Be to, šiemet į „Michelin“ gidą įtraukti 37 Lietuvos restoranai, kai pernai jame buvo 26, pranešė nacionalinė turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje“.
Trečiadienį paskelbtas antrasis „Michelin Guide Lithuania“ leidimas – palyginti su pernykščiu, šiemet dukart daugiau restoranų įvertinti už geriausią kainos ir kokybės santykį skiriamu „Bib Gourmand“ apdovanojimu.
Šiuo ženklu šiemet pirmą kartą įvertinti Vilniaus „Augustin“, „B‘ARN Bistro“, „El Gato Negro“ ir „Kristoforas“, be to, šį apdovanojimą išlaikė ir pernai jį gavę sostinėje veikiantys „14Horses“, „Gaspar‘s“, „Le Travi“ bei Kauno „Nüman“,
Be to, pailgėjo ir „Michelin“ ekspertų Lietuvoje rekomenduojamų įstaigų sąrašas. Šiemet jį papildė Vilniaus „MOTÍF“ ir Klaipėdos „Alba Bistro“.
Šiame sąraše taip pat liko pernai į jį įtraukti Vilniaus „Amandus“, „Da Antonio“, „Dine“, „Elven“, „Ertlio Namas“, „Fabrikėlis“, „Farmer & The Ocean“, „HeJi“, „Justa Pasta“, „Momo Grill“, „Pacai“, „Protėviai“, „Somm“, „Stebuklai“, „Stikliai“ ir „Telegrafas“, Kaune veikiantys „Arrivée”, DIA, „Monte Pacis” ir „Uoksas”, Klaipėdos „monai“, Trakų „Apvalaus Stalo Klubas“ ir Ukmergės rajone, Radiškio kaime įsikūręs „Red Brick“.
Pasak ekonomikos ir inovacijų ministro Luko Savicko, nauji „Michelin“ gido rezultatai rodo Lietuvos gastronomijos sektoriaus brandą ir tarptautinį konkurencingumą.
„Mūsų restoranų sektorius, nepaisant sudėtingos geopolitinės ir ekonominės aplinkos, demonstruoja atsparumą ir gebėjimą kurti pridėtinę vertę bei reikšmingai prisideda prie šalies tarptautinio įvaizdžio formavimo“, – pranešime sakė L. Savickas.
Trečiadienį paskelbti ir specialūs „Michelin“ įvertinimai: jaunojo šefo apdovanojimas atiteko „Augustin“ dirbančiam Darekui Medvedevui, someljė – restorano „HeJi“ vyno ekspertui Martynui Pravilioniui, už aptarnavimą įvertinta „Red Brick“ aptarnavimo vadovė Lina Marija Balčiūnaitė, o metų atidarymo – „B‘ARN Bistro“ šefui Arnui Petroniui.
„Keliauk Lietuvoje“ vadovė Olga Gončarova sako, kad antrasis „Michelin Guide Lithuania“ leidimas atskleidžia, kad Lietuva vis labiau įtvirtina ir stiprina savo pozicijas gastronomijos žemėlapyje.
„Šie rezultatai – tai ne tik pripažinimas esamiems pasiekimams, bet ir stiprus postūmis toliau plėtoti gastronominio turizmo galimybes Lietuvoje. Esame įsitikinę, kad šis tarptautinis įvertinimas padidins turistų srautus ir pratęs jų viešnagių trukmę mūsų šalyje“, – pranešime teigė O. Gončarova.
Anot jos, gastronominis turizmas yra viena labiausiai augančių pasaulinių kelionių tendencijų, todėl „Michelin“ pripažinimas ne tik stiprina šalies tarptautinį įvaizdį, bet ir kuria naujas galimybes pritraukti dar daugiau svečių iš užsienio.
Naujausi komentarai