Vilnių gelbėja nuo dulkių audros

  • Teksto dydis:

Šiomis dienomis Vilniaus viešąsias erdves prižiūrintys specialistai didžiausią dėmesį skirs nuo žiemos likusių druskos ir smėlio likučių surinkimui bei išvežimui.

Šiomis dienomis Vilniaus viešąsias erdves prižiūrintys specialistai didžiausią dėmesį skirs nuo žiemos likusių druskos ir smėlio likučių surinkimui bei išvežimui.

Kaip ir kiekvieną pavasarį po žiemos gatvėse likę smėlio ir druskos likučiai, papūtus vėjui, pasklinda po miestą ir sukelia nemažai nepatogumų tiek pėstiesiems, tiek vairuotojams. Tačiau sostinės viešąsias erdves prižiūrinti bendrovė „Mano aplinka“ šiemet metė didžiules pajėgas, kad dulkių kamuoliai nekamuotų gyventojų.

Įmonės direktoriaus Mindaugo Strigockio teigimu, šiomis dienomis smėlio ir druskos likučių valymas yra vienas svarbiausių darbų. Anot jo, tam skiriamas ypač didelis dėmesys, nes, priešingu atveju, Vilnius paprasčiausiai paskęstų dulkėse.

„Gyventojai turbūt anksčiau yra pastebėję, kad atšilus orui ir ilgiau nelijus, gatvės skendėja smėlio dulkėse. Kad šiemet taip nenutiktų, mes iš anksto metėme didžiules pajėgas, kad visi smėlio ir druskos likučiai būtų sutvarkyti ir išgabenti. Žinoma, tai šiek tiek užtruks, nes teritorijos yra didžiulės. Tikimės, jog visus šiuos darbus pavyks užbaigti per balandžio mėnesį“, - teigė bendrovės vadovas.

Šiomis dienomis gatvėse smėlio ir druskos likučius renka 300 kiemsargių, jiems padeda 2 vakuuminės mašinos, 7 traktoriai, 30 motorizuotų šluotų, 5 sunkvežimiai. Skaičiuojama, kad per dieną iš sostinės gatvių ir viešųjų erdvių surenkama ir išgabenama apie keliasdešimt tonų teršalų.

„Darbus šiek tiek apsunkina tai, jog valyti tenka judriose gatvėse, kur itin intensyvus eismas. Kad mažiau trukdytume vairuotojams, stengiamės dirbti ir nakties metu“, - pridūrė M.Strigockis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių