Teismas leido tęsti Vilniaus Nacionalinio stadiono konkursą

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto savivaldybė gali tęsti Nacionalinio stadiono konkurso procedūras, tačiau sudaryti sutartį su jo laimėtoja vis dar neleidžiama, ketvirtadienį nusprendė Lietuvos apeliacinis teismas, tenkinęs savivaldybės skundą.

Teismo vertinimu, pirmosios instancijos teismo sprendimas, palankus savivaldybei, nėra pakankamas pagrindas visiškai panaikinti laikinąsias apsaugos priemones.

„Nebeliko pagrindo pakartotinai spręsti dėl ieškinio pagrįstumo, tačiau tai nepaneigia ir viešojo intereso apsaugos prioriteto. Teismas, atsižvelgdamas į pasikeitusias aplinkybes, sprendžia, kad šiuo atveju yra pagrindas spręsti dėl laikinųjų apsaugos priemonių masto sumažinimo“, – rašoma teismo nutartyje.

Teismas pakeitė kovo pradžioje Vilniaus apygardos teismo taikytas laikinąsias apsaugos priemones ir leido savivaldybei tęsti procedūras.

Nuo kovo pradžios konkurso dalyvės bendrovės Vilniaus nacionalinis stadionas prašymu teismas yra uždraudęs savivaldybei pasirašyti sutartį su koncerno „Icor“ bendrove „Axis industries“. Šis draudimas liko galioti.

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis BNS sakė nekomentuosiantis teismo sprendimo iki kitos savaitės, kol jis nebus aptartas savivaldybėje.

Vilniaus nacionalinio stadiono atstovai BNS teigė taip pat nekomentuosiantys situacijos ir laukiantys liepos pradžioje planuojamo priimti Lietuvos apeliacinio teismo sprendimo dėl skundo.

Teisme Vilniaus nacionalinis stadionas siekia, kad būtų panaikinti Vilniaus miesto savivaldybės sprendimai atmesti bendrovės preliminarų pasiūlymą, nekviesti dalyvauti tolesnėse procedūrose, įpareigoti perkančiąją organizaciją pripažinti, kad įmonė atitinka reikalavimus ir vertinti jos pasiūlymą.

Balandį Vilniaus apygardos teismas atmetė Vilniaus nacionalinio stadiono ieškinį ir pripažino, kad sostinės savivaldybė pagrįstai pašalino bendrovę iš sporto komplekso Šeškinėje statybų konkurso. Šį sprendimą bendrovė yra apskundusi.

Vasario pabaigoje Vilniaus taryba pritarė 79,9 mln. eurų vertės Nacionalinio stadiono statybų sutarčiai su „Axis industries“. Ją planuota pasirašyti per mėnesį.

Vilniaus nacionalinį stadioną konkurso komisija antrą kartą iš pirkimo pašalino sausio pabaigoje dėl nepakankamos kvalifikacijos ir galbūt melagingai teiktų duomenų. Anot savivaldybės, įmonė per daugiau nei du mėnesius taip ir nepateikė įrodymų, kad jos ar jos partnerių pajėgumai yra realūs, užtikrinti ir pakankami sėkmingam projekto įgyvendinimui, o tai darydama klaidino vertinimo komisijos narius ir ekspertus.

Tarptautinius reikalavimus atitinkantį stadioną sostinės Šeškinės mikrorajone bandoma pastatyti nuo 1987-ųjų, pastarąjį kartą statybos pradėtos 2008-aisiais, tačiau sustabdytos nutraukus finansavimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dzidulis

dzidulis portretas
nei jie pastate nei jie pastatis kaune jau po bisky kyla maciau fotkes o vilnius nepastate ir nepastatis jo ir tegul baigia zmonis nervuot jai beprociai miesto meruose sedi ir taryboj jau nesitiki teismu maratonai tesis maziausiai 100 metu kada lietuvoje neliks gyventoju reikia tokio mero kaip kaune ar klaipedoje tada gal kazkas ir pajudetu vilnius zino tik konteineriais save apsikt,, daugebuciais ir biurais,, o sporto baziu ne greiciau klaipeda pasistatis modernu stadiona ir panevezys rekonstruos o vilnius ir toliau giedos su icoru nacionaliny gedos himna ant seskines kalvos-telydi mus teismai vardan tos nacionalines gedos
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių