Šokoladinė slyvų košė


Vasaros receptas


Atsargos žiemai

2 kg mėlynųjų slyvų,

1/2 kg cukraus,

karčiojo šokolado – pagal skonį,

1 šaukštelis cinamono.

Iš slyvų išimti kauliukus ir kartu su cukrumi sukrėsti į ugniai atsparų indą. Jį 8 valandoms pašauti į iki 100–120 laipsnių įkaitintą orkaitę ir palikti (nemaišyti). Paskutinį kaitinimo pusvalandį ugnį padidinti iki 150–180 laipsnių. Į dar karštą slyvų košę įberti sulaužyto šokolado (plytelę ar kitą kiekį – pagal savo skonį), greitai išmaišyti ir dar karštą sukrėsti į užsukamus stiklainius. Juos gerai uždarytus 5 min. palaikyti apverstus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių