Norintiems išbandyti molio kūrybą – nemokamos „Mõlinių“ kūrybinės dirbtuvės

  • Teksto dydis:

Birželio 17–20 ir 24–25 dienomis visus mėgstančius ar norinčius išbandyti molio kūrybą kviečia „Mõlinės“ – keramikos dirbtuvės muzikos ritmu.

Jos rengiamos charizmatiškajame Vilniaus Užupyje, hostelio „Downtown Forest“ terasoje.

„Mõlinių“ dalyviai lipdys, išgirs molio istorijų, pamatys molinių dirbinių degimą lauže greta esančiame „Kūdrų“ parke, pasimėgaus post-folk muzikos koncertu, o galiausiai papuoš „Svajonių medį“ iš visų per dirbtuves sukurtų molinių varpelių.

Renginys nemokamas, skirtas visiems mėgstantiems kurti, improvizuoti, atrasti. Veiklos bus ir vaikams, ir suaugusiems, ir pažengusiems molio virtuozams, ir pradedantiesiems. Mažieji nenuoramos galės pažaisti žaliame ir saugiame kieme.

Iš viso bus šešios teminės molio lipdymo dirbtuvės, kiekviena jų turės savo pagrindinį kūrinį, kurį šaunios ir draugiškos keramikos meistrė mokys lipdyti ir dekoruoti. Bus galima lipdyti gėlės žiedą, varpelį, švilpynę, puodynę, puodelį, pelėdą, papuošalus, o varpelyje įamžinti savo didžiausią svajonę. Po dirbtuvių bus kuriamas molinių dirbinių degimo laužas pagal pačias seniausias keramikos tradicijas, vyks koncertas. O paskutinę „Mõlinių“ dieną iš visų nulipdytų lauže išdegtų varpelių su įamžinta svajone bus pasodintas vienas didelis „Svajonių medis“!

Molio lipdymo dirbtuvės vyks birželio 17, 18, 19, 20 dienomis. Molinių dirbinių degimas lauže ir koncertas vyks birželio 24 dieną. Išdegtų lauže dirbinių atkasimas ir „Svajonių medžio“ sodinimas planuojamas birželio 25 dieną.

Daugiau informacijos www.molines.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių