Lazdynų baseinas duris atvers kitais metais?

Lazdynų baseino statybos vyksta sklandžiai, o baseinas duris atverti turėtų kitais metais, teigia Vilniaus meras Remigijus Šimašius. Tuo metu baseino statybas su partneriais vykdančios bendrovės „Irdaiva“ vadovas teigia, kad šiuo metu atlikta apie pusę darbų.

„Prieš kurį laiką buvo tam tikrų iššūkių, reikėjo projektą koreguoti, kad galėtų viskas sklandžiai vykti. Yra šioks toks atsilikimas nuo pirminio grafiko, bet dabar darbai vyksta sklandžiai“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė R. Šimašius.

Vilniaus meras sakė nenorįs pasakyti tikslaus mėnesio, kada baseinas turėtų būti atidarytas.

„Kitais metais bus, aš mėnesio dabar nenoriu pasakyti, bet kitais metais bus atidarymas. Linkiu, kad tai būtų ne metų pabaigoje“, – sakė R. Šimašius.

Yra šioks toks atsilikimas nuo pirminio grafiko, bet dabar darbai vyksta sklandžiai.

Statybų bendrovės „Irdaiva“ vadovas Vitas Lopinys sakė,kad jau yra baigti betonavimo darbai ir šiuo metu vyksta stogo metalo montavimo darbai.

„Šią akimirką pradeda užsidaryti pats objektas, montuojamos sienos ir sumontavus stogą pereisime prie stogo dangos dėjimo. Po kelių mėnesių iš esmės atvirų konstrukcijų neturėtų būti. Turėtume išeiti į uždarą erdvę“, – sakė V. Lopinys.

Pasak V. Lopinio, didelė problema, susijusi su stogo metalo konstrukcijų laikymu, buvo iškilusi praėjusiais metais, tačiau ją pavyko išspręsti.

„Gerai, kad tą problemą nustatėme būtent toje stadijoje. Buvo sunkus darbas, (...) kaip problemą išspręsti nekeičiant esminių pastato parametrų. Tai pavyko. Dokumentacija ir faktiniai sprendimai priimti pakankamai laiku. Dabar mes galime pilnu pajėgumu vykdyti darbus“, – teigė V. Lopinys.

Jo teigimu, šiuo metu yra baigta apie pusę statybos darbų.

Naująjį daugiafunkcį sveikatinimo centrą stato konkursą laimėjusi ūkio subjektų grupė: bendrovės „Irdaiva“, „Axis Power“, „Mitnija“, „HCS Baltija“ ir „Montuotojas“.

Bendra projekto vertė siekia 21,8 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Vilniuje trūksta bent 5 naujų baseinų

Seniai buvo laikas

Seniai buvo laikas portretas
Kiekviename mikrorajone turėtų pastatyti po baseiną vietoj norfų, maximų ir visokiausių išparduotuvių.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių