Britų kompanija žada į sostinę pritraukti dešimtis startuolių iš užsienio

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos inovatyvių verslų konsultavimo kompanija „Alien Technology Transfer“, turinti padalinius Londone, Dubline ir Romoje, pirmajam savo biurui Centrinėje ir Rytų Europoje renkasi Vilnių. „Vilnius Tech Park“ įsikursianti kompanija, bendradarbiaudama su parku bei jame veiksiančiu startuolių akceleratoriumi „StartupHighway“, planuoja į Vilnių pritraukti dešimtis perspektyvių startuolių iš užsienio.

„Alien Technology Transfer“ planai Lietuvoje – ne mažiau ambicingi: „Mūsų tikslas 2016-2020 į Lietuvą pritraukti apie 40-50 inovatyvių įmonių kasmet, tačiau manau, kad su kiekvienu sėkmingu projektu šis tikslas tik augs“, pasakoja „Alien Technology Transfer“ įkūrėjas Alessandro Rufo.

Pasak A. Rufo, didelę įtaką sprendimui įsikurti Vilniuje turėjo ir Vilnius Tech Park. „Dirbame su naujausiomis technologijomis, todėl „Vilnius Tech Park“ mums atrodo ideali galimybė sutikti ateities inovatorius ir bendradarbiauti su jais. Manau, kad kartu į Vilnių pritrauksime nemažai užsienio kompanijų, kurios ieško naujų galimybių.“

Jo teigimu, būtent Lietuvą pirmajam savo biurui regione kompanija pasirinko neatsitiktinai: „Ilgai analizavome verslo aplinką skirtingose šalyse. Lietuva šiuo atveju parodė labai akivaizdžius privalumus mokestinės aplinkos, kainų lygio ir kitose srityse. Taip pat atkreipėme dėmesį ir į tai, kad Lietuvoje esama daug išsilavinusių ir ryžtingų jaunų žmonių, o tai yra puikus pagrindas inovacijų plėtrai bei inovatyvių verslų augimui. Todėl neabejoju, kad daugelis mūsų klientų taip pat atkreips dėmesį į galimybes, kurias Lietuva siūlo Europoje norinčioms plėstis kompanijoms.“

„Vilnius Tech Park“ direktorius Darius Žakaitis teigia, kad užsienio kompanijas domina tiek verslo aplinka Vilniuje, tiek galimybė dirbti būtent „Vilnius Tech Park“: „Visoje Europoje yra vos keletas technologijų parkų, galinčių pasiūlyti darbo vietas parko apsuptyje, tačiau net ir su jais galime sėkmingai konkuruoti gerokai palankesniu kainos ir kokybės santykiu bei tikrai išskirtine „Vilnius Tech Park“ verslo vystymo infrastruktūra. Čia įsikūrę startuoliai vienoje vietoje galės naudotis teisinėmis, verslo konsultavimo, rinkodaros bei kitomis paslaugomis tik parko nariams taikomis, gerokai palankesnėmis sąlygomis. Džiaugiuosi, kad prie parko bendruomenės ir verslo vystymo infrastruktūros prisijungė „Alien Technology Transfer“ – darbas su šia kompanija padės vietos startuoliams pritraukti daugiau investicijų inovacijoms, o užsienio startuolius paskatins startui Europoje rinktis būtent Vilnių.“

„Vilnius Tech Park“ įsikursiantiems startuoliams „Alien Technology Transfer“ siūlys išskirtines sąlygas. Pavyzdžiui, užsienio kompanijos, persikeliančios į Lietuvą ir įsikursiančios „Vilnius Tech Park“, galės nemokamai naudotis „Alien Technology Transfer“ pagalba persikeliant ir konsultuojantis dėl verslo strategijos.

Kompanija taip pat planuoja glaudžiai dirbti su „StartupHighway“ startuolių akceleratoriumi. Daugiau nei į 20 startuolių per pastaruosius penkerius metus investavęs „StartupHigway“ su „Alien Technology Transfer“ dirbantiems startuoliams siūlys papildomą investiciją. „„Horizon 2020“ mažų ir vidutinių įmonių instrumentas labai naudingas inovatyviems startuoliams, nes suteikia finansavimą technologijų vystymui ir prototipų kūrimui, tačiau mūsų praktika dirbant su startuoliais rodo, kad geriausių rezultatų galima pasiekti ne tik vystant pačią technologiją, bet neužmirštant ir kitų aspektų, pavyzdžiui, rinkodaros. Todėl mūsų partnerystė su „Alien Technology Transfer“ leis užtikrinti visas sąlygas augimui“, pasakoja „StartupHighway“ portfelio valdytojas Martynas Matekonis. „Alien Technology Transfer“ planuoja įsikurti Vilnius Tech Park esančiame „StartupHighway“ pastate.

Vienu iš pagrindinių tikslų – talentų pritraukimą į Vilnių – laikantis „Vilnius Tech Park“ į Lietuvą atsikeliantiems startuoliams taip pat siūlys iki 12 nemokamų darbo vietų 3 mėnesių laikotarpiui. Šiam laikotarpiui pasibaigus, startuoliai galės toliau nuomotis darbo vietas parke, prisijungti prie veikiančių akceleratorių arba rinktis kitus biurų variantus. Tikimasi, kad galimybė persikelti į Lietuvą, pritraukti pirmąsias investicijas ir gauti vietą darbui beveik be jokių išankstinių išlaidų padės į Vilnių pritraukti daugiausia potencialo turinčius pradedančius verslus iš užsienio. Startuoliai, kurie iki šiol neturėjo biuro Vilniuje, „Vilnius Tech Park“ užims maždaug penktadalį darbo  vietų.

Apie „Vilnius Tech Park“

2016 m. vasarą Vilniuje atidaromas „Vilnius Tech Park“ yra plačiausią verslo vystymo paslaugų spektrą startuoliams ir individualiai dirbantiems specialistams siūlantis technologijų parkas regione. Atnaujintuose daugiau nei 9000 kv. m. buvusios Sapiegų ligoninės pastatuose bus įrengta daugiau nei 700 darbo vietų startuoliams žaidimų kūrimo, metaduomenų, kibernetinio saugumo, finansų technologijų, skaitmeninio dizaino ir kitose srityse. Parke įsikūrusi verslo vystymo infrastruktūra apims rizikos kapitalo fondus, startuolių akceleratorius, teisines, konsultavimo paslaugas bei konferencijų centrą vietiniams ir tarptautiniams technologijų renginiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žibuoklėm

Žibuoklėm portretas
pražydo atkatu atkatu krantai...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių