Egzaminas priminė slaptą misiją

Keli tūkstančiai Kauno abiturientų vakar laikė vieną paskutiniųjų – valstybinį istorijos egzaminą.

m.tomkunas@kaunodiena.lt

Automobilis tamsintais langais

"Aušros" gimnazijoje vakar buvo įsikūręs Valstybinio istorijos brandos egzamino centras. Prie durų budėjusi sargė rytą atrakino duris ir įleido tik atėjusiuosius laikyti egzaminų. Po to durys buvo užrakintos.

Apie vienuoliktą valandą iš gimnazijos išėjo pirmieji egzaminą laikę abiturientai. Pasibaigus egzaminui prie mokyklos stabtelėjo automobilis tamsintais stiklais. Į jį buvo atnešti lapai su moksleivių egzamino atsakymais. Po šios slaptą užduotį primenančios procedūros automobilis išvyko iš mokyklos teritorijos.

"Sunkiausi klausimai buvo susiję su rezistencija ir partizanų kovomis. Tikiuosi, kad egzaminą išlaikiau", – optimistinių rezultatų tikėjosi "Aušros" gimnazijos moksleivė Sandra Vaksmanaitė.

"Labai sunkus egzaminas, o sunkiausia dalis – apie Senovės Romą. Mažiausiai rengiausi pasakoti apie antiką. Lietuvių egzaminas nebuvo toks sunkus, kaip istorijos", – pasakojo abiturientas Dovydas Kuzas.

Egzaminus laikę moksleiviai patvirtino, kad iš visų laikytų abitūros egzaminų istorija tapo kiečiausiu riešutu.

Nerimauja dėl rezultatų

Dauguma "Kauno dienos" apklaustų moksleiviai vylėsi, kad universitetuose jiems pavyks studijuoti teisės mokslus.

"Istorijos egzaminas yra svarbiausias. Tikriausiai stosiu į teisę, todėl istorijos egzamino rezultatai labai svarbūs", – teigė Sandra Adamonytė.

Vakar po egzaminų sesijos laimingi buvo ne visi. Moksleiviai pasakojo su nerimu laukiantys, kada bus paskelbti valstybinių brandos egzaminų rezultatai.

"Dėl ilgai neskelbiamu egzaminų rezultatų kankina nežinia. Labai nervina. Nežinome, kaip išlaikėme egzaminus. Nežinome, ar galime tikėtis įstoti, kur planuojam. Jeigu reikėtų perlaikyti egzaminus, numirčiau nuo streso", – baiminosi S.Adamonytė.

"Nerimauju laukdamas egzaminų rezultatų, bet nieko nepakeisiu. Suprantu, kad nerealu, kad visų Lietuvos abiturientų užduotis būtų įmanoma įvertinti per trumpą laiką", – pastebėjo Vytautas Mikalauskas.

Buvo vienas populiariausių

Kauno savivaldybės švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas "Kauno dienai" pateikė duomenis apie abiturientų pasirinktus egzaminus.

"Istorijos egzaminas – vienas populiariausių. Jis reikšmingas stojant į aukštąsias mokyklas. Daugiausiai moksleivių laikė valstybinį lietuvių kalbos egzaminą, antra pagal populiarumą buvo anglų kalba, toliau sekė matematika ir istorija", – pasakojo A.Bagdonas.

A.Bagdonas nesiėmė vertinti, ar šiemet istorijos egzaminas buvo sunkesnis už praėjusių metų.

"Nieko nežinome apie istorijos egzaminą, nes jis, kaip ir kiti, buvo labai slaptas", – pastebėjo A.Bagdonas.

Kaune valstybinį istorijos egzaminą laikė 1263 moksleiviai. 2030 abiturientų pasirinko mokyklinį egzaminą.

A.Bagdonas pasakojo, kad pažeidimų per istorijos egzaminą neužfiksuota. Šiandien Lietuvoje vyksta paskutinis – mokyklinis geografijos egzaminas.


Paskelbs valstybinių egzaminų rezultatus

Informacinės technologijos – iki birželio 22 d.

Rusų, prancūzų ir vokiečių – iki birželio 22 d.

Matematikos – iki birželio 26 d.

Chemijos – iki birželio 26 d.

Biologijos – iki birželio 26 d.

Lietuvių kalbos – iki birželio 29 d.

Fizikos – iki birželio 29 d.

Anglų – iki birželio 29 d.

Istorijos – iki liepos 1 d.

Mokyklinių egzaminų rezultatai paskelbiami per 5–9 d. nuo egzamino datos.


Šiame straipsnyje: abiturientaiegzaminai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius1

Saulius1 portretas
Vieni girias logikos žiniomis, kitiems priimtinesnis mechaninis iškalimas, vieniems geriau matematika, kitiems istorija... visokių yra, visokių ir reikia.
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių