- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
Laisvės alėjoje – nauja vieta pavalgyti: kartveliškos virtuvės gerbėjai grįš ne kartą
-
Laisvės alėjoje – nauja vieta pavalgyti: kartveliškos virtuvės gerbėjai grįš ne kartą
-
Laisvės alėjoje – nauja vieta pavalgyti: kartveliškos virtuvės gerbėjai grįš ne kartą
-
Laisvės alėjoje – nauja vieta pavalgyti: kartveliškos virtuvės gerbėjai grįš ne kartą
-
Laisvės alėjoje – nauja vieta pavalgyti: kartveliškos virtuvės gerbėjai grįš ne kartą
-
Laisvės alėjoje – nauja vieta pavalgyti: kartveliškos virtuvės gerbėjai grįš ne kartą
-
Laisvės alėjoje – nauja vieta pavalgyti: kartveliškos virtuvės gerbėjai grįš ne kartą
-
Laisvės alėjoje – nauja vieta pavalgyti: kartveliškos virtuvės gerbėjai grįš ne kartą
-
Laisvės alėjoje – nauja vieta pavalgyti: kartveliškos virtuvės gerbėjai grįš ne kartą
-
Laisvės alėjoje – nauja vieta pavalgyti: kartveliškos virtuvės gerbėjai grįš ne kartą
-
Laisvės alėjoje – nauja vieta pavalgyti: kartveliškos virtuvės gerbėjai grįš ne kartą
-
Laisvės alėjoje – nauja vieta pavalgyti: kartveliškos virtuvės gerbėjai grįš ne kartą
-
Laisvės alėjoje – nauja vieta pavalgyti: kartveliškos virtuvės gerbėjai grįš ne kartą
-
Laisvės alėjoje – nauja vieta pavalgyti: kartveliškos virtuvės gerbėjai grįš ne kartą
-
Laisvės alėjoje – nauja vieta pavalgyti: kartveliškos virtuvės gerbėjai grįš ne kartą
-
Laisvės alėjoje – nauja vieta pavalgyti: kartveliškos virtuvės gerbėjai grįš ne kartą
-
Laisvės alėjoje – nauja vieta pavalgyti: kartveliškos virtuvės gerbėjai grįš ne kartą
-
Laisvės alėjoje – nauja vieta pavalgyti: kartveliškos virtuvės gerbėjai grįš ne kartą
-
Laisvės alėjoje – nauja vieta pavalgyti: kartveliškos virtuvės gerbėjai grįš ne kartą
-
Laisvės alėjoje – nauja vieta pavalgyti: kartveliškos virtuvės gerbėjai grįš ne kartą
-
Laisvės alėjoje – nauja vieta pavalgyti: kartveliškos virtuvės gerbėjai grįš ne kartą
-
Laisvės alėjoje – nauja vieta pavalgyti: kartveliškos virtuvės gerbėjai grįš ne kartą
-
Laisvės alėjoje – nauja vieta pavalgyti: kartveliškos virtuvės gerbėjai grįš ne kartą
Tarpukariu žmonės Kaune rasdavo mažąjį Paryžių. Šiandien čia – mažasis Sakartvelas – restoranas „Chačapuri Bistro“, viliojantis svetingumu, skonių ir patiekalų įvairove.
Akcentas į maistą
Atidaręs dvi Sakartvelo gastronomines ambasadas Kauno senamiestyje ir prekybos centre „Akropolis“, vidurvasarį „Chačapuri Bistro“ pakvietė į trečiąją, pačioje miesto širdy, Laisvės al. 44.
„Sakartvelo miestai pasitinka lengvu šurmuliu, o nuoširdūs vietiniai gyventojai stengiasi, kad keliautojai pažintų ir pamiltų jų šalį. Toks pats ir mūsų tikslas“, – naujojo restorano duris plačiai atvėrė operacijų vadovė Gintarė Baranauskienė.
„Chačapuri Bistro“. Edgaro Cickevičiaus nuotr.
„Chačapuri Bistro“ viduje – modernus minimalizmas su jaukiu apšvietimu. Jokių nereikalingų detalių, tik įspūdingo dydžio paveikslas ant sienos ir nedidukės sofos, trauktos medžiaga atkeliavusia tiesiai iš Pietų Kaukazo. Jei vienos erdvių durys veda į Laisvės alėją, kur išrikiuoti staleliai, visiems norintiems stebėti didžiausios pėsčiųjų gatvės šurmulį, tai kitos durys nukreipia į vidinį kiemelį. Jame vyrauja ramios spalvos, skleidžiasi gėlės, o netrukus virš lankytojų galvų pakibs lemputės.
Toks esą ir buvo sumanymas – visą dėmesį sutelkti ne į tai, kas aplink, o tai, kas svečių lėkštėse ir kokią emociją jie išsineš pakilę nuo stalų.
„Chačapuri Bistro“. Edgaro Cickevičiaus nuotr.
Dirba virtuvės asai
Restorano meniu kartveliškos virtuvės gerbėjams gerai pažįstamas, įvertintas net pačių kartvelų.
„Taip yra dėl to, kad mūsų virtuvėje viskas ruošiama su meile. Maistą gamina kartvelai – labai temperamentingi žmonės. Jei kažkas nepatiks – girdės visas personalas, tačiau po 20 minučių jie ateis, atneš saldainį ir pasakys „atsiprašau“. Jie šilti, svetingi, mylintys vaikus. Būna, gamindami uždainuoja“, – tokiomis sąlygomis ruošiamas maistas, anot G. Baranauskienės – ypatingas.
„Chačapuri Bistro“. Edgaro Cickevičiaus nuotr.
Baklažanai virsta dieviškais suktinukais, veršienos gabalėlis – sočiu čašušuli, o virėjų išmyluota ir užkalbėta tešla – burnoje tirpstančiais imeruli, megruli, adžaruli. Atsižvelgus į klientų pageidavimus, Adžarijos regiono valtelės formos, mielinės tešlos chačapuri buvo šiek tiek patobulintas. Veikiausiai dėl to jis ir pavadintas „karališku“. Į kartveliško pyrago sudėtį įeina raudonajame vyne marinuota veršiena ir kiauliena, gruziniškas sūris, virtas kiaušinis, kalendra ir svogūnai.
„Chačapuri Bistro“. Edgaro Cickevičiaus nuotr.
Galima rinktis ir chačapuri su veršiena.
Užsukus į Laisvės alėjoje įsikūrusį restoraną, būtina paskanauti ir charčo sriubos. Tie, kurie ją ragavo, gyrė, kad skanesnės Lietuvoje kol kas niekam nepavyko išvirti.
Neprireiks deserto
„Kaip bebūtų, kartvelai turi kitokį maisto pajautimą. Jie viską daro skrupulingai“, – „Chačapuri Bistro“ atstovė pabrėžė, kad tokį patį atsakingą požiūrį demonstruoja ir likusi komanda.
Todėl nesupykite, jei užsisakius chinkalių, prie jūsų priėjęs padavėjas ne tik papasakos apie piemenis, nuo kurių prasidėjo šio patiekalo istorija, bet ir pajuokaus, kad neteisingai valgant kartveliškus koldūnus, ims ir nuneš juos nuo stalo.
„Chačapuri Bistro“. Edgaro Cickevičiaus nuotr.
„Gaminant chinkalį iškočiojamas delno dydžio paplotėlis, į jį dedamas faršas, suformuojama „gėlytė“ ir nusukama viršūnėlė. Puode verdantys ir besisukantys chinkali išskiria sultinį iš savęs. Patys papildomai nieko nepilame. Išvirusius chinkalius reikia imti už galiuko, kąsti, išgerti sultinį, o tada valgyti mėsą su tešla“, – pašnekovė pridūrė, kad chinkalių galiukas pasitarnauja kaip rankenėlė. Valgyti jos nereikia, nors kiti ir jos nepalieka lėkštėje.
Restorano meniu yra tik vienas desertas. Kodėl? Užkandžiai, salotos, sriubos ir karštieji patiekalai tokie skanūs ir sotūs, kad „vyšnaitės ant torto“ paprasčiausiai nereik. Kur kas dažniau svečiai prašo dėžutės, kad galėtų išsinešti neįveiktus likučius, čača gėrimo arba gardžiųjų limonadų, į Lietuvą keliaujančių iš Sakartvelo.
Svarbiausia – kokybė
„Chačapuri“ tinklo restoranuose ypatingas dėmesys skiriamas kokybės standartui, nesvarbu, kalbama apie darbų organizavimą, tvarką ar patiekalų gaminimą.
„Chačapuri Bistro“. Edgaro Cickevičiaus nuotr.
„Negali būti improvizacijų. Viskas gaminama pagal technologinę kortelę. Jeigu šiek tiek nueiname į šoną, jau ne toks skonis, o svečias moka tą pačią sumą. Viskas turi būti vienodai, tiksliau – vienodai skaniai“, – anot operacijų vadovės, tai reiškia, kad sriuba ar karštas patiekalas Laisvės alėjoje bus toks pats kaip jūsų pamėgtame „Chačapuri Bistro“ restorane Vilniuje.
Gamyboje nenaudojami jokie užšaldyti produktai. Viskas ruošiama ir viskas suvartojama tą pačią dieną. Mėsa perkama tik iš patikrintų ūkininkų, kartvelišką sūrį pagal specialią receptūrą jie gamina patys.
„Chačapuri Bistro“. Edgaro Cickevičiaus nuotr.
„Žmonės jaučia ir sako, kad viskas šviežia. O tie, kurie lankėsi Sakartvele, pastebėjo, kad kai kurie patiekalai pas mus netgi skanesni. Gera tai girdėti, nes mūsų tikslas yra ne pateisinti lūkesčius, o juos pranokti!“, – G. Baranauskienė kvietė patirti kartveliškos virtuvės nuotykį „Chačapuri Bistro“ Laisvės alėjoje.
Kartveliškos virtuvės restoranas dirba kiekvieną dieną nuo 12 iki 23 val. Savaitgalį – valanda ilgiau.
Darbo dienomis 12-14 val. čia rasite ir specialius dienos pietų pasiūlymus.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
„Philip Morris“: nuo Lietuvos institucijų požiūrio priklauso, kas laukia Klaipėdos fabriko
Pirmasis nepriklausomos Lietuvos užsienio investuotojas svarsto pasitraukimo galimybę, tačiau mūsų šalį vis dar vertina kaip strateginę partnerę. ...
-
Kosmoso startuolis „Astrolight“ pateko į antrąjį NATO gynybos inovacijų akceleratoriaus etapą
Lietuvos kosmoso startuolis „Astrolight“ pateko į antrąjį NATO gynybos inovacijų akceleratoriaus DIANA etapą – įmonė, atrinkta tarp 10 geriausių NATO šalių inovatorių, sulauks iki 300 tūkst. eurų siekiančių investicijų. ...
-
Teismas netrukus atvers „BaltCap“ ir „Olympic Casino“ bei Š. Stepukonio bylą10
Teismams galutinai nutarus, kad ginčas turi būti nagrinėjamas Lietuvoje, Vilniaus apygardos teismas netrukus atvers investicijų bendrovės „BaltCap“ infrastruktūros fondo įmonių bylą, kurioje jos prašo iš Šarūno Stepuk...
-
„Proit“ nutraukia beveik įgyvendintą SPIS atnaujinimo sutartį su SADM1
Programinės įrangos kūrimo bendrovė „Proit“ pirmadienį pranešė nutraukianti vieno milijono eurų vertės socialinių paslaugų informacinės sistemos (SPIS) modernizavimo sutartį su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM). Ne...
-
Uždaroma durų ir langų gamykla Klaipėdoje: atleidžiami visi 32 darbuotojai10
Likviduojama metalinių durų ir langų gamybos įmonė „Vitral“ atleidžia visus 32 darbuotojus. Apie tai Klaipėdos bendrovė informavo Užimtumo tarnybą. ...
-
Paaiškėjo, kas projektuos naują LRT pastatą už 1 mln. eurų1
Naują Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) būstinę už 1,04 mln. eurų (su PVM) projektuos Lietuvos ir Suomijos įmonė „Architektūros linija“ – jos projektas „6 kiemai“ laimėjo architektūrinio konkurso projektavimo etapą, ...
-
Turto bankui – 57,5 mln. eurų injekcija pastatų atnaujinimui
Finansų ministerija siūlo Turto bankui paskolinti 57,5 mln. eurų administraciniams valstybės pastatams atnaujinti ar statyti. Iš viso numatoma statyti, remontuoti ar modernizuoti 51 pastatą. ...
-
Kėdainiuose – nauja gamykla: sprendžiamas galvosūkis, kaip rasti 600 darbuotojų4
Kėdainiuose atidaryta gamykla, priklausanti didžiausiai pasaulio dviračių gamintojai. Ji įsikūrė laisvojoje ekonominėje zonoje ir tapo vienu didžiausių darbdavių šiame regione, į gamyklą investavusi 57 mln. eurų. Planuojama, kad gamykloje,...
-
Telecentras iš „Darnu group“ siekia prisiteisti 375 tūkst. eurų
Valstybės valdomas Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentras) pateikė ieškinį „MG grupės“ nekilnojamojo turto (NT) plėtros bendrovei „Darnu group“ ir prašo kompensuoti beveik 0,4 mln. eurų už neprižiūr...
-
Derybose dėl Nacionalinio stadiono perdavimo laukiama EK išvados: ar uždegs žalią šviesą?4
Derybose tarp „BaltCap“ ir „Hanner“ dėl Nacionalinio stadiono projekto perdavimo dar nėra priimtų galutinių sprendimų – abi pusės laukia Europos Komisijos (EK) išvados, kas uždegtų procesų užbaigimui „žali...