„Maxima“ dar pusmečiui pratęsė savo darbuotojų draudimą nuo koronaviruso

  • Teksto dydis:

Lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ beveik 14 tūkst. savo darbuotojų dar pusmečiui pratęsia papildomą draudimą nuo koronaviruso. Susirgus COVID-19 infekcija ir gydantis ligoninėje išmokas gaus dabartiniai bei naujai „Maximoje“ įsidarbinsiantys asmenys.

„Koronaviruso pandemijai stiprėjant, suprantame, kad turime imtis visų įmanomų priemonių, kad apsaugotume savo darbuotojus, kurie kasdien susiduria su realia COVID-19 viruso grėsme. Tikime, kad prevencinės apsaugos priemonės, kurių jau esame ėmęsi, padės išvengti COVID-19 susirgimo plitimų, tačiau ne mažiau svarbu, kad ligos atveju būtų garantuotas ir finansinis saugumas, todėl dar pusmečiui pratęsiame papildomą darbuotojų draudimą nuo COVID-19 infekcijos“, – pažymi „Maximos“ generalinė direktorė Jolanta Bivainytė.

Prekybos tinklas „Maxima“ yra viena iš pirmųjų Lietuvos įmonių, kuri per karantiną savo darbuotojus apdraudė nuo COVID-19 ligos. Šią darbuotojų draudimo apsaugą užtikrina „Lietuvos draudimas“, kuris bendradarbiauja su brokerių bendrove „Aon Baltic“. Šiuo metu prekybos tinklo darbuotojai sudaro trečdalį visų nuo COVID-19 ligos apdraustų Lietuvos verslo įmonių darbuotojų.

Nuo koronaviruso pusmečiui yra draudžiami visi prekybos tinklo darbuotojai bei parduotuvėse budintys apsaugos darbuotojai, taip pat „Maxima International Sourcing“ darbuotojai. Draudimas bus suteikiamas ir naujai prekybos tinkle įsidarbinsiantiems asmenims.

Draudimo paketas numato, kad darbuotojui susirgus COVID-19 infekcija ir gydantis ligoninėje bus mokama fiksuota išmoka, taip pat ligonpinigiai. Maksimali draudimo išmoka gali siekti 1,5 tūkst. eurų.

Darbuotojų ir klientų saugumui – kas mėnesį 0,3 mln. eurų

Nuo COVID-19 pandemijos pradžios prekybos tinklas kas mėnesį papildomai skiria apie 0,3 mln. eurų savo darbuotojų ir klientų saugumui užtikrinti. Visoje Lietuvoje esančiose prekybos tinklo parduotuvėse yra įrengtos organinio stiklo pertvaros prie kasų, sužymėti saugūs atstumai, stovint prie vitrinų ir kasų, laikomasi sugriežtintų higienos reikalavimų: kasdien reguliariai dezinfekuojami vežimėliai ir krepšeliai bei kiti įvairūs paviršiai, parduotuvių vėdinimui yra padidinta šviežio oro cirkuliacija.

Visi prekybos tinklo darbuotojai yra aprūpinti būtinomis apsaugos priemonėmis – medicininėmis kaukėmis ar apsaugos skydeliais, pirštinėmis, dezinfekciniais rankų skysčiais. Pirkėjams yra sudaryta galimybė dezinfekuoti rankas ir naudotis nemokamomis vienkartinėmis pirštinėmis. Raseiniuose, kur šiuo metu yra įvestas lokalus karantinas, apsiperkantys prekybos tinklo parduotuvėse nemokamai gali gauti vienkartinę apsauginę veido kaukę.

Taikoma finansinė darbuotojų motyvavimo sistema

Kiekvieną mėnesį prekybos tinklo darbuotojams yra mokami skatinamieji priedai. „Vertiname savo darbuotojų pastangas, ypač šiuo sudėtingu ir įtemptu laikotarpiu, ir už jas sąžiningai atlyginame. Bendrovėje taikoma finansinė motyvavimo sistema priklausomai nuo darbuotojų pasiektų rezultatų, sudaro galimybes užsidirbti daugiau“, – pabrėžė J. Bivainytė.

Šių metų pirmąjį pusmetį prekybos tinklo darbuotojams išmokėta 5,7 mln. eurų skatinamųjų priedų ir premijų, t. y. net 40 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu metu. Karantino laikotarpiu be įprastų priedų papildomai išmokėta 1,5 mln. eurų skatinamųjų premijų.

Pandemijos metu darbuotojams, kurie jaučia baimę ar įtampą, sudarytos lanksčios galimybės išeiti tiek apmokamų, tiek neapmokamų atostogų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių