Žvilgsniai krypsta į Silicio slėnį

Lietuvoje vyksiančios tarptautinės konferencijos organizatoriai tikisi suteikti galimybę įgyvendinti inovatyvias verslo idėjas.

Būdas būti pastebėtiems

Balandžio 13–15 d. Vilniuje vyks konferencija "Startup Monthly Vilnius". Jos tikslas – padėti žmonėms, turintiems verslo idėjų, pirmiausia naujausių technologijų srityje, išmokti pristatyti savo idėjas ir sėkmingai jas įgyvendinti.

Naujo verslo (angl. – startup) idėjų autoriams bus siūloma susibūrus į komandas dalyvauti mokymuose ir pristatyti savo kūrinius potencialiems investuotojams. Konferencijoje kviečiami dalyvauti verslūs žmonės iš Baltijos ir Skandinavijos valstybių.

Panašios konferencijos rengiamos Maskvoje, Tel Avive ir Palo Alto mieste, Jungtinėse Valstijose, kur įsikūręs didžiausias pasaulyje naujųjų technologijų bendrovių centras – Silicio slėnis. Geriausias idėjas pristačiusios komandos gaus galimybę dalyvauti verslo spartinimo programoje Silicio slėnyje.

Verslo naujokai, naudodamiesi šiomis programomis, sulaukia profesionalų pagalbos ir patarimų, kaip sėkmingai įgyvendinti savo idėjas ir sukurti produktų pradines versijas.

"Startup Monthly Vilnius" generalinis direktorius Daumantas Dvilinskas tikino, kad tokios konferencijos Lietuvoje vyks nuolat. Jo manymu, tokie renginiai turėtų padėti lietuviams tapti pastebimiems tarptautinėse rinkose ir pritraukti investuotojų dėmesį. "Konferencija gali inicijuoti Lietuvos ir Silicio slėnio ilgalaikę partnerystę", – sakė jis.

p>Kuras verslui

Lietuvoje viešintis vienas verslo akceleravimo specialistų Jonathanas Bradfordas pasakojo, kad tokios naujam verslui skirtos konferencijos nėra verslo slėnių kūrimas, o tik tiltų su pasauliu statymas. "Pasaulis mažėja, todėl reikia jungti globaliu mastu. Šiais laikais lieka vis mažiau nepanaudotų pinigų, todėl reikia juos panaudoti išmintingai, investuojant į perspektyvias idėjas", – pabrėžė jis.

Verslo akceleravimo programą įkūręs ir nuolat su inovacijų siūlančiais verslininkais bendraujantis J.Bradfordas teigė, kad tokios programos, su kuriomis dirba jis, pirmiausia skirtos perduoti žinioms. "Jaunus verslininkus konsultuojantys patyrę specialistai nukreipia idėjas tinkama linkme. Taip sukuriamas potencialas investicijoms pritraukti, – sakė jis. – Investicijos – tai kaip raketinis kuras verslui. Tačiau netinkamai nukreipus raketą, ji suduš."

J.Bradfordo nuomone, galimybė kokybiškai pristatyti naujas idėjas svarbi ne tik verslininkams, bet ir investuotojams. Anot jo, šiais laikais reikia investuoti kuo plačiau. "Geriau paskirstyti kapitalą ir investuoti į kuo daugiau bendrovių, negu viską investuoti į vieną. Taip padidėja tikimybė, kad bent dalis idėjų bus sėkmingos", – pasakojo jis.

Galimybė Lietuvai

Viešosios įmonės "Versli Lietuva" generalinis direktorius Paulius Lukauskas teigė, kad šis renginys galėtų tapti tramplinu Lietuvoje gimstančioms idėjoms. "Per pastaruosius dvejus metus įvyko daug gerų pokyčių. Jauni žmonės tapo aktyvesni, – džiaugėsi jis. – Ši konferencija yra galimybė suklijuoti idėjas į bendrą sistemą. Taip pat tai galimybė gauti žinių iš patyrusių verslo specialistų."

P.Lukausko manymu, panašios konferencijos ir verslo tiltų su tarptautiniais investuotojais kūrimas galėtų padėti Lietuvai tapti regiono lydere inovatyvaus verslo srityje. "Mūsų pranašumas – geografinė padėtis, gerai išvystytos naujosios technologijos. Manau, galėtume tapti tramplinu, pavyzdžiui, baltarusiams, turintiems naujų verslo idėjų", – sakė jis.

Anot "Verslios Lietuvos" generalinio direktoriaus, Lietuvoje taip pat yra daug investuotojų. Tačiau užsienyje taip pat daug investuotojų žvalgosi į kitas šalis ir ieško perspektyvių idėjų. "Mums reikia tik išmokti jas civilizuotai pateikti", – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių