Teismas atidėjo pirmą posėdį „MG Baltic“ byloje prieš valstybę

Vilniaus miesto apylinkės teismas trečiadienį atidėjo pirmą posėdį koncerno „MG Baltic“ byloje prieš valstybę.

Posėdis įvyks, kai bus galutinai išnagrinėta galimybė koncernui bylos atsakovu įtraukti buvusį Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininką Vytautą Baką, BNS sakė teismo atstovė spaudai Rimantė Kraulišė.

„Ieškovai norėjo pateikti patikslintą ieškinį, kuris Vilniaus miesto apylinkės teismo nebuvo priimtas, bet šis sprendimas buvo apskųstas Vilniaus apygardos teismui“, – teigė ji.

„MG Baltic“ teigia, kad V. Bakas akivaizdžiai piktnaudžiavo turėtais Seimo komiteto pirmininko bei parlamentaro įgaliojimais ir juos viršijo.

Anot koncerno, V. Bakas neteisėtai išviešino, panaudojo ir sąmoningai klaidingai interpretavo žvalgybos duomenis, prisidengdamas viešu interesu, tenkino išimtinai asmeninius politinius interesus.

Ieškovai norėjo pateikti patikslintą ieškinį, kuris Vilniaus miesto apylinkės teismo nebuvo priimtas, bet šis sprendimas buvo apskųstas Vilniaus apygardos teismui.

Politikas BNS yra sakęs, kad tokiais veiksmais „MG Baltic“ siekia diskredituoti pernai NSGK atliktą parlamentinį tyrimą ir bauginti politikus, kurie išaiškino koncerno veiksmus.

Ieškinį prieš valstybę kartu su koncernu yra pateikę ir pernai paviešintose žvalgybos pažymose minimi asmenys – buvęs prokuroras Ramutis Jancevičius, „MG Baltic“ prezidentas Darius Mockus, LNK televizijos vadovė Zita Sarakienė, buvęs koncerno valdybos narys Romanas Raulynaitis.

Ieškovai kaltina valstybę ir Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovą neteisėta veikla daugiau nei 13 metų rinkus ir po to paviešinus su jais susijusią informaciją. Jie taip pat teigia, kad verslo įtaką politikai tyręs Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas šiurkščiai pažeidė jų garbę ir orumą.

Seimo komitetui pernai perduotuose VSD raštuose fiksuoti „MG Baltic“ atstovų pokalbiai, minima, kad koncerno veikla kelia grėsmę nacionaliniam saugumui, kad koncernas papirkinėjo ir šantažavo politikus.

„MG Baltic“ žvalgybos duomenis yra pavadinęs nuomonių ir prielaidų kratiniu.

Remdamasis pažymomis, Seimo komitetas suformulavo parlamentinio tyrimo dėl nederamo verslo poveikio politikai išvadas, jas 2018 birželį patvirtino Seimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kol

kol portretas
nepakeisit teismu personu itvirtintu magnutes nieko gero nelauk o prezidentas bijo pajudint si sirsyna nes matosi yra rysiai su u. spec t 1 zodziu esam jav briuselio chalujai....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių