Gatvės maisto mėgėjus išvaikė lietus Pereiti į pagrindinį turinį

Gatvės maisto mėgėjus išvaikė lietus

2016-07-14 15:27

Ketvirtadienį Nemuno ir Neries santakoje startavo naujovė – gatvės maisto festivalis. Turėjęs vykti beveik visą dieną, renginys dėl lietaus baigėsi gerokai anksčiau, tačiau tikimasi kitą savaitę pritraukti daugiau žmonių.

Naujovė mieste

Gražioje Kauno vietoje – Nemuno ir Neries santakoje – ketvirtadienį sezoną atidarė dar nematytas festivalis „Open Kitchen“ (liet. ,,Atvira virtuvė“). Lietuvoje tokio tipo renginys buvo kelis kartus rengtas Vilniuje, tačiau organizatoriai tikino, kad atėjo laikas ir Kaune suburti maisto mėgėjus į vieną vietą.

„Open Kitchen“ – tai ne tik maistas, parduodamas po atviru dangumi, tai kartu ir puiki erdvė leisti ketvirtadienius su draugais, šeima ir mylimaisiais. Tai iniciatyva, sujungianti įvairų gatvės maistą, muziką ir šokius į vieną vietą. Visą vasarą kiekvieną ketvirtadienį maisto entuziastai rinksis Santakoje.

Pirmąjį kartą dalyvavo dešimt restoranų, tačiau ateityje jų bus gerokai daugiau, todėl kiekvienas kaunietis galės išsirinkti sau skaniausią patiekalą bei užkandį.

Netradiciniai užkandžiai

Nors pirmajame festivalio renginyje pasirinkimas nebuvo didelis, akys užkliuvo už dar nematytų patiekalų – įdarytų bulvių, todėl sustojome pasmalsauti, kaip viskas daroma.

„Mes siūlome įdarytas keptas bulves. Jos su odele kepamos orkaitėje pusantros valandos ir tada į jas įdedamas sūris, sviestas ir pasirinkti garnyrai“, – sakė naujovę pristatanti Daiva Celiken.

Moteris tikino, kad toks patiekalas Lietuvoje yra naujovė, nors kitose šalyse tai jau seniai žinoma. Su savo vyru ji dalyvavo „Open Kitchen“ festivalyje Vilniuje ir ten pamatė, kad yra didelis susidomėjimas gatvės maistu, todėl nusprendė dalyvauti Kauno gatvės maisto festivalyje.

Išvaikė lietus

Festivalio organizatoriai apgailestavo, kad dangus prakiuro, todėl pirmąjį renginį baigė anksčiau. 18 val. jau visi skirstėsi, nors buvo planuota, kad maistu Santaka kvepės iki dešimtos valandos vakaro, o vakarėjant kauniečius pasitiks didžėjai ir šokėjai.

Patys „Open Kitchen“ dalyviai tikino, kad lietus iš tiesų pakišo koją. Tik išskleidus palapines buvo lankytojų, tačiau vėliau smarkiau įsilijo ir visi išsiskirstė. Sinoptikai prognozavo, kad vakarėjant dar labiau lis, todėl teko susipakuoti atsivežtas virtuves ir keliauti namo.

Bulvių patiekalus pardavinėjanti Daiva ragino kauniečius nebijoti lietaus ir ateiti pasimėgauti įvairiais patiekalais bei susipažinti su festivalio dalyviais. Ji tikino, kad po savaitės tikrai vėl bandys užkariauti Kauną. Jai pritarė ir sumuštininės „Stop&Go” vadovas Danas Gerdžiūnas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų