Vilniuje baigtas statyti Jungtinis gyvybės mokslų centras

  • Teksto dydis:

Vilniuje, Saulėtekio rajone, baigtos Jungtinio gyvybės mokslų centro statybos.

Šis gyvybės mokslų tyrimų ir studijų centras sustiprins biochemijos, biotechnologijos, molekulinės biologijos, genetikos, neurobiologijos, molekulinės medicinos ir kitų susijusių krypčių mokslinius tyrimus, studijas ir technologinę plėtrą, penktadienį pranešė Vilniaus universitetas (VU).

Projekto vadovas, VU Gamtos mokslų fakulteto profesorius Juozas Rimantas Lazutka sakė, kad Jungtiniame gyvybės mokslų centre dirbs tarptautiniu mastu pripažintos gyvybės mokslų ir biotechnologijų srities mokslininkų grupės, bus sudarytos puikios praktinio mokymo sąlygos studentams.

Pasak jo, Lietuva turi palyginti neblogai išplėtotą biotechnologijų pramonę, tačiau susiduriama su šios srities specialistų trūkumu.

„Naujajame centre skatinsime studentus dar aktyviau įsitraukti į mokslinę veiklą, įgyti daugiau praktinių žinių, o baigus studijas – pasirinkti biotechnologijų tyrėjo profesiją, steigti naujas inovatyvių technologijų įmones ir taip prisidėti prie mūsų valstybės pažangos“, – sakė profesorius.

Jungtinis gyvybės mokslų centras kuriamas VU Biochemijos ir Biotechnologijos institutų ir Gamtos mokslų fakulteto pagrindu ir bus sudedamoji integruoto mokslo, studijų ir verslo centro „Santara“ dalis.

Centro statybos darbų vertė siekė apie 32,3 mln. eurų. Darbus atliko Panevėžio statybos trestas.

Pirmieji mokslininkai ir studentai pastate įsikurs jau kitų metų pradžioje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių