Vilniuje atidarytas Lietuvos įtraukties švietime centras

  • Teksto dydis:

Vilniuje ketvirtadienį atidarytas Lietuvos įtraukties švietime centras, kurio darbuotojai padės ugdymo įstaigoms bei švietimo pagalbos tarnyboms ugdyti įvairių ugdymosi poreikių turinčius vaikus.

 „Kaip valstybė ir kaip visuomenė turime sudaryti geriausias galimybes įvairių poreikių vaikams kartu augti ir mokytis atskleidžiant kiekvieno galias. Ši Vyriausybė skiria daug lėšų stiprinti pagalbą mokykloms, mokytojams, švietimo pagalbos specialistams, kad visi vaikai galėtų mokytis kartu“, – per atidarymą sakė sako švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas.

Pasak ministro, Lietuvos įtraukties švietime centras veiks ir jau veikia kaip nacionalinė ekspertinė institucija, kuri rūpinsis įtraukiojo ugdymo įgyvendinimu švietimo įstaigose, konsultuos ir padės mokykloms, pranešė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Lietuvos įtraukties švietime centro vadovė Sandra Valantiejienė akcentavo, kad Centro darbuotojai yra švietimo pagalbos specialistai.

„Šiuo metu keliose mokyklose jau taikome ir vertiname vaikų turinčių mokymosi sutrikimus ugdymo organizavimo modelį, kurį vėliau bus galima taikyti ir kitose Lietuvos mokyklose. Taip pat centras rengia nuolatines konsultacijas mokyklų komandoms“, – sakė S. Valantiejienė.

Centras planuoja šiemet parengti „Vaiko stebėjimo korteles“, skirtas vaiko socialiniam pedagoginiam vertinimui nuo 1 iki 9 klasės.

Kai pranešė ministerija, šiemet švietimo pagalbai skirta beveik penktadaliu daugiau lėšų nei pernai – 136 mln. eurų. Siekiant specialiųjų poreikių vaikams sudaryti sąlygas mokytis mokyklose steigiami regioniniai specialiojo ugdymo centrai, mokinių įvairovei atviros klasės ir t. t.

Švietimo įstatyme numatyta, kad nuo kitų metų rugsėjo visos bendrojo ugdymo mokyklos ir darželiai turės priimti specialiųjų poreikių vaikus, jei jų tėvai, pasitarę su specialistais, nuspręs, kad lankyti bendrojo ugdymo įstaigą jų vaikui yra geriausia.

Anot ŠMSM, jau dabar daugiau kaip 90 proc. visų specialiųjų ugdymosi poreikių turinčių vaikų mokosi bendrose klasėse ir grupėse su bendraamžiais. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

baikit visuomenė gasdint su tom "įtrauktim" , "ugdymais".

baikit visuomenė gasdint su tom "įtrauktim" , "ugdymais". portretas
ugdymo įstaigos - tai tiesiog kalėjimai . O laisvėje vaikus ugdo tėvai , o būtinų dalykų (pvz.rašyti , skaičiuoti) moko - mokyklos

Linkėjimai

Linkėjimai portretas
Pasityčiojimas iš Mokytojų. Streiko metu ciniškai įkuriama dar viena pinigų plovimo įstaiga. Degsit pragare konservatoriai.

Anonimas

Anonimas portretas
O kas ta įtrauktis ? Ilgai galvojau, kol supratau- ogi visus debilus sukiš į normalias klases. Tai tada turėtų vadintis sukišties centru, o ne įtraukties.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių