Išgąsdino ir kitus mokytojus

Netoli Kauno tvirtovės fortų įsikūrusių mokyklų pedagogai teigia, kad dažniausiai ekskursijos moksleiviams rengiamos į IX forto muziejų.

Užvakar I forte įvykus sprogimui, kuomet buvo sužalota moksleivė iš Vilniaus, IX forte lankėsi grupė Nemuno vidurinės mokyklos mokinių. "Išgirdau, kad nelaimė įvyko kažkuriame forte, tai mane išsigąsdino, nes mūsų vaikai tuo metu buvo IX forte. Vyras nuramino, kad nelaimė įvyko kitame forte. Tuomet sau garsiai pasakiau – ačiū Dievui", – pasakojo Nemuno mokyklos direktoriaus pavaduotoja Dangirūta Krivickienė.
Iki nelaimės I forte Nemuno vidurinėje mokykloje buvo organizuojamos pažintinės ekskursijos ir į netoliese esantį VI fortą. Po nelaimės mokytojai teigia bijosiantys čia vesti vaikus.

"Baisiausia vaikus išsivesti kur nors už mokyklos ribų. Po įvykusios nelaimės išleisti vaikus į fortus bus nesaugu. Svarstysime, ar verta rengti tokias ekskursijas. Tačiau nesaugu yra ne vien fortuose. Niekada negalime jaustis ramios, nes atsakome už mokinių gyvybę", – tikino Sigita Krasauskienė ir Dangirūta Krivickienė.

Didžiausią įtampą mokytojai teigė jaučiantys ne išvykę į gamtą ar fortus, o mieste. Pavojingiausiomis vietomis laikomos pėsčiųjų perėjos, kur vaikai nukenčia dažniausiai. "Mokytojai, vesdami vaikus, nesaugiausiai jaučiasi eidami per gatvę pėsčiųjų perėjoje. Esu ir pati nukentėjusi – mano dukrą vairuotojas partrenkė einančią pėsčiųjų perėja", –  prisiminė 3b klasės mokytoja Jolita Ramanauskienė.

Milikonių vidurinės mokyklos pedagogai pritarė kolegų iš Nemuno vidurinės mokyklos mintims, kad bet kokios ekskursijos mokytojams sukelia nemažai streso. Netoli VIII forto įsikūrusios mokyklos pedagogai tikino, kad mokytojai ekskursijas rengia tik į IX fortą.

"Vaikai yra judrūs ir ne visuomet paklusnūs: vieną akimirką moksleivis gali stovėti ant šaligatvio, o kitą atsidurti jau gatvėje. Net ir surišus virvele jų nesulaikysi", – pasakojo direktoriaus pavaduotoja ugdymui Zita Zarolienė.

Kalbinti Kauno mokytojai užjautė ne tik per sprogimą nukentėjusią mergaitę, bet ir jos mokytoją, kuriai gali būti verčiama visa atsakomybė už skaudų įvykį.


Šiame straipsnyje: fortas

NAUJAUSI KOMENTARAI

nepolitikas

nepolitikas portretas
nesuprantamas ekskursijos į fortus tikslas. yra kaune IX fortas muziejus, ten ir veškite vaikus, kiti fortai apleisti ir ekskursijoms nepritaikyti

vndk

vndk portretas
"išgąsdino ir kitus mokytojus".O neturėjo?"Vargšė mokytoja",lengviau atsiduso-ne jai tie rūpesčiai.

kas

kas  portretas
nors paaiskinkite is kur tos idejos pradinukus,o net ir paauglius vezioti i visokius fortus?Negi programose tai dar numatyta?Ar dar mazai stresu musu gyvenime?ko galima ismokyti mazus vaikus forte ir ar kas nors is Svietimo programu kureju susimaste koki emocini antspauda vaikams palieka tokiu fortu lankymas? O dar ir sita nelaime.Pedagogai,mastykite ne tik apie tai ka mokiniams demonstruojate,bet ir apie tai kokia isliekamoji to dalyko verte ar zala
VISI KOMENTARAI 7

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių