Vienuolyno tylą aižė gitaros

Pa­žais­lio vie­nuo­ly­ne sek­ma­die­nį griau­dė­jo le­gen­di­nės gru­pės „Pink Floyd" mu­zi­ka. Kai ku­rie mies­tie­čiai abe­jo­ja, ar ro­ko kon­cer­tas yra tin­ka­miau­sias bū­das at­gai­vin­ti šven­to­vę.

Paau­kos 20 tūks­tan­čių li­tų

Sek­ma­die­nio pa­va­ka­rę pa­tek­ti į Pet­ra­šiū­nus bu­vo keb­lu: tūks­tan­čiai kau­nie­čių plū­do į Pa­žais­lio ši­lą. Be­veik ke­tu­ris tūks­tan­čius žiū­ro­vų su­trau­kė nekasdienis ren­gi­nys. Pir­mą­kart Pa­žais­lio vie­nuo­ly­ne skam­bė­jo ne kla­si­ki­nė ar sak­ra­li­nė mu­zi­ka, bet šiuo­lai­ki­nio ro­ko gru­pės kon­cer­tas.

„Įdo­mu pa­klau­sy­ti ir to­kios mu­zi­kos. Ge­ra ma­ty­ti plūs­tan­čius žmo­nes ir ži­no­ti, kad jiems rū­pi Pa­žais­lio vie­nuo­ly­no atei­tis", - ne­šda­ma su­lanks­to­mą kė­du­tę sce­nos link kal­bė­jo se­suo Ju­li­ta.

Vienuolės nuo­mo­ne, ki­tos se­se­rys taip pat pa­lan­kiai ver­ti­na ren­gi­nius Pa­žais­ly­je. Se­se­rys neat­sis­ki­ria nuo pa­sau­lio ir mie­lai prii­ma lan­ky­to­jus. At­ro­do, kad nuo šiol - ir ma­si­nius ren­gi­nius.

Pro­jek­to, ku­riuo sie­kia­ma pa­rem­ti Pa­žais­lio vie­nuo­ly­no an­samb­lį, ėmė­si ren­gi­nių or­ga­ni­za­vi­mo agen­tū­ra „In­fos­how" bei Pa­žais­lio kul­tū­ros ir tu­riz­mo cent­ras. Ko­mer­ci­nių ren­gi­nių or­ga­ni­za­to­riai vie­nuo­ly­no te­ri­to­ri­jo­je ke­ti­na reng­ti ir dau­giau kon­cer­tų, per ku­riuos su­rink­tos lė­šos ati­teks vie­nuo­ly­nui.

„Žmo­nės nea­be­jin­gi šiai iš­skir­ti­nei vie­tai. Kiek­vie­nas no­ri bent šiek tiek pa­rem­ti vie­nuo­ly­ną. Be to, dau­ge­lį ža­vi „Pink Floyd" kū­ry­ba", - ren­gi­nio sėk­mės prie­žas­tis var­di­jo „In­fos­how" di­rek­to­rius Re­mi­gi­jus Kna­bi­kas. Jis skai­čiuo­ja, kad per kon­cer­tą pa­vy­ko su­rink­ti 20 tūkst. li­tų vie­nuo­ly­nui. Kon­cer­to or­ga­ni­za­to­riai vi­lia­si šį­met su­reng­ti dar vie­ną kon­cer­tą, skir­tą vie­nuo­ly­nui pa­rem­ti.

Ba­la­des kei­tė ro­kas

Ra­mio­mis bliu­zo ba­la­dė­mis su­si­rin­ku­siuo­sius pa­si­ti­ku­si gru­pė „Blues Ma­kers" ža­dė­jo ne­triukš­mau­ti, esą šven­to­je vie­to­je rei­kia elg­tis pri­de­ra­mai. „Kol mus ste­bi vie­nuo­lės iš bokš­te­lio, ne­ga­li­me da­ry­ti blo­gų da­ly­kų. Gro­si­me jums kol pri­tems - ta­da į sce­ną žengs tik­ro­sios va­ka­ro žvaigž­dės, ku­rių pa­ma­ty­ti su­si­rin­ko­te", - kal­bė­jo „Blues Ma­kers" vo­ka­lis­tas.

Pri­te­mus, apie 22.30 val., į sce­ną žen­gė pri­pa­ži­ni­mo Va­ka­rų Eu­ro­po­je su­lau­ku­si gru­pė „Off The Wall", ku­rios vi­sas re­per­tua­ras yra su­sie­tas su ro­ko gru­pės „Pink Floyd" kū­ry­ba.
Dvie­jų va­lan­dų kon­cer­te skam­bė­jo to­kie le­gen­di­nės gru­pės kū­ri­niai kaip „Anot­her Brick In The Wall", „Ti­me", „Wish You We­re He­re", „Lear­ning To Fly", „Com­for­tab­ly Numb" ir ki­ti. Gru­pė „Off The Wall" - tai še­ši pro­fe­sio­na­lūs mu­zi­kan­tai iš Jung­ti­nės Ka­ra­lys­tės.

Pre­kiau­ta ir alu­mi

Ži­no­mos ro­ko gru­pės kon­cer­tas pra­džiu­gi­no ne vi­sus su­si­rin­ku­siuo­sius. Kai ku­rie žiū­ro­vai pik­ti­no­si šai­žiu gi­ta­rų skam­be­siu ir tran­kiais būg­nais. Esą ko­kio­je nors kon­cer­tų est­ra­do­je toks ren­gi­nys bū­tų priim­ti­nas, ta­čiau jam vi­siš­kai ne vie­ta vie­nuo­ly­ne.

„Pa­žais­lis žlun­ga mū­sų aky­se. Pra­mo­gų vers­las, pa­si­nau­do­jęs „Pink Floyd" var­du, pra­lau­žė sie­ną Pa­žais­ly­je to­kio ly­gio ko­mer­ci­niams ren­gi­niams. Tai la­bai liū­di­na, juk Pa­žais­lis yra baž­ny­čios šven­to­rius, o į jį skver­bia­si pra­mo­gos. At­gai­vos sem­tis be­liks Ši­lu­vo­je", - ap­gai­les­ta­vo mo­te­rų klu­bo „Zon­ta" pre­zi­den­tės pa­va­duo­to­ja Lo­li­ta Vy­žin­tie­nė. Ji pik­ti­no­si, kad per ren­gi­nį jau­ni­mas daug rū­kė ir gė­rė alų, lau­ko ka­vi­nė­se bu­vo ke­pa­mi šaš­ly­kai ir deš­re­lės.

Fes­ti­va­lio ren­gė­jai nu­ste­bin­ti

Try­lik­tus me­tus Pa­žais­lio mu­zi­kos fes­ti­va­lį or­ga­ni­zuo­jan­tis Jus­ti­nas Krėpš­ta kon­ku­ren­tų pro­jek­tą ver­ti­na kri­tiš­kai. „Mu­zi­ką Pa­žais­lio erd­vei vi­sa­da ren­ka­me la­bai at­sar­giai. Tie­sa, esa­me ir „Pink Floyd" kū­ri­nius at­gai­vi­nę, bet ne ro­ko, o kla­si­kos sti­liu­mi, dai­nas at­li­ko sim­fo­ni­nis kon­cer­tas", - pa­sa­ko­jo J.Krėpš­ta.

Jo nuo­mo­ne, elekt­ri­nės gi­ta­ros ir mu­ša­mie­ji yra stip­rūs inst­ru­men­tai, ku­rių skam­be­siu Pa­žais­ly­je pikt­nau­džiau­ti ne­de­rė­tų. Pa­vyz­džiui, praė­ju­siais me­tais per fes­ti­va­lį or­kest­ras grie­žė le­gen­di­nės gru­pės „Queen" kū­ri­nius, ta­čiau pa­tys „Queen", jei gru­pė vis dar bū­tų gy­va, anot J.Krėp­štos, nie­ka­da ne­bū­tų pa­kvies­ti kon­cer­tuo­ti to­kia­me fes­ti­va­ly­je.

Tra­di­ci­nio fes­ti­va­lio or­ga­ni­za­to­rius pa­pik­ti­no kon­ku­ren­tų pa­stan­gos su­kur­ti įspū­dį, esą šis kon­cer­tas - Pa­žais­lio fes­ti­va­lio da­lis. Vie­nuo­ly­no priei­go­se žiū­ro­vams bu­vo da­li­ja­mos rek­la­mi­nės skra­ju­tės, iš­mar­gin­tos Pa­žais­lio mu­zi­kos fes­ti­va­lio at­ri­bu­ti­ka. „Žmo­nės skam­bi­na, tei­rau­ja­si, ar čia mū­sų ren­gi­nys. Ne­ži­nia, kaip da­bar elg­si­mės. Ga­li pri­reik­ti ir tei­si­nin­kų pa­gal­bos", - svars­tė J.Krėpš­ta.

Vie­šo­sios įstai­gos „Pa­žais­lio mu­zi­kos fes­ti­va­lis" di­rek­to­rius Juo­zas Gu­dzi­ne­vi­čius sa­kė, kad at­sa­ko­my­bę dėl žiūrovus klai­di­nu­sios in­for­ma­ci­jos tu­rė­tų pri­siim­ti apklausos lapelius praėjusių metų festivalyje platinusi bend­ro­vė.  Su­tar­ties ga­lio­ji­mui pa­si­bai­gus neiš­da­ly­tas kor­te­les bend­ro­vė tu­rė­jo su­nai­kin­ti. Ne­ži­nia, ko­dėl to pa­da­ry­ta ne­bu­vo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dellamorte

Dellamorte portretas
Ojojoj, nereikia gal roko klasikos demonizuoti? Antroji straipsnio dalis dvelkia gūdžiu sovietmečiu. Buvau renginyje ir galiu pasakyti, kad su alumi ir šašlykais niekas į vienuolyno teritoriją nebuvo įleidžiamas, o garsas išties nebuvo stiprus taip kad nereikia visokioms susireikšminusioms lolitoms virkauti.

barunas

barunas portretas
Visai gražu buvo

ohoho

ohoho portretas
Is esmes neber ka ir komentuoti...
VISI KOMENTARAI 22

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių