N. Numai ir VMI susitarus taikiai teismas nutraukė bylą

  • Teksto dydis:

Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) ir pagrindiniam „Vilniaus prekybos“ akcininkui Nerijui Numai taikiai susitarus ir verslininkui jau sumokėjus dalį jam paskaičiuotos gyventojų pajamų mokesčio (GPM) skolos, teismas priėmė jo prašymą atsisakyti skundo ir bylą nutraukė.

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) tokią nutartį priėmė antradienį, BNS pranešė teismo atstovas Audris Kutrevičius.

Gruodžio pabaigoje abi pusės pasirašė taikos sutartį, tačiau jos turinys neatskleidžiamas. N. Numos šeimos biuro atstovas Lukas Radžiūnas antradienį BNS sakė, kad sutartą sumą N. Numa pervedė VMI gruodžio 20-ąją, tą pačią dieną, kai buvo  pasirašyta sutartis. 

L. Radžiūnas nei anksčiau, nei dabar nepatvirtino neoficialių BNS žinių, kad skolos suma su delspinigiais ir bauda siekia apie 5 mln. eurų. BNS žiniomis, taikos sutartimi ji gerokai sumažinta.

2017-aisiais mokestinį tyrimą pradėjusi VMI nurodė N. Numai sumokėti viešai neįvardijamą sumą GPM, tačiau verslininkas nesutiko ir ginčijo ją teisme.

BNS žiniomis, ginčas vyko dėl daugiau nei 19 mln. eurų, išmokėtų N. Numai sumažinus jo valdomos Kipro bendrovės „Amarentio Holdings Limited“ įstatinį kapitalą. Bylą dėl su šia išmoka susijusių sandorių nagrinėja Nyderlandų teismas – Amsterdamo apeliacinis teismas pernai balandį atmetė prašymą nutraukti jo pradėtą tyrimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
Čia tas pats kaip nusikaltėliui įvykdžius nusikaltimą policija su juo „susitartų“ ir jį paleistų.

Ar čia

Ar  čia portretas
nėra korupcijos?

How

How portretas
much?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių