Vasarą dirbantys pajūryje džiūgauja: darbas ir poilsis – suderinami

  • Teksto dydis:

Pajūris vasarą traukia ne tik poilsiautojus. Šiltojo sezono metu čia galima ir papildomai užsidirbti, ir pasinaudoti darbdavių siūloma galimybe nemokamai pagyventi kurorte.

Didžiausias Lietuvos darbdavys – prekybos tinklas „Maxima“ – kasmet vasaros sezonui papildomai įdarbina apie 600 darbuotojų, kurių ypač ieškoma poilsiautojų pamėgtuose Baltijos jūros kurortuose.

Išbandę vasaros darbą pajūrio „Maximos“ parduotuvėse čia sugrįžta jau ne pirmąkart ir vardija pranašumus: patogus grafikas leidžia darbą derinti su poilsiu prie Baltijos jūros, o nemokamas apgyvendinimas, maitinimas ir kasmėnesinės premijos padeda išpildyti finansinius lūkesčius.

Sezoninis vasaros darbas itin patrauklus jaunimui. Vieniems tai proga tapti mažiau priklausomiems nuo tėvų, o kiti už uždarbį planuoja ir rimtus pirkinius.

Patogus grafikas leidžia darbą derinti su poilsiu prie Baltijos jūros, o nemokamas apgyvendinimas, maitinimas ir kasmėnesinės premijos padeda išpildyti finansinius lūkesčius.

Išsikėlė vasarai tikslą: užsidirbti automobiliui

Jau antrą vasarą iš eilės Nidoje esančios „Maximos“ parduotuvės salės darbuotoja dirbsianti studentė Aurelija džiaugiasi, kad mama pernai ją paskatino išbandyti sezoninį darbą.

„Mano mama dirba „Maximoje“, todėl praėjusiais metais paklausiau jos patarimo, o šiemet grįžtu dirbti dėl to, kad mano pačios patirtis buvo išties teigiama. Ne visada pasitaikys proga nemokamai pagyventi Nidoje ir dar kartu užsidirbti“, – sako mergina.

Kirpėjos amato besimokanti Aurelija atvirauja, kad pernai vasarą padirbėjusi ji įsigijo būsimai profesijai reikalingų priemonių. Dalį uždirbtų pinigų skyrė ir vairuotojo pažymėjimui įgyti, o šiemet po vasaros sezono tikisi įsigyti ir dar didesnį pirkinį – automobilį.

„Ir anksčiau dirbau laikiną darbą, buvau kambarinė. Galiu pasakyti, kad renkantis darbą svarbu ne tik alga. Pavyzdžiui, mano vadovas ten buvo nekoks, tai ir patirtis buvo prasta. Pernai „Maximos“ parduotuvėje man labai patiko atmosfera – kolektyvas šiltas, direktorė draugiška, tad ir darbus nudirbti sekėsi lengviau“, – pasakoja Aurelija.

Ji priduria, kad net ir keli mėnesiai darbo parduotuvėje suteikia nemažai įgūdžių, kurie gali praversti bet kuriame kitame darbe: išmokstama komunikabilumo, tvarkos, spartumo, o svarbiausia – ugdai ir savo atsakomybę.

Mėgaujasi nemokamu gyvenimu Baltijos pajūryje

Tobulėjimą akcentuoja ir Valentas, kurio gyvenimą COVID-19 pandemija pakreipė netikėta linkme. Anksčiau užsienyje dirbęs vyras, karantinui prasidėjus, į Vokietiją 2020-aisiais nebeišvyko ir nusprendė ilgesniam laikui įsidarbinti kasininku „Maximoje“. Darbą susirado Vilniuje, tačiau šiemet jau trečią vasarą iš eilės pasinaudojo galimybe persikelti padirbėti į Baltijos pajūrį.

„Vieną vasarą dirbau Palangoje, pernai – Šventojoje, šiemet vėl būsiu Palangoje, o rudenį sugrįšiu į parduotuvę Vilniuje. Sezoninis darbas – vien tik pranašumai: jūra čia pat, keturių darbo dienų ir keturių laisvadienių grafikas leidžia ja pasidžiaugti, apgyvendinimas nemokamas, maistas darbo metu – taip pat, o per intensyvų sezoną gauni progą ir neblogai užsidirbti papildomai. Žinoma, jeigu tik nori“, – vardija Valentas.

Noras ne tik užsidirbti, bet ir įgyti savarankiškumo antrą vasarą į kasininko kėdę atsisėsti pastūmėja šiemet mokyklą baigusį Liną. Vaikinas sako, kad darbo skelbimu dar pernai susidomėjo dėl galimybės pasimėgauti pajūriu nemokant už būstą.

„Aš jaunas žmogus ir labai norėjau kiek atitrūkti nuo tėvų. Pamačiau, kad siūlomas darbas Šventojoje su nemokamu apgyvendinimu – tai kodėl gi nepabandžius? Pabandžiau, patiko, o po vasaros net įsigijau naują kompiuterį, tai šiemet grįžtu ir vėl“, – pasakoja Linas.

Vasaros darbas – tramplinas į tolesnę karjerą

Prekybos tinklo „Maxima“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė sako, kad prie komandos vasarą prisijungti kviečiami žmonės, nepriklausomai nuo jų profesinės patirties ir amžiaus.

„Tai, kad sezoninį darbą išbandę nauji komandos nariai ir kitais metais grįžta pas mus dirbti, geriausias įrodymas, kad svarbiausia – noras ir motyvacija, o tuomet galima greitai įsilieti į komandą ir įgyti naujų darbo įgūdžių“, – teigia E.Dapkienė.

Ji pažymi, kad dinamiška mažmeninės prekybos aplinka ir plačios tobulėjimo galimybės „Maximoje“ net ir trumpuoju laikotarpiu leidžia geriau suprasti savo stiprybes ir galbūt net atrasti naują karjeros kelią. Pasibaigus vasarai suteikiama galimybė persikelti į kitą prekybos tinklo „Maxima“ padalinį ir derinti darbą su rudenį prasidėsiančiomis studijomis.

„Padirbėję laikinai, nemaža dalis sezoninių darbuotojų lieka „Maximoje“ ir sėkmingai kopia karjeros laiptais. Vertiname atsakingus, savo tikslų siekiančius darbuotojus ir už šias jų pastangas atsilyginame bei motyvuojame tobulėti ir siekti karjeros mūsų įmonėje“, – teigia E.Dapkienė.

Darbuotojams „Maximoje“ siūlomas ne tik konkurencingas atlyginimas, bet ir kasmėnesinės skatinamosios premijos už pasiektus rezultatus. Sezoniniams darbuotojams, kaip ir nuolatiniams, galioja kolektyvinėje sutartyje įtvirtintas platus socialinių naudų paketas.

Papildomos pagalbos vasaros sezono metu ieškoma ne tik Baltijos pajūryje, bet ir Vilniuje, Kaune, Ignalinoje, Druskininkuose ir Molėtuose. Daugiausia pasiūlymų yra dirbti „Maximos“ parduotuvėse: kasininkų, salės darbuotojų, pardavėjų. Stiprinamos maisto gamybos cechų komandos, ieškoma darbuotojų dirbti logistikos sandėliuose.

Pageidaujantiems „Maxima“ suteikia nemokamą gyvenamąją vietą Nidoje, Palangoje, Šventojoje, Klaipėdoje. Tokia galimybė sudaroma ir dirbantiems Vilniuje bei Kaune.


Šiame straipsnyje: Maximadarbaspoilsispajūris

NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
dirbt nuo 7 ryto iki 2 ryto be jokiu iseiginiu labai suderinama su poilsiu..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių