Skandalas dėl duonos „Morta“ sudėties: pasisakė kepykla | KaunoDiena.lt Pereiti į pagrindinį turinį

Skandalas dėl duonos „Morta“ sudėties: pasisakė kepykla

138 2025-11-27 17:55

Komentarai

Grįžti atgal

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Nesuprantama

Keista kad maistine verte matuojama pries fermentacija o ne partijos galutinio produkto...
0
0
Lina

Taip pat nustojau pirkti šia duona po tokio nustatyto cukraus kiekio. Pirma karta paragavus keistai saldu buvo. Labiau pyragas nei duona
0
0
dange

duona yra is tikruju per saldi. jos neimanoma valgyti.
1
0
Taigis

Na estų įmonė jau įmonės pavadinime manipuliuijapasivafindama " Lietuvos kepėjas" ir daugumą produktų gamindama ne Lietuvoje, - tad visai nekeista, kad meluoja ir dėl duonos sudėties
2
0
Gra

Labai skani duoną.Tikriausia konkurentu užsakytas straipsnis.
1
-7
Kuka

Cukraus mokescio reikia..
0
0
Nųnas

Atsirado labai šlykšti, saldi Mortos duona. O ta pailga tamsi su saulėgrąžomis skani, bet jos sunkiai galima rasti.
0
0
Kristė

Nuo šiandien atsisakau ją pirkti. Kur mano akys buvo iki šiol ? Raudonuoju iš gėdos. Ačiū už paviešinimą
3
-1
Žemaitė

Rašo kad natūralus raugas, o sudėtyje parašyta kad mielės
2
0
kaunas

visos Kauno parduotuvės užverstos ta duona, cukraus per daug, o ir iš pačios duonos galima lipdyti kaip iš molio, gėda, kad Lietuvos kepėjas vežasi duoną iš Latvijos, Lietuvoje labai daug gerų kepyklų yra, tai kam užversti parduotuvių lentynas tokiu niekalu, vien už per daug cukraus naudojimą turėtų gauti didelę baudą
4
0
O

Niekas nekalba, kad duona aplamai yra nuoda. Mieles, miltai... kekviena diena, sistemai gerai. Deideja kraujo klampumas, dideja spaudimas, plius pasaliniai nuo mieliu Ubagams buvo gerai uzkimsti skrandi, nes normalaus maisto nebuvo. Tradicijos nesikeiscia, farmacijos mafijai viskas tinka, zmones nelabai domisi savo sveikata, priezastys ir pasekemes zmoniu nedimina. Viskas ok varom toliau.
0
0
redaktor, alio

Ne į temą, bet smalsu - kodėl KD neleidžia komentuoti po straipsniais apie "galimai" ukrų vagį Jermaką ir Tapiną?
4
-8
Redsktorius

nes debilam neleidžiama komentot
5
-2

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

hara jama

Nes pageidautina, kad jie būtų laikomi šventaisiais.
5
-3

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

cukrus

tai nat. produktas, lai tas sveikos gyvensenos fanatikas kerta su saldikliais ir panashiu shoodu ir dar 10x pasiskiepyjes . man 65 vartoju gausiai cukru ir jo gaminius ir neturiu problemu su daktaru ir farmacijos mafija
8
-5
Vartok tamsta

nors ir shoodą, kad ir grynu pavidalu
1
-2

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

Julija

Kame problemos? Kam neskani ta "Morta", lai neperka ir nevalgo. Mano seneliukas jokios kitos nenori, tai perku. Kam žmogų erzinti? Pasirinkimas parduotuvėje didžiulis, tik kantrybės reikia turėti rinktis. Man patinka "Mamos duona",o kaimynė jos nė į burną neima. Tai ką, aš turiu taip pat jos atsisakyti?
7
-6
>

nepersistenk girdamas/ma, nes jau juokinga:)))
6
-3

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

Reziume.

Mordos duonos vadybininkas komentarus rasineja, nori agitacija paskleisti . . . susikiš savo duonyyyte i stalciu.
4
-2
ANUPRAS

KAQIP VALDŽIOS INSTITUCIJOS LEIDŽIA N U O D Y T I, TAUTĄ atmti licensiją, bet galimai yra ''atkatas'' .
6
-5
Anuprai,

Tu gal nepatikėsi, bet tų “nuodų” grynam pavidale, ne duonoje, sufasuotų po 1 kg galima rasti kiekvienoje maisto parduotuvėje ir net įvairių rūšių! Aš siūlau nuo rytojaus uždaryti visas maisto parduotuves, kad nenuodytų žmonių.
4
-1

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

Tvarumas

Superine duonyte,pirksiu dar!
10
-11
Algirdas

Pirk , ir kojas pirmas atsuksi į duris .
8
-8

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

Cukrus jėga

Actą mažiau garink, nes jau tavo kojos pirmos lenda pro duris...
0
-1

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

nuomone

Labai skani duonyte, atradau ja vasara. svecioje salyje gyvendama labai ilgiuosi jos,man atrodo uzsimerkiu ir jauciu lietuviskos duonos kvapa. yra daug rusiu, gali ponas rinktis, bet nori sukelti nepasitikejima. Gal konkurentai uzpyko, kad maziau ju perka?
8
-16
Chi chi chi

jau galvojau runkeliams tvarto fermos broilerio mamos pavadinimas užskliuvo MORDOS
4
-2
expertųexpertas

kad greičiau sukt gamybos procesą, kad raugas greičiau fermentuotusi įvaroma mielių ir cukraus, tik kažkiek daugiau nei rašo sudėtyje, antraip kur jie laikys tą raugą savaitę, o čia užmaišei, palaukei ir į pečių
15
-2
cia

cukriniu runkeliu augintojai kalti, ne kitaip. Cia jie per saldzius runkelius uzaugino.
4
-3
gele

lABAI LIUKS DUONYTE .AS JA PASTOVIAI DABAR PERKU,NES AKCIJA BUNA NEMAZA. IR SKANI ,KAIP PYRAGAS . EINU PAKAPOTI JOS
5
-17
vargdienei

Skanaus vargdiene
6
-3

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

manau

reiktų paprašyt tos maisto ir veterinarijos kontoros paskutinių kokių +6 mėn jų tikrintų gaminių ataskaitos... Kaži tikrino nors 10:)? Už ką jie ten algas gauna?Ir dar galvoja, kad per mažai gauna...
15
0
nusišnekėjo..

parduoda duoną, kaip gatavą gaminį, o sudėtį rašo produkto dar prieš fermentaciją:)))) gali kiek skirtis:).. ups... tik 4 kartai..nedaug čia... tai pvz degtinės laipsnius ir taip galima nurodyt, gal kokius 9, čia prieš distiliaciją:)))))))))
14
0
BENDA

TIK NENUSINUODYKIT NUO CUKRAUS, GERBIAMIEJI. O KUR VISI SU EEEE???? TADA NIEKO TOKIO???? VISIŠKAS NUDURNĖJIMAS
9
-9
Tai kaip padėjo

Kokiam perkūnui jis duonoj reikalingas? Jei kas mėgsta saldžiai tegul pasibarsto ant riekės, bet tai duona, o ne pyragas, nes niekaip neįsipaišo į duonos sudėtį.
13
-2

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

Dabar

Į duoną prideda ne tik cukraus, bet ir kas tik ką sugalvoja: lašinukų, sėklų, riešutų, džiovintų vaisių, dribsnių, medaus, aliejaus… Ir visa tai yra duona, viena valgoma su mėsa, kita su sūriu, dar kita su sviestu ar ir visai be nieko. Nematau tame nieko blogo: kiekvienam yra iš ko pasirinkti.
1
0

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

etiketė

blogis tame, kad mulkinami žmonės, jie renkasi ir valgo neseiką duoną. o norėtų tokios, kokiaparašyta ant etiketės
3
0

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

cha

"Mortos" duona yra skani ir palyginus gera kaina, na ir pirkėjai pradėjo ją daugiau pirkti, dėl to sunerimo konkurentai ir pradėjo daryti tyrimus ,atsieit, užsakė pirkėjai ir be to šmeižtą paskelbė spaudoje, kad žmonės mažiau ją pirktu
13
-14
ggggggggggggg

Jau visi, kas domisi savo sveikata, žino, kad cukrus yra baltoji mirtis. Gal ir konkurentai, kurie laikosi normų, pyksta, bet pagrindinis blogis YRA TAME, kad eilinis žmogus kenčia, negali žinoti kiek smarkiai save nuodija su tokiais "SKANIAIS" gaminiais.
7
-3

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

tada

nereik jiems čia tada jaudintis, užsakys savo tyrimą pas nepriklausomus ekspertus, gaus etiketėj nurodytą rezultatą ir dar šaibų prisiteis iš piliečio už šmeižtą :) O šiaip aš ir gavau rekomendaciją, kad ji skani, nusipirkau paragaut - nu laaabai jau saldi:(
3
-3

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

Šančiai

Nesupratau,nei kas kepa,nei kas atsako už produktą ir jų tikrinimą.Išeina,kai nusiperki prasmirdusi,apnuodita produktą,ir praneši tarnybai,jos darbuotojai sujuda? naher ponai reikalingi-,,lauktuvėms,,rinkti?
8
0
Skaitytojas

Ar mūsų seneliai ir proseneliai valgė duoną, kurioje būtų pridėtinio cukraus? O kiek cukraus mūsų pyragų gaminiuose? Kaip"dirba" tie, kurių pareiga tikrinti maistą ir saugoti mus puikiai matome. Verslininkai tik spaudžia valdžią, kad prileistų pigios darbo jėgos iš užsienio, o vietiniai gyventojai savaime išnyks. Pagal atsakymą matome,kokio lygio yra straipsnyje minimos firmos vadovybė. Ar tokiu jų atsakymu viskas ir pasibaigs?
13
0
viktoras

Reiktu patikrinti 101 kepiklėlė nusipirkau sviestinį krosaną,o ten tik tešla ir cukrus prie sviesto net arti negulėjo.
7
0
9z9

Į 101-ąją nebeinu jau metai laiko. Labai žemas lygis.
5
-1

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

baltoji mirtis

Cia tik verslas lietuviskas-pirma pripratino liaudi gausybe duona vadinama kepiniu su neitiketinais priedais,kuriu tikroje duonoje per amzius nebuvo ir neturi buti,o po to biznis ir tuo paciu diabetiku kreive proporcingai soktelejo aukstyn.Cukrus- pigiausias konservantas,ko gi nedeti,jei liaudis troksta saldumo.
6
-3
>baltoji mirtis

Kokio brangesnio konservanto duonoje tamsta pageidautum?
6
-3

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

pirkejas

noreciau nors laso roziu aliejaus,kepejau
2
0

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

Pirkėjui

Rožių aliejus yra kvapas, ne konservantas. Tokia duona būtų labai jau nišinė, kokį vieną kepaliuką per savaitę gal kas ir nupirktų :)
0
0

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

o kaip

anksčiau duoną be cukraus iškepdavo? Ir kepė ne vieną kepaliuką...Iškepdavo kokius 6 kepalus po 4-5kg. Surikiuodavo atvėsusius "šaltoj" ant medinio suolo, drobiniu rankšluosčiu užklodavo....Jos visam mėnesiui užtekdavo, nei sudžiūdavo, nei supelydavo:) o pagrandukai ko...okie ska...anūs! MMM...su ką tik "sumuštu" sviestu ir karšta kakava....vaikystės prisiminimai:)
6
0

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

Atsakau

Keičiasi žmonių skoniai. Nors jei anksčiau tiek prieinamo cukraus būtų buvę, gal irgi būtų dėję. Bet cukraus ir mielių džiaugdavosi pyragams turėdami, kuriuos tik didžiosioms šventėms kepdavo. Jau nekalbant, kad kokių 2/3 produktų, kuriuos dabar galim nors kasdien valgyti, seniau net pavadinimų niekas nebuvo girdėjęs.
0
0

In reply to by Svečias (nepatvirtina)

LV

Komentatoriai, kad veltui ginčytis? Argi neaišku kas ta Morta? Tai spekuliantų chebrytė, kuri nei nemoka duonos kepti patys. Gi rašė anksčiau, kad ji kepama Latvijoje.
11
-2