Sostinė remia daugiau kaip 160 vaikų vasaros stovyklų

  • Teksto dydis:

Vilniuje vasaros stovykloms remti finansavimas padidintas 7 kartus – tai leis beveik 10 tūkst. vilniečių vaikų smagiai leisti vasarą 161 stovykloje. 13 metus iš eilės miestas finansiškai paremia stovyklas, taip prisidėdamas prie vaikų vasaros poilsio įvairovės ir naujų, prasmingų užsiėmimų atsiradimo mieste. Per 13 programos rėmimo metų stovyklavo jau daugiau kaip 65 tūkst. įvairaus amžiaus vaikų.

Sostinės savivaldybė finansuos net 161 vaikų vasaros stovyklą – skyrė 70 tūkst. daugiau nei pernai – 200 tūkst. eurų.

„Savarankiškų, laisvų ir atsakingų asmenybių ugdymas – vienas svarbiausių šios kadencijos prioritetų. Po intensyvaus mokymosi augančioms asmenybėms reikia kokybiško ir aktyvaus vasaros poilsio, neformalių užsiėmimų. Kasmet skiriame vis daugiau lėšų vaikų užimtumui vasaros metu – prisidedame prie Vilniaus ateities ir pokyčių, kuriuos įkvepia vaikų smalsumas, kūrybiškumas. Stovyklų skaičius ir įvairovė auga, taip pat džiugina ir tai, kad sudaromos kuo palankesnes sąlygos stovyklose dalyvauti gausiose, mažas pajamas gaunančiose šeimose augantiems vaikams“, – sakė Vilniaus mero pavaduotoja Edita Tamošiūnaitė.

Dauguma stovyklų yra dieninės, bendro profilio ir organizuojamos Vilniaus mieste, tačiau vyks ir 20 turistinių stovyklų, kurios organizuojamos visoje Lietuvoje: vaikai galės stovyklauti Alytaus, Švenčionių, Lazdijų, Zarasų, Varėnos, Trakų, Prienų, Ignalinos, Širvintų, Utenos rajonuose, taip pat Druskininkuose, Šventojoje, Palangoje ir kituose miestuose.

Viena stovyklų, šiemet gavusi finansinę paramą – sportinės akrobatikos. Ji skirta berniukams ir mergaitėms nuo 6 iki 16 m.

„Pagrindinis jau ketvirtus metus organizuojamos mūsų stovyklos tikslas – sveikas, aktyvus, kūrybingas ir edukacinis laisvalaikis, kurio metu jaunieji sportininkai nesudėtingai įvaldo tarptautinį lygį atitinkančius aukštesniojo meistriškumo lygio akrobatinius elementus. Į šių metų stovyklos programą įtraukėme visas sportinės akrobatikos rūšis: sportinę akrobatiką ant kilimo (porų-grupiniai pratimai), šuolius ant akrobatinio takelio, šuolius ant batuto ir kitus elementus, kuriuos paprastai yra įvaldę ir naudoja ne tik įvairių sporto šakų atstovai, bet ir jaunimo pamėgtų veiksmo filmų aktorių dubleriai-kaskadininkai, parkuro meistrai“, – pasakojo stovyklos organizatorė Marina Ososova.

Šią vasarą organizuojamų stovyklų Vilniuje trukmė įvairi, tad tikrai galima išsirinkti tinkamiausią: yra dienos stovyklų, trunkančių vos pora valandų per dieną, ir ilgesnių. Stovyklas galima rinktis ir pagal amžių – nuo 7 iki 18 metų.

Antakalnio atviro jaunimo centro direktorė Aušra Lasauskaitė džiaugiasi išskirtiniu stovykloje taikomu „šeimų“ principu: „Stovyklos metu vaikai veikia keliose grupėse, kurios vadinamos šeimomis: dalyviai vienas kitam tampa „broliais ir sesėmis“, o vadovai-savanoriai –  jų „mamomis ir tėčiais“. Tokiu būdu stovykloje sukuriama ypač saugi ir nekonkuruojanti aplinka, kuriamas stiprus, šiltas, žmogiškas tarpusavio ryšys. Čia dirba motyvuoti, patys anksčiau stovyklaudavę vadovai-savanoriai, mezgantys nuoširdžius ryšius su vaikais ir įgyvendinantys įvairiausias kūrybines idėjas. „Linksmadieniai“ taip pat pasižymi ryškia kūrybine kryptimi: tikime, kad kiekvienas gali atrasti kūrybos džiaugsmą, ir ieškome būdų pažadinti stovyklos dalyvių kūrybiškumą“, – kalbėjo direktorė.

Vilniuje suplanuotos net 27 sporto, 7 kraštotyros stovyklos. Savo kūrybiškumą bei artistinius sugebėjimus vaikai galės atskleisti 15 meninių stovyklų.

VšĮ „Vilniaus regbio akademija“, šiemet gavusi savivaldybės finansavimą, nekantriai laukia stovyklautojų ir kviečia – „Stovyklauk su regbiu“.

„Stovyklas kasmet planuojame toliau nuo miesto triukšmo, gamtos apsuptyje. Kiekviena stovyklos diena turi savo tematiką: puoselėjama draugystė, skatinama savanorystė, organizuojamos talkos, vykdomi turistiniai žygiai, vaikai mokomi pažinti gamtą (grybavimas, uogavimas, žvejyba). Organizuojami susitikimai su žymiais miestelio žmonėmis (priklausomai nuo vietovės, kurioje organizuojama stovykla). Didžiausias dėmesys – kasdienėms regbio treniruotėms, komandos formavimui ir žinoma finalinėms varžyboms, kurių metu kiekviena komanda sieks pergalės. Skatinamas vaiko asmeninis tobulėjimas sportinėje bei socialinėje veikloje“, – apie stovyklą pasakojo VšĮ „Vilniaus regbio akademija“ vykdančioji direktorė Giedrė Ramanauskaitė-Kedikienė.

Dienines vaikų vasaros poilsio stovyklas organizuoja 68 Vilniaus miesto mokyklos, 4 kultūros įstaigos, 4 sporto mokyklos, 10 jaunimo centrų-klubų bei 75 nevyriausybinės organizacijos, asociacijos, viešosios įstaigos.

Stovyklos Vilniuje prasidės jau nuo birželio 1 d. Pilną stovyklų sąrašą su kontaktais rasite čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių