Kodėl iš šių butų nesikrausto senbuviai?

  • Teksto dydis:

Vos už keliolikos minučių nuo Vilniaus centro, šalia miško ir upės nuo 2018 m. vystomas daugiabučių kvartalas „Lazdynėlių vingis“ ryškiai išsiskiria iš kaimynystės: jis erdvesnis, solidesnis, bendruomeniškesnis ir, svarbiausia, toks, iš kurio senbuviams nesinori kraustytis. Kvartalą užbaigęs naujausias „Lazdynėlių vingio“ daugiabutis siūlo paskutinę galimybę čia įsikurti.

Lazdynėlių rajonas savaime yra itin patrauklus vertinantiems gamtos ir centro artumo balansą, tačiau „Homa Group“ plėtojamas „Lazdynėlių vingis“ jame akivaizdžiai išskirtinis.

Vien palydovinėse nuotraukose, lyginant su kaimynyste, „Lazdynėlių vingyje“ išsiskiria erdvės: didesni atstumai tarp namų bei jose įsikūrusios žaliosios ir laisvalaikio erdvės. Išskirtinumo įspūdis tik stiprėja projektą aplankius gyvai: į akį jau iš tolo krinta ilgaamžiai, smėlio ir tamsaus akmens spalvų kalkakmenio bei skalūno fasadai bei erdvūs balkonai.

Partnerio nuotr.

Atskiro dėmesio vertos bendrosios vidinės komplekso erdvės, kurios „Lazdynėlių vingyje“ išsiskiria dydžiu, kokybe bei veiklų įvairove. Didžiulėje laisvalaikiui skirtoje teritorijoje savo zonas turi skirtingo amžiaus vaikai, įvairaus sporto, kepsnių ar stalo žaidimų mėgėjai. Savo kampelį pasimankštinti čia turi net keturkojai, nors jie pramogoms mieliau renkasi vos už keliolikos metrų prasidedantį Bukčių miško masyvą.

Partnerio nuotr.

Pasilieka ilgam

Dar vienas, plika akim iškart nematomas „Lazdynėlių vingio“ išskirtinumas yra itin maža gyventojų kaita. Kitaip tariant, gyventojai čia butus daugiausiai perka sau, įsikuria ilgam, o ramybės čia nedrumsčia aktyvūs nuomininkai. Stabili gyventojų bendruomenė sukuria ir atitinkamą saugumo jausmą, bei, dar svarbiau, tausojamą aplinką.

Pasak „Homa Group“ vadovės Jurgitos Kveselaitės „Lazdynėlių vingis“ buvo sąmoningai projektuotas kaip sėslios ir neabejingos gyventojų bendruomenės namai. Šį efektą padeda sukurti butų dydis – komplekse nėra 1 ar 1,5 kambario būstų, o tai savaime programuoja mažesnį nuomininkų, studentų ar kitų laikinų gyventojų skaičių. Bendruomenės ryšiai čia taip pat skatinami erdviomis laiptinėmis, renginiais ar begale kokybiškai įrengtų plotų atsikvėpti, pajudėti ar pasikalbėti erdviuose vidiniuose kiemuose.

Partnerio nuotr.

„Bendruomenė kiekvienam reiškia skirtingus dalykus, tačiau „Lazdynėlių vingio“ gyventojus tikrai vienija rūpestis, saugumas ir neabejingumas. Čia dauguma vieni kitus pažįsta, leidžia laiką kartu ir geba susitarti. „Lazdynėlių vingis“ įrodo, kad taikliai parinkta projekto koncepcija virsta viena didžiausių stiprybių – bendruomene, kurioje norisi būti“, – sakė J. Kveselaitė.

Partnerio nuotr.

Pabendrauti su bet kuriuo sutiktu „Lazdynėlių vingio“ gyventoju jį drąsiai siūlo visiems, besidomintiems paskutiniais likusiais projekto butais. Absoliuti dauguma žmonių čia yra pirmieji ir vieninteliai gyventojai, o pirmųjų komplekso daugiabučių senbuviai Lazdynėliais mėgaujasi jau nuo 2019-ųjų metų. Beje, projekto lankytojus nustebins tai, kad iš akies bus sunku pasakyti, kuris namas pastatytas prieš šešerius metus, o kuris užbaigtas šiemet ar pernai. Kokybiškai parinktos fasadų medžiagos bei aplinką tausojanti bendruomenė lemia daug lėtesnį fizinį bei moralinį „Lazdynėlių vingio“ nusidėvėjimą nei kaimynystėje.

Partnerio nuotr.

Kaip ir kur įsikurti

Vis dar galite įsikurti „Lazdynėlių vingio“ naujausiuose (7–8) etapuose. Jų gyventojus džiugina erdvūs balkonai, kuriuose vietos neteks aukoti kondicionavimo įrangai – vystytojas yra numatęs vietas išoriniams blokams ant stogo. Pirmųjų aukštų gyventojams numatyti privatūs, net 46–100 kv. m ploto kiemeliai, kuriais mėgaujasi tiek vaikai, tiek suaugę.

Partnerio nuotr.

„Homa Group“ projekto naujakuriams siūlo itin didelį įrengimo lankstumą ir pagalbą. „Lazdynėlių vingis“ siūlo tiek butus su daline apdaila, tiek profesionalų pilnai įrengtus arba tik korpusinius baldus turinčius butus. Norintiems rekomendacijų, bendrovė galės pasiūlyti laiko patikrintus savo interjero dizaino partnerius.

Lanksčios įrengimo galimybės atsispindi ir „Lazdynėlių vingio“ kainų įvairovėje: žemiausios kainos, ne įrengti butai projekte prasideda nuo 2850 Eur/kv. m, o įrengtų butų „kvadrato“ kaina gali siekti iki 3800 Eur. Itin erdvių butų ieškantiems naujakuriams bendrovė kol kas gali pasiūlyti ir galimybę sujungti kelis būstus.

Partnerio nuotr.

J. Kveselaitės teigimu, į ilgaamžiškumą ir kokybę orientuoti „Lazdynėlių vingio“ techniniai, architektūriniai ir infrastruktūriniai sprendimai gyventojams ne tik iškart pasiteisina per nepalyginamai aukštesnį komfortą, bet ir atsiperka dėl geriau išlaikomos turto vertės.

„Tiesiog kviečiu tuo įsitikinti savo akimis: projektas itin erdvus, puikiai išsilaikiusi pirmųjų namų išorė ir vidus, o dideli bendri vidiniai plotai komplekse leido įrengti itin kokybišką infrastruktūrą žaidimams, pramogoms ar atokvėpiui. O jei kada tektų namus parduoti, „Lazdynėlių vingio“ gyventojai gali būti tikri, kad kokybę, ilgaamžiškumą ir pastovią, ilgametę bendruomenę vertina ir antrinės rinkos pirkėjai. Kokybiški ir ilgaamžiški projekto sprendimai lemia ir atitinkamai didelį susidomėjimą „Lazdynėlių vingio“ butais antrinėje rinkoje“, – sakė J. Kveselaitė.

Partnerio nuotr.

Visgi kol kas savo noru „Lazdynėlių vingio“ bendruomenė į kitus rajonus nesižvalgo: nepakartojama gamtos apsuptis, deranti su artumu iki centro, kasdienių paslaugų bei toliau vystoma miesto infrastruktūra, lemia tai, kad čia gyventi yra tiesiog gera ir patogu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių