Pomidorų košė


Atsargos žiemai


Vasaros receptas

Prinokusių, bet puvinio nesužalotų pomidorų,

vandens,

druskos.

Pomidorus nuplauti, susmulkinti, sukrėsti į emaliuotą puodą ir, užpylus vandens (5 kg pomidorų 0,5 l vandens), apvirti ant silpnos ugnies. Atvėsintą pomidorų masę pertrinti per sietelį (pasirinkti tokio tankumo sietelį, kad sulaikytų sėklutes). gautą tyrę kaitinti, kol išgaruos dalis vandens ir tūris sumažės bent 2 kartus.

Išvirusią tyrę pasūdyti (5 kg pomidorų – 0,5 kg smulkios druskos) ir dar karštą supilstyti į stiklainius. Į kiekvieną stiklainį ant tyrės viršaus užpilti bent 1 cm storio aliejaus sluoksnį. Pomidorų košę laikyti šaltai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių