„Profitus“ finansavo tunelinių plovyklų plėtrą į Latviją

  • Teksto dydis:

Sutelktinio finansavimo platforma „Profitus“ pasirašė finansavimo sutartį su SIA „KNVP LV 3“ dėl tunelinės plovyklos statybos Rygoje ir suteikė pirmą, 760 tūkst. eurų paskolą. SIA „KNVP LV 3“  yra „Kenova“ dukterinė įmonė, „Kenova“  tunelines plovyklas vysto nuo 2018 metų.

Rygoje tunelinė plovykla bus 650 kv. m. ploto, o investicijos į jos vystymą viršys 5,5 mln. eurų. Viso projekto finansavimas išskaidytas į 10 etapų, pirmojo etapo metu suteikta 760 tūkst. eurų, investuotojai gaus 8-9 proc. palūkanas. Antras finansavimo etapas planuojamas rugsėjo pradžioje, per visus etapus finansavimo suma viršys 3 milijonų eurų.

„Tunelines plovyklas valdančios įmonės plėtros planai Latvijoje sutampa su mūsų plėtros tikslais šioje šalyje, džiugu, kad tampame partneriais ir, galime sakyti, kartu einame užkariauti Latvijos rinkos. Mes – sutelktinio finansavimo srityje, jie – tunelinių plovyklų. Investuotojams šį projektą pasiūlysime su 8-9 proc. palūkanomis, sistema įprasta – kuo daugiau investuoji, tuo didesnės palūkanos. Tikime, kad projektas bus labai populiarus, nes suteikiame galimybę investuoti į gerai žinomą prekės ženklą“, – teigia „Profitus“ marketingo vadovė Monika Lenčickaitė.

Latvijos sostinėje planuojama turėti aštuonias tunelines plovyklas, septynias iš jų vystys „Kenova“ grupės įmonės.

„Finansavimo partneriu pasirinkome „Profitus“, nes matome, kaip jie patikimai dirba, kaip auga ir kokius projektus finansuoja. Mums tiko jų sąlygos, ir ypatingai – sprendimų greitis“, – sako „Kenova“ vadovas Norbertas Faktorovičius.

SFP „Profitus“ šiemet per pirmus 6 mėn. sutelkė 25 mln. eurų, finansuoti 252 projektai. Tai – 38 proc. daugiau nei pernai, kuomet per pirmus 6 mėn. buvo sutelkta 18 mln. Eur. Šių metų įmonės tiksluose buvo numatyta plėtra ne tik į Latviją, bet ir Estiją bei Ispaniją, šiose šalyse jau finansuojami pirmieji projektai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių