Vilniuje bus kuriamas žydų darželis

  • Teksto dydis:

Vilniaus taryba pritarė planams kurti vaikų darželį, kuriame būtų ugdomi žydų, taip pat ir kitų tautybių vaikai.

Politikai trečiadienį vienbalsiai pritarė sprendimui, jog Vilniaus Šolomo Aleichemo gimnazija dešimčiai metų be konkurso išnuomotų apie 300 kv. metrų ploto savivaldybės patalpas Lietuvos žydų bendruomenei, kur būtų kuriamas vaikų darželis.

Tarybos sprendime nurodoma, kad negyvenamasis pastatas - mokomosios dirbtuvės J.L.Kraševskio gatvėje turi būti skiriamos tik ikimokyklinio ugdymo veiklai. Už patalpas bendruomenė per mėnesį turės mokėti apie 95 eurus. Anot savivaldybės atstovų, minimali nuomos kaina nustatyta todėl, kad patalpų pritaikymui darželiui reikės investicijų. Patalpas tvarkys bendruomenė savo ir rėmėjų lėšomis.

Nuomos sutartį taryba įgaliojo pasirašyti Vilniaus Šolomo Aleichemo gimnazijos direktorių Mišą Jakobą.

Savivaldybė nurodė, kad Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenė ketina perplanuoti vieno aukšto pastatą įrengiant čia naują žydų darželį, kurį galėtų lankyti tiek žydų, tiek ne žydų tautybės vaikai. Čia naujų vietų atsirastų 3-4 darželinukų grupėms, t.y. apie 60-čiai - 80-čiai darželinukų. Darželio steigėja tapti ketina Vilniaus žydų bendruomenė.

Nuo 1990-ųjų veikianti Šolomo Aleichemo gimnazija šiuo metu mokytis priima tiek žydų, tiek įvairių kitų tautybių, tarp jų ir lietuvių mokinukus. Žydų darželis kartu su gimnazija sudarytų vieningą švietimo ir ugdymo kompleksą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių